2ο Αλιγκάρι Bike

Μπροστά στο μέλλον της ποδηλασίας

Το ποδήλατο πηγαίνει μόνο μπροστά και αυτό είναι το σύνθημα του Αλιγκάρι Bike που θα γίνει για δεύτερη χρονιά στα Μεγάλα Λιβάδια, στη Γουμένισσα και στο δάσος του Πάικου το Σάββατο 14 Μαίου και την Κυριακή 15 Μαΐου. Μία διοργάνωση από το Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών, με την αίγιδα του Δήμου Παιονίας, την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη στήριξη της Κοινότητας Γουμένισσας, της ΔΕΘ – HELEXPO, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας και τη Μητρόπολης Γουμένισσας, Αξιούπολης, Πολυκάστρου και Γέφυρας. 
Στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Τάσος Τζήκας ανέδειξε τη σημασία της συμμαχίας πολλών στην προσπάθεια να προβληθεί η ευρύτερη περιοχή και να γίνει η αθλητική εκδήλωση μοχλός ανάπτυξης. 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Παιονίας Κώστας Σιωνίδης αναφέρθηκε στη στήριξη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση στις προσπάθειες για το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού, αλλά και σε όποιες ενέργειες έρχονται να προστεθούν στις κινήσεις που κάνει η Δημοτική αρχή για να δοθούν ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη και ανάδειξη του υπέροχου φυσικού τοπίου της περιοχής. 

Από την πλευρά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γιουτίκας θύμισε την παρουσία του τον Δεκέμβριο στο Αλιγκάρι Run και δήλωσε θιασώτης κάθε ανάλογης προσπάθειας που θα εξάγει τις ομορφίες του τόπου, αλλά και την ανάγκη για μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από κόσμο, γιατί μόνο περπατώντας και ποδηλατώντας γνωρίζεις μία περιοχή με τέτοιο υπέροχο περιβάλλον. 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεγαλολιβαδιωτών Νίκος Περόντσης δήλωσε χαρούμενος που τόσοι άνθρωποι συνδέονται για να πετύχει μία διοργάνωση που δεν είναι μόνο αθλητική, αλλά έχει πολλά παράπλευρα οφέλη. 
Ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας Σάκης Τραχανίδης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Τάσου Τζήκα και στο οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης για την περιοχή. Στη βοήθεια της Αναστασίας Περπερίδου από την ομάδα εθελοντών της Γουμένισσας και στον πρόεδρο της Γουμένισσας Αστέριο Τάτση που λόγω προσωπικού κωλύματος δεν παραβρέθηκε. 

Ο καθηγητής τουριστικού μάρκετινγκ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Φώτης Κιλιπίρης επισήμανε τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης και την ανάδειξη της περιοχής σε έναν τόπο που ο τουρισμός θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα φέρει ευκαιρίες για ανάπτυξη. 

Ο μεγάλος χορηγός η εταιρεία με ηλεκτρικές συσκευές Gruppe εκπροσωπήθηκε από τον μάρκετινγκ μάνατζερ Απόστολο Φυλακτό που μίλησε για τα χαμόγελα και τη χαρά που είδε σε όλους τους συμμετέχοντες και στους συνοδούς στο Αλιγκάρι Run κάτι που ήταν λόγος για να συνδεθούν ακόμη περισσότερο στη διοργάνωση του ποδηλάτου.
Από την πλευρά της εταιρείας που κάνει την τεχνική υλοποίηση ο Λευτέρης Ακριτίδης έδωσε συνοπτικά το πρόγραμμα και τις πολλές διαφορετικές αγωνιστικές κατηγορίες, μίλησε για την καινοτομία του αγώνα με ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά και τις ομορφιές που θα συναντήσουν οι εκατοντάδες ποδηλάτες στις δύο μέρες των αγώνων. 

Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες nespo.gr, η ZEP, τα Νερά Μακεδονίας, τα Οινοποιεία Αιδαρίνη, Βαλτάρα, Γεροβασιλείου, Χατζηβαρίτη, οι Γουμένισσες με τοπικά προιόντα, το Αρτοζαχαροπλαστείο Λαίνας, το μαγαζί με μπαχαρικά το Μπαχάρι είναι η ζωή μας. 

Ο αγώνας είναι με την αιγίδα και της ΕΠΣΜΑΘ (Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης).

Για τις εγγραφές όσων ενδιαφέρονται μπορούν να μπαίνουν στο www.racesystem.gr

Το συντονισμό της συνέντευξης τύπου έκανε ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Αλιγκάρι Bike Λευθέρης Πλακίδας. 
Οι φωτογραφίες είναι της Χλόης Κισσά.
Τα βίντεο έκανε ο Παντελής Τζερτζεβέλης. 

Δείτε Επίσης

Fitness Awards 2024

ο θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις σημαντικές προόδους στο χώρο του fitness.