Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Σύγχρονες τεχνικές στην ενίσχυση της μεταμόσχευσης λεμφαδένων με ίνες κολλαγόνου

Τις νεότερες τεχνικές στη χειρουργική αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος παρουσίασε ο Δημήτρης Διονυσίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της «THE Lymphedema Clinic», στο Συνέδριο της Τουρκικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής (Turkish Society for Reconstructive Microsurgery Congress).

Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 18-21 Μαΐου 2022, στην πόλη Bodrum ο κ. Διονυσίου, προσκεκλημένος ομιλητής της οργανωτικής επιτροπής, αναφέρθηκε στις πλέον σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του λεμφοιδήματος και ειδικότερα στην ενίσχυση της μεταμόσχευσης λεμφαδένων με ίνες κολλαγόνου για τη δημιουργία νέων λεμφαγγείων.

Όπως τόνισε, η συγκεκριμένη θεραπεία προσφέρει μεγαλύτερη βελτίωση, καθώς επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την κλασσική μεταμόσχευση λεμφαδένων. Ενώ η βελτίωση στη μείωση του όγκου του λεμφοιδήματος αγγίζει κατά μέσο όρο το 50% με τις συμβατικές τεχνικές, εφαρμόζοντας την ενίσχυση της μεταμόσχευσης λεμφαδένων με ίνες κολλαγόνου η βελτίωση φτάνει σε ποσοστό ακόμα και 80%.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή, στα πλεονεκτήματα της τεχνικής συγκαταλέγεται ο σύντομος χρόνος αποκατάστασης, αλλά και η ταχύτερη βελτίωση των συμπτωμάτων. Επιπλέον, στους μετεγχειρητικούς ελέγχους του ασθενή γίνονται πιο ορατά τα νέα λεμφαγγεία.

«Στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ έχουμε εμπειρία από την εφαρμογή της τεχνικής, για περισσότερο από 3 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου παρακολούθησης του ασθενή μετά την επέμβαση», επισήμανε ο κ. Διονυσίου, προσθέτοντας ότι η τεχνική ενδείκνυται για την αντιμετώπιση λεμφοιδήματος κάθε αιτιολογίας και ηλικίας.

Μπορεί δε να χρησιμοποιηθεί και σε ασθενείς που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για το λεμφοίδημα στο παρελθόν αλλά επιδέχεται περαιτέρω βελτίωση.

*Επισκεφθείτε μας:

Στα social media (facebook, Instagram) και στην ιστοσελίδα της Κλινικής για να μαθαίνετε τα νέα της «THE Lymphedema Clinic»

Facebook: https://www.facebook.com/THELymphedemaClnic

Instagram: https://www.instagram.com/thelymphedemaclinic/

Web: https://thelymphedemaclinic.gr/

Δείτε Επίσης

Γνωρίστε την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας

Γνωρίστε την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας

Ο ΣΕΓΑΣ στην προσπάθειά του να γνωρίσει στο ευρύτερο φίλαθλο κοινό, τους ανθρώπους του στίβου που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις του οικοδομήματος του Στίβου, έχει αρχίσει πρωτοβουλία γνωριμίας, με τα κύτταρα του αθλητισμού, τα Αθλητικά μας Σωματεία και τις Ενώσεις τους (ΕΑΣ).

Παράταση των ομαδικών και ατομικών εγγραφών για τον επετειακό 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ!

Την πενθήμερη παράταση των ομαδικών εγγραφών αποφάσισε η Οργανωτική Επιτροπή του επετειακού 10ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, ανταποκρινόμενη στο εντυπωσιακό ενδιαφέρον για συμμετοχή στη μεγαλύτερη διοργάνωση του φθινοπώρου στη Βόρεια Ελλάδα!