Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Σύμφωνο συνεργασίας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας & Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν στις 6 Απριλίου 2022 – την συμβολική αυτή ημέρα όπου πριν 126 χρόνια (1896) αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες – ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Μια σύμπραξη ιστορικής σημασίας που ενώνει τον τόπο όπου συμπίπτει η αρχαία με την σύγχρονη Ολυμπιακή ιστορία και παράλληλα ένα ιστορικό κεφάλαιο της παγκόσμιας Ολυμπιακής κληρονομιάς, με το πρώτο Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας (2001), ιδρυτικό μέλος του Παγκοσμίου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων (Λοζάννη, 2006) και Πιστοποιημένο Φορέα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας.

Η τεράστιας σημασίας συνεργασία των δύο φορέων στον τομέα του πολιτισμού, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης, έχει ως στόχο την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών και της Ολυμπιακής κληρονομιάς, και την ανάδειξη της χώρας μας στον παγκόσμιο Ολυμπιακό, Αθλητικό και Τουριστικό χάρτη. μέσα από την υλοποίηση πολιτιστικών, εκθεσιακών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δράσεων Ολυμπιακής παιδείας.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης – σε αγαστή συνεργασία με το Δ.Κ.Ο. ”OLYMPiA” – αναλαμβάνουν την υλοποίηση του ”Olympic Day Run” Ancient Olympia, καθώς και την υλοποίηση παράλληλων Πολιτιστικών, Εκθεσιακών, Αθλητικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων Ολυμπιακής Παιδείας και προώθησης του Ολυμπισμού ως τρόπου ζωής, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας.

Το “Olympic Day Run” Greece, ο μοναδικός Αγώνας Δρόμου στην Ελλάδα που φέρει το πλέον αναγνωρίσιμο διεθνώς brand name των Ολυμπιακών κύκλων – θεσμός πλέον στην χώρα μας – υλοποιείται (2018) από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το ΔΚΟ ”OLYMPiA”, σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο θεσμό που υλοποιείται σε πλέον των 200 χωρών ανά την υφήλιο, χάρη στην υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με στόχο τον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας.

Το ιστορικής σημασίας Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν στην Έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι εκπρόσωποι των δύο φορέων, και ειδικότερα εκ μέρους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο κος Γεώργιος Γεωργιόπουλος, Δήμαρχος και ο κος Δημήτρης Κωσταριάς, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, ενώ εκ μέρους του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ο κος Στυλιανός Αγγελούδης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και η Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια και CEO Δ.Σ., Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και Πρόεδρος του Δ.Κ.Ο. ”OLYMPiA’. Φωτογραφικό Υλικό και Πληροφορίες για τον αγώνα στο: www.olympicdayrun.gr

Δείτε Επίσης

2ο Axios Running Festival

Το 2ο Axios Running Festival έρχεται στις 19 Μαΐου 2024 με αθλητικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και τα αγωνιστικά επίπεδα!