Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 η εκκίνηση του 41ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

50 Έλληνες δρομείς στα 245,3 χλμ του αγώνα

Το παρών στην γραμμή εκκίνησης του ιστορικότερου αγώνα υπεραποστάσεως στον κόσμο, θα δώσουν, 400 περίπου αθλητές και αθλήτριες των υπεραποστάσεων προερχόμενοι από 49 χώρες του κόσμου.  Μεταξύ των οποίων κορυφαίοι Δρομείς που έχουν διακριθεί σε κορυφαίους διεθνείς αγώνες. Φέτος η συμμετοχή των Γυναικών είναι αυξημένη κατά 22% από τις προηγούμενες χρονιές, και αποτελούν επίσης το 22% των συμμετοχών, ενώ το σύνολο των Ελληνικών συμμετοχών ανέρχεται σε 50 δρομείς.

«Στο Σπάρταθλον φαβορί δεν υπάρχουν»! Αυτό, μεταξύ άλλων ανέφερε ο Πρόεδρος του Διεθνές Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» Κωστής Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης Συνέντευξης Τύπου η οποία δόθηκε σε ξενοδοχείο των Αθηνών.

Αξία λόγου ,η συμμετοχή του Έλληνα Πρωταθλητή Υπεραποστάσεων, Φώτη Ζησιμόπουλου, ο οποίος εφέτος σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, κατέλαβε σε όλες την 1η θέση. Από τους δρομείς του εξωτερικού ξεχωρίζει η συμμετοχή του Νορβηγού Simen Holvik, ο οποίος τερμάτισε 1ος κατά την διάρκεια του επίπονου αγώνα της Κοιλάδας του Θανάτου “Βadwater’ στο Κολοράντο των Η.Π.Α. Ο Oύγγρος αθλητής Tibor Eros, καθώς και ο Tσέχος Bruner Radek αποτελούν δύο από τους καλύτερους πρωταγωνιστές του αγώνα.

Από τις Γυναίκες δρομείς, ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Λετονής Diana Dzaviza η οποία ήταν η περσινή νικήτρια του αγώνα  και μάλιστα τερμάτισε στην 4η θέση της Γενικής Κατάταξης. Η Φινλανδέζα δρομέας Honkala Noora και η  Lipiainen Satu, αποτελούν δύο πολύ δυνατές συμμετοχές με πολλές αξιώσεις για τη πρωτιά. Μία ακόμη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια θα δώσει το παρών στην εκκίνηση του 41ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, η Αμερικανίδα Camille Herron, κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ στις 24 & 48 ώρες καθώς και των 100 μιλίων.

Αδύνατη θα ήταν η διεξαγωγή του αγώνα χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή των Εθελοντών οι οποίοι για 36 ώρες υποστηρίζουν ασταμάτητα τους δρομείς με όλες τις δυνάμεις τους σε όλο το μήκος της διαδρομής των 245,3χλμ.

Η φετινή διοργάνωση του 41ου Διεθνούς Αγώνα Υπεραποστάεων ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, τελεί υπό την Αιγίδα των Δήμων: Αθηναίων & Σπάρτης. Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια αγαστή και μακροχρόνια συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης, καθώς και του Υπουργείου Τουρισμού & Εθνικής Άμυνας. Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ έχει την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων Ι.Α.U.

Δείτε Επίσης