Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Αποστολή στο Nord Kapp- Το βορειότερο ακρωτήριο της Ευρώπης!

10.000km σε 100 ώρες: Μια απίστευτη περιπέτεια από το Νοτιότερο στο Βορειότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης με τα μοντέλα της θρυλικής Αμερικανικής μάρκας

  • Το JeepClubHellas ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει έναν πραγματικό άθλο, οδηγώντας χωρίς διάλλειμα 10.000χλμ. σε 100 ώρες, ενώνοντας με την πορεία του, το Ακρωτήριο Ταίναρο με το Βόρειο Ακρωτήριο, τα οποία αποτελούν αντίστοιχα το Νοτιότερο και το Βορειότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης.
  • Η διαδρομή η οποία έχει σχεδιαστεί,έχει σαν στόχο  να σηματοδοτήσει την Ένωση των Λαών και των Πολιτισμών τους, την Επανέναρξη των Μετακινήσεων ανθρώπων και εμπορευμάτων που ανεστάλησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ( COVID-19 ), και κυρίως να προωθήσει τον Ελληνικό Τουρισμό σε όλη την Ευρώπη.

Η μάρκαJeep®είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελευθερίακαι την περιπέτεια. Οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της μάρκας, βασιζόμενοι στη στιβαρή κατασκευή, τη δυνατότητα κίνησης ακόμα και στις πλέον απρόσιτες διαδρομές και τον μοναδικό χαρακτήραπου διαθέτουν τα αυθεντικά Jeep, συχνά τολμούν με τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα ξεχωριστές διαδρομές.

Τα μέλη του JeepClubHellasανεβάζουν αυτή την επιθυμία για δράση σε ένα νέο επίπεδο, επιχειρώντας να ενώσουν το Νοτιότερο με το Βορειότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης, μέσω μια μαραθώνιας -χωρίς στάση- διαδρομής 10.000χλμ. από το Ακρωτήριο Ταίναρο στο Βόρειο Ακρωτήριο. Πέντε Jeepμε πλήρωμα έντεκα φίλους της μάρκας θα επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή που θα τους ταξιδέψει στα δύο άκρα της Ευρώπης σε μόλις 100 ώρες, ουσιαστικά με μόνο τις απολύτως απαραίτητες στάσεις για ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων.

Από τη Μάνη και το εκπληκτικής ομορφιάς Ακρωτήριο Ταίναρο, τα πέντε Jeepθα διασχίσουν 12 Ευρωπαϊκές χώρες ώστε μετά από περίπου 5.200 χιλιόμετρα να φτάσουν στο φημισμένο Nordkapp της Νορβηγίας, το Βορειότερο άκρο της Ευρώπης που μπορεί να προσεγγιστεί με αυτοκίνητο. Η επιστροφή από διαφορετική διαδρομή θα καλύψει 4.700 χλμ. διασχίζοντας 10 χώρες και τελικό προορισμό τον Λευκό Πύργο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στόχος να καλυφθούν τα συνολικά 10.000χλμ. σε μόλις 100 ώρες.

Πρόκειται για μια επική περιπέτεια που σχεδιάστηκε ώστε να σηματοδοτήσει την Ένωση των Λαών και των Πολιτισμών τους, την Επανέναρξη των Μετακινήσεων ανθρώπων και εμπορευμάτων που ανεστάλησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ( COVID-19 ), και κυρίως να προωθήσει τον Ελληνικό Τουρισμό σε όλη την Ευρώπη. Στο πλευρό αυτή της περιπέτειας που τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, θα είναι τα μοντέλα της Jeep, αλλά και οι χορηγοί της προσπάθειας: η InterCars, το ξενοδοχείο Blue Dolphin, τα ελαστικά Maxxis, η κλινική «Άγιος Λουκάς» και το Ιδιωτικό Πολυιατρείο Μαστού Breast Clinic.

Η επική αποστολή χάρισε και αντίστοιχα επικά ονόματα στα πέντε Jeepτης συμμετοχής, που απέκτησαν τα ονόματα των Τιτάνων: Ωκεανός, Υπερίων, Ήλιος, Κρόνος και Προμηθέας.  Μαζί με τα 11 άτομα της αποστολής του Jeep Club Hellas θα βρεθεί και πολύπειρος δημοσιογράφος και φωτογράφος, κ. Παντελής Τερτζεβέλης, ο οποίος μέσω του φακού του θα ακολουθεί την πορεία των πέντε πληρωμάτων και θα μεταφέρει εικόνες από αυτή την ξεχωριστή περιπέτεια.

Δείτε Επίσης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο Μαραθώνιος Κρήτης

Με ρεκόρ εγγραφών τους 2.800 δρομείς και ρεκόρ τερματισάντων στον Μαραθώνιο δρόμο  από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε ο 8ος μαραθώνιος Κρήτης ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη. Με πάνω από 300 εθελοντές και 50 μοτοσυκλέτες των Λεσχών Varadero  και Κλασσικής  και παραπάνω από 200 μέλη της Τροχαίας […]