Κατερίνα Στεφανίδη

Αθλήτρια φαινόμενο
Η διάρκεια των 10 ετών που πρωταγωνιστεί

του Λευθέρη Πλακίδα
photo credit: Νίκος Καρανικόλας

Η διάρκεια είναι μεγάλη υπόθεση. Ο κορυφαίος στόχος όλων των αθλητών. Για την Κατερίνα Στεφανίδη είναι το ένατο καλοκαίρι που φέρνει μετάλλια. Μία δεκαετία πρωταγωνιστεί. Έχει πάρει όλες τις διακρίσεις που μπορούσε και συνεχίζει. Είναι εκεί στις επάλξεις και μαζί με τον προπονητή και άντρα της, Mitch Krier σχεδιάζουν τα επόμενα χρόνια. Όσα χρόνια ακόμη θα κάνει υψηλό πρωταθλητισμό και όσα θα ακολουθήσουν που θα κάνει κάτι διαφορετικό.

Για το χαρακτήρα και την προσωπικότητα της Στεφανίδη η επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής της καριέρας θα έχει εξίσου ενδιαφέρον όσο και όλα αυτά που έχει κάνει. Δεν είναι εύκολο για κανέναν ελίτ αθλητή να βγαίνει από τη ρουτίνα που με πολύ κόπο έχει μπει και να βγαίνει στην κανονική ζωή. Που δε θα είναι ποτέ ίδια με κανέναν άλλον. Για την Κατερίνα Στεφανίδη όλες αυτές οι διακρίσεις κρύβουν πίσω τους πολύ προπόνηση, μεγάλη προσπάθεια, απογοητεύσεις, εντάσεις, ψυχολογική και συναισθηματική κούραση. Η στιγμή που περνάει χωρίς να ρίξει τον πήχη και πετυχαίνει το άλμα που της δίνει το μετάλλιο (αργυρό στο Πανευρωπαικό), στο Μόναχο είναι για εκείνη η ανταμοιβή για όσα έχει περάσει. Αλλά κρατάει λίγο.

Ο επόμενος στόχος έχει ήδη ξεκινήσει. Οι απαιτήσεις όλων είναι μεγάλες. Όλο αυτό που ζει δεν είναι κάτι που εύκολα μπορεί να το διαχειριστεί ένας κανονικός, απλός άνθρωπος. Για αυτό και υψηλό πρωταθλητισμό για τόσο μεγάλη διάρκεια, κάνουν μόνο αθλητές φαινόμενα. Με αυτόν τον χαρακτηρισμό θα μείνει στην ιστορία η Κατερίνα Στεφανίδη. Αθλήτρια φαινόμενο με τεράστια διάρκεια και με προσωπικότητα που θα την κρατήσει στον αθλητισμό για να δώσει και μετά το δικό της στίγμα.

Δείτε Επίσης

Olympic Day Run Greece - Άνοιξαν οι εγγραφές

Olympic Day Run Greece – Άνοιξαν οι εγγραφές

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, το “Olympic Day Run” Greece, ο μοναδικός επίσημος Ολυμπιακός αγώνας δρόμου της χώρας, επιστρέφει δυναμικά και δίνει το παράγγελμα της εκκίνησης για τον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2024 προσφέροντας την απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία, μέσα από το ανανεωμένο δρομικό του πρόγραμμα!

Με επιτυχία στέφθηκε το 1ο “Olympus Adrenaline & Nature Festival” στην Πιερία

Το 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το διήμερο 25 και 26 Μαΐου 2024, στην πανέμορφη Πιερία. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μοναδικές δωρεάν εμπειρίες, μέσα από ποικιλία προτάσεων σε υπηρεσίες, δραστηριότητες και προϊόντα, που πρόσφεραν οι τοπικοί επιχειρηματίες και φορείς. Να γνωρίσουν την […]