Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Κατερίνα Στεφανίδη

Αθλήτρια φαινόμενο
Η διάρκεια των 10 ετών που πρωταγωνιστεί

του Λευθέρη Πλακίδα
photo credit: Νίκος Καρανικόλας

Η διάρκεια είναι μεγάλη υπόθεση. Ο κορυφαίος στόχος όλων των αθλητών. Για την Κατερίνα Στεφανίδη είναι το ένατο καλοκαίρι που φέρνει μετάλλια. Μία δεκαετία πρωταγωνιστεί. Έχει πάρει όλες τις διακρίσεις που μπορούσε και συνεχίζει. Είναι εκεί στις επάλξεις και μαζί με τον προπονητή και άντρα της, Mitch Krier σχεδιάζουν τα επόμενα χρόνια. Όσα χρόνια ακόμη θα κάνει υψηλό πρωταθλητισμό και όσα θα ακολουθήσουν που θα κάνει κάτι διαφορετικό.

Για το χαρακτήρα και την προσωπικότητα της Στεφανίδη η επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής της καριέρας θα έχει εξίσου ενδιαφέρον όσο και όλα αυτά που έχει κάνει. Δεν είναι εύκολο για κανέναν ελίτ αθλητή να βγαίνει από τη ρουτίνα που με πολύ κόπο έχει μπει και να βγαίνει στην κανονική ζωή. Που δε θα είναι ποτέ ίδια με κανέναν άλλον. Για την Κατερίνα Στεφανίδη όλες αυτές οι διακρίσεις κρύβουν πίσω τους πολύ προπόνηση, μεγάλη προσπάθεια, απογοητεύσεις, εντάσεις, ψυχολογική και συναισθηματική κούραση. Η στιγμή που περνάει χωρίς να ρίξει τον πήχη και πετυχαίνει το άλμα που της δίνει το μετάλλιο (αργυρό στο Πανευρωπαικό), στο Μόναχο είναι για εκείνη η ανταμοιβή για όσα έχει περάσει. Αλλά κρατάει λίγο.

Ο επόμενος στόχος έχει ήδη ξεκινήσει. Οι απαιτήσεις όλων είναι μεγάλες. Όλο αυτό που ζει δεν είναι κάτι που εύκολα μπορεί να το διαχειριστεί ένας κανονικός, απλός άνθρωπος. Για αυτό και υψηλό πρωταθλητισμό για τόσο μεγάλη διάρκεια, κάνουν μόνο αθλητές φαινόμενα. Με αυτόν τον χαρακτηρισμό θα μείνει στην ιστορία η Κατερίνα Στεφανίδη. Αθλήτρια φαινόμενο με τεράστια διάρκεια και με προσωπικότητα που θα την κρατήσει στον αθλητισμό για να δώσει και μετά το δικό της στίγμα.

Δείτε Επίσης

Πρόγραμμα για τους πρόσφυγες θα υλοποιήσει η ΕΟΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε δεκτή την πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την υλοποίηση προγράμματος για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων μέσω του αθλητισμού. Η ΕΟΕ υπέβαλλε πρόταση για το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με τίτλο «Ο Αθλητισμός ως εργαλείο για την ένταξη και κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων» και αφορά στη συμμετοχή παιδιών από κέντρα διαμονής προσφύγων […]

Χριστίνα Ζιώγα

του Λευθέρη Πλακίδα Καθώς έτρεχα φέτος στο αγώνισμα των 5Km σκεφτόμουν τον «κύκλο της ζωής» μου μέσα από τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τους παράλληλους αγώνες αυτού: 2005, πρώτη φορά, 10 Km: Τρέχεις γιατί θα τρέξει και όλη σου η παρέα … 2006, 10 Km: Τρέχεις για να κάνεις πασαρέλα (ξέρεις ότι το ‘χεις […]