Εκκίνηση από τον «Ομφαλό της γης» τους Δελφούς για το 3ο ετάπ

Μία από τις ωραιότερες διαδρομές στον κόσμο, που όλοι οι ποδηλάτες θα ήθελαν να διατρέξουν περιλάμβάνει το 3ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Η θρυλική Πυθία, των χρησμών της αρχαίας Ελλάδας, περιμένει τους ποδηλάτες για να εκκινήσουν το 3ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Σε ένα φυσικό τοπίο που βρίσκεται το πανελλήνιο ιερό των Δελφών, και το πιο ξακουστό μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας θα βρεθούν οι αθλητές, με την εικόνα να κάνει τον γύρο του κόσμου από το μοναδικό αυτό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες διαδρομές στον κόσμο, που ονειρεύονται να τρέξουν πολλοί επαγγελματίες ποδηλάτες, καθώς εμπεριέχει, άπλετη δράση και διεξάγεται σε ένα «τερέν» παγκόσμιας φήμης και ενδιαφέροντος.

Οι Δελφοί, ο κατά την αρχαιότητα “ομφαλός της γης”, πνευματικό κέντρο και σύμβολο ενότητας του Αρχαίου Πολιτισμού της Ελλάδας, κλέβουν την παράσταση και φιλοδοξούν να δώσουν δίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο συμβολικό μήνυμα ειρήνης κι αλληλεγγύης.

Από το Μουσείο των Δελφών, το γκρουπ θα ποδηλατήσει με κατεύθυνση δυτική, μέχρι και το χωριό Χρισσό, που βρίσκεται σε υψόμετρο 200m, πάνω από τον Ελαιώνα της Άμφισσας.

Από εδώ ξεκινά η αγωνιστική δράση του 3ου εταπ. Οι ποδηλάτες θα περάσουν από την πόλη της Άμφισσας, όπου αμέσως μετά θα ανηφορίσει στις “κόκκινες” πλαγιές του Παρνασσού, περνώντας από τους Βωξίτες.

Εν συνεχεία κατηφορίζει στη Γραβιά, και τον κομβικό Μπράλο, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Καλλίδρομο, σε υψόμετρο 530m, στην πόλης της Λαμίας, όπου θα λάβει χώρα ακόμη ένα σπριντ ευθείας, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει, αρκετούς φίλους της ποδηλασίας.

Η διαδρομή του 3ου ετάπ συνεχίζεται την πορεία της προς το Λιανοκλάδι, με τον ομώνυμο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου αμέσως μετά θα αφήσει την γη της “Υπάτης “ για να κατευθυνθεί βόρεια, σκαρφαλώνοντας, στις δυτικές πλαγιές του όρους Όθρυς, και να φτάσει στο χωριό Τρίλοφο που βρίσκεται στα 580m υψόμετρο, 33 km μακριά από την Λαμία.

Από εδώ η αγωνιστική δράση περνά στην Θεσσαλία, σε μία διαδρομή που γίνεται άκρως ειδυλλιακή, καθώς το γκρουπ εισέρχεται στην χώρα των αρχαίων Δολόπων, που βρίσκεται η τεχνητή Λίμνη Σμοκόβου, και συνυπάρχει με τις κορυφές των Αγράφων.

Από την Λίμνη και μετά, το τοπίο πλέον κατηφορίζει στον Νομό Καρδίτσας με υψηλές ταχύτητες σε ένα τερέν αρκετά τεχνικό, περνώντας, πρωτίστως από το ιστορικό χωριό Καλλιφώνι, και λίγο αργότερα από το χωριό Αγιοπηγή, που βρίσκεται 6km έξω από την πόλη της Καρδίτσας!

Στη μεγάλη ευθεία για τον τερματισμό, οι θεατές που θα βρεθούν στην πορεία των λαμπερών αθλητών, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν από τους θεαματικότερους τερματισμούς του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, που ολοκληρώνεται έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας.

Παρασκευή 29 Απριλίου / 3ο ΕΤΑΠ: Δελφοί – Λαμία – Καρδίτσα = 170,7 χλμ

Διαδρομή: Δελφοί (Μουσείο), Χρισσό, Ελαιώνας, Άμφισσα, Βωξίτες (σπριντ ανάβασης), Γραβιά, Μπράλος, Λαμία (σπριντ ευθείας), Λιανοκλάδι (σπριντ ευθείας), Τρίλοφο (σπριντ ανάβασης), Λίμνη Σμοκόβου, Άγραφα, Καλλιφώνι, Αγιοπηγή, Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας

Δείτε Επίσης

Eurolamp Μεγάλος Χορηγός του 4ου Ποδηλατικού 2ήμερου Αλιγκάρι Bike 2024

Eurolamp Μεγάλος Χορηγός του 4ου Ποδηλατικού 2ήμερου Αλιγκάρι Bike 2024

Η EUROLAMP συνέβαλε ως Μεγάλος Χορηγός στην επιτυχημένη διεξαγωγή του 4ου Ποδηλατικού 2ήμερου Αλιγκάρι Bike 2024 στη Γουμένισσα και τα Μεγάλα Λιβάδια, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και του προγράμματος χορηγιών της. Η EUROLAMP εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον κ. Τάσο Τζήκα, πρόεδρο της ΔΕΘ HELEXPO, τον δημοσιογράφο Λευθέρη Πλακίδα και την ομάδα […]