Σπάει όλα τα ρεκόρ ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ!

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον «Νυχτερινό» ξεκίνησε με την Επίσημη Συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, που δόθηκε την Τρίτη (19/09) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, σε μία εκδήλωση που έγινε στην σκιά των πρόσφατων τραγωδιών σε Θεσσαλία και Λιβύη, αλλά και με την ελπίδα ότι ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μία αχτίδα αισιοδοξίας σε όλους μας.

Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος δρόμος (ώρα εκκίνησης 19:30) καθώς επίσης και οι Δρόμοι Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα 18:00), 5.000μ. (ώρα 21:30) και του Ενός Μιλίου κοινωνικής προσφοράς (ώρα 18:05), σε απολύτως επίπεδες, παραθαλάσσιες διαδρομές που διασχίζουν το όμορφο κέντρο της Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη των χιλιάδων θεατών υπόσχονται μια μοναδική αγωνιστική δρομική εμπειρία. Ο 2ος Νυχτερινός Σκακιστικός Μαραθώνιος, η Μουσική Συναυλία – έκπληξη την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στην παραλία σε συνεργασία με φορέα κοινωνικής ευθύνης, το Street HalfMarathon Night Party αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος καθώς και οι εκδηλώσεις των Χορηγών στο Χορηγικό Χωριό συμπληρώνουν την αξέχαστη εμπειρία των συμμετεχόντων και καθιερώνουν τον «Νυχτερινό» της Θεσσαλονίκης στα κορυφαία αθλητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα της χώρας.

Στις τοποθετήσεις τους, οι ομιλητές εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας και στις οικογένειές τους, αναφέροντας επίσης τα εξής:

Κωνσταντίνος Ζέρβας (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης): «Όλοι μας αισθανόμαστε θλίψη για όσα άσχημα έχουν συμβεί στη Θεσσαλία αλλά και στη Λιβύη. Οι άσχημες καταστάσεις επισκιάζουν τη χαρά μας και απορροφούν πολύ σημαντικό κομμάτι της ενέργειάς μας, καθώς η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες, με την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης να συνεχίζεται.

Παράλληλα όμως χαίρομαι που βρισκόμαστε για άλλη μια φορά εδώ, στηρίζοντας ως συνδιοργανωτές τον “Νυχτερινό”, που εδώ και ένδεκα χρόνια αποτελεί μια μεγαλειώδη έκφραση του δρομικού κινήματος, συμβάλλοντας στην προβολή της Θεσσαλονίκης, που θέλουμε να βρίσκεται πάντα στην καρδιά των αθλητικών γεγονότων, γι’ αυτό άλλωστε κερδίσαμε και τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Αθλητισμού για το 2024.

Σε συνεργασία με τον Μαραθώνιο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ανακατασκευάσει πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, προς όφελος των δημοτών, δίνοντας άλλη ποιότητα στους δημόσιους χώρους.

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους διοργανωτές, τους εθελοντές, τις διασωστικές ομάδες, τους χορηγούς, τα μέλη της Οργανωτικής και της Τεχνικής επιτροπής, όλους εκείνους που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Ας φορέσουμε όλοι τα αθλητικά μας και ας τρέξουμε για να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ!».

Βούλα Πατουλίδου (Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος Ο.Ε.): «Πέρασαν ένδεκα χρόνια… Προφανώς υπήρξαν και πίκρες, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη η χαρά της συμμετοχής και του να είσαι κομμάτι μιας ομάδας, μιας συνέχειας λόγων και πράξεων. Παρότι καιγόμαστε, πνιγόμαστε και περνάμε δύσκολες στιγμές, πρέπει την ίδια στιγμή να είμαστε έτοιμο να χαρούμε. Επιβάλλεται να χαμογελάσουμε, να αγωνιστούμε και να συμπαρασύρουμε κι αυτούς τους ανθρώπους που δεν μπορούν. Ο μεγάλος αριθμός εγγραφών, που μέχρι στιγμής είναι διπλάσιος από πέρσι τέτοια εποχή, επιβεβαιώνει ότι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να χαρούν. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του Ημιμαραθωνίου.

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όσους ακόμη αντέχουν να δημιουργούν μία καλύτερη αυριανή ημέρα, σε πείσμα όσων δεν θέλουν να αναγνωρίσουν το καλό. Καλή αντάμωση λοιπόν, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου».

Νίκος Ζεϊμπέκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Θεσσαλονίκης): «Είμαστε χαρούμενοι που συνεχίζεται ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, ο πρώτος του είδους που έγινε στη χώρα μας, μέσα από τον οποίοι δώσαμε τα φώτα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Η αγκαλιά μας είναι πάντοτε ανοιχτή για τέτοιες πρωτοβουλίες και διοργανώσεις και η ευθύνη μας αυξάνεται ενόψει του 2024, που η Θεσσαλονίκη θα είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Αθλητισμού. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης διοργάνωσης».

Έπειτα από την παρουσίαση της ανασκόπησης του περσινού «Νυχτερινού», στο βήμα ανέβηκε ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Δρόσος Χριστόπουλος, ο οποίος περιέγραψε το συνολικό αγωνιστικό πρόγραμμα:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαστε εδώ για ενδέκατη φορά για τον “Νυχτερινό”. Είναι ήδη θεσμός της χώρας μας, ένα κορυφαίο αθλητικό και τουριστικό γεγονός. Είμαστε κοντά σε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών, καθώς έχουμε ήδη διπλάσιο αριθμό εγγραφών σε σχέση με την ίδια εποχή πέρσι. Οι παράλληλες εκδηλώσεις σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές, απολύτως επίπεδες παραθαλάσσιες αγωνιστικές διαδρομές, στο ομορφότερο σημείο της πόλης, με πλήθος θεατών και με, κατά τεκμήριο, ιδανικές καιρικές συνθήκες, καθιστούν τον «Νυχτερινό» μοναδική αγωνιστική, και όχι μόνο, εμπειρία. Για νέους κάθε ηλικίας και αγωνιστικού επιπέδου, για συνανθρώπους μας με αναπηρίες, καθώς και για πρωταθλητές- τριες υψηλού επιπέδου ο «Νυχτερινός» αποτελεί μια μοναδική εμπειρία και παράλληλα μια μοναδική ευκαιρία για την επίτευξη της ατομικής τους επίδοσης».

Ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις διακρίσεις ποιότητας που έχει κερδίσει ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, ως αθλητικό γεγονός, και παράλληλα, ως τουριστικό γεγονός. Παρουσίασε τους χάρτες των αγωνιστικών διαδρομών με ειδική ανάλυση της άριστης αγωνιστικής υποστήριξης, της υποστήριξης της ασφάλειας των διαδρομών και των δρομέων, της ιατρικής υποστήριξης, καθώς και της τροφοδοσίας κατά τη διάρκεια καθώς και μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας τους. Τέλος επισήμανε ότι η διοργάνωση φροντίζει για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με την ανακύκλωση όλων των υλικών που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της, καθώς και για τη μέριμνα των προμηθειών οι οποίες κατά πλειοψηφία προέρχονται από υλικά προϊόντων ανακύκλωσης.

Η αναφορά του έκλεισε με την παρουσίαση του επίσημου μεταλλίου, του bib number και του αναμνηστικού T-shirt της διοργάνωσης.

Αφού προβλήθηκε το εξαιρετικής ομορφιάς βίντεο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, τον λόγο πήρε εκ μέρους των αθλητών ο Ιάσων Ιωαννίδης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που για ακόμη μια φορά βρίσκομαι εδώ. Τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής στηρίζω τη διοργάνωση. Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη, ιδανική για κάθε συμμετέχοντα, οι συνθήκες είναι εκπληκτικές και αποτελεί μια ευκαιρία για όλο τον κόσμο να χαρεί τον αγώνα και να μετρήσει τις δυνάμεις του. Παράλληλα, η διοργάνωση αποτελεί ένα πολύ καλό τουριστικό προϊόν και γίνεται καλύτερη κάθε χρόνο».

Από πλευράς των αθλητριών, η Βασιλική Καλλιμογιάννη, νικήτρια του χάλκινου μεταλλίου στα 3.000 στιπλ του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20, υπογράμμισε: «Έχουμε μπροστά μας μια γιορτή του αθλητισμού, μία εξαιρετική διοργάνωση για την οποία κάθε χρόνο ανυπομονούν όλοι οι αθλητές. Η ατμόσφαιρα στον “Νυχτερινό” είναι πάντοτε πολύ όμορφη. Όσοι βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης θα είναι νικητές και το πιο σημαντικό είναι να συμμετάσχουμε σ’ αυτή τη γιορτή που διοργανώνει η πόλη μας».

Στην συνέχεια, έγινε αναφορά στην σημαντική υποστήριξη των Χορηγών της διοργάνωσης, ξεκινώντας από τον Ονομαστικό Χορηγό, ZeniΘ.

Σε χαιρετισμό που απέστειλε ο Εμπορικός Διευθυντής της ZeniΘ, Μάνος Εξαρχουλάκος, ανέφερε:

«Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ αποτελεί παραδοσιακά μια μεγάλη γιορτή για την πόλη μας όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γεμίσει ενέργεια και ελπίδα για το μέλλον. Η ZeniΘ, η εταιρεία που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και δίνει ενέργεια σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά της πόλης, με ρεύμα και φυσικό αέριο, δεν θα μπορούσε να μη δίνει το “παρών” και όλη της την ενέργεια σε αυτή τη γιορτή. Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες».

Εκ μέρους της LIDL, που θα αποτελέσει Μέγα Χορηγό της διοργάνωσης για τα επόμενα δύο χρόνια, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της LIDL Ελλάδας και Κύπρου, Βασιλική Αδαμίδου, επισήμανε:

«Είναι μεγάλη η χαρά μας που επιστρέφουμε στην οικογένεια του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης. Κατά βάση μοιραζόμαστε κοινές αξίες, που έχουν να κάνουν με το κομμάτι του αθλητισμού και της ισορροπημένης διατροφής, στο οποίο εργαζόμαστε εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, το στοιχείο του εθελοντισμού και στόχος μας είναι μέσα από την συνεργασία μας να χτίσουμε από κοινού και εμείς ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών. Θέλω να ενθαρρύνω όλες τις μεγάλες αλλά και μικρότερες εταιρείες να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις, ώστε όλοι μαζί να δώσουμε κίνητρα και να δημιουργήσουμε μία μεγάλη κοινωνική αλυσίδα, που θα βοηθά να γίνονται οι ζωές μας καλύτερες κάθε μέρα. Το σλόγκαν μας, άλλωστε, είναι “κάθε μέρα αξίζει” και πρέπει καθημερινά να βρίσκουμε αφορμές για να γιορτάζουμε».

Έπειτα από τη μνημόνευση και τις ευχαριστίες προς τους Χορηγούς Επικοινωνίας, τον επίλογο της όμορφης εκδήλωσης έβαλε ο Αντιπρόεδρος της Ο.Ε., Γιάννης Ποδιώτης, με την παρουσίαση και θερμές ευχαριστίες προς κάθε έναν από τους Θεσμικούς Υποστηρικτές της διοργάνωσης, η οποία υπόσχεται για άλλη μια χρονιά να αποδειχθεί καλύτερη από όλες τις προηγούμενες και να προσφέρει χρώμα, χαρά και μύηση στον υγιεινό τρόπο ζωής σε χιλιάδες δρομείς και σε όλη τη Θεσσαλονίκη!

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη θεσμική υποστήριξη της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υφυπουργείου Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση και εγγραφές στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!

Δείτε Επίσης