Σπαράγγι

Η Αντιοξειδωτική Δράση του Σπαραγγιού στο Επίκεντρο της Υγιεινής Διατροφής

Σπαράγγι

Με στόχο την αύξηση της κατανάλωσης ευρωπαϊκών φρούτων και λαχανικών σε 3 χώρες, την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Σουηδία, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU F&V Consumption, με το δυνατό μήνυμα «Go Greener, Feel Better with European Fruits and Vegetables», προβάλλει δύο αντιπροσωπευτικά προϊόντα από την Ελλάδα, τα σπαράγγια και τα ακτινίδια, για να διεγείρει τις αισθήσεις του καταναλωτικού κοινού και να το ενημερώσει σχετικά με ισορροπημένες και σωστές  διατροφικές πρακτικές.


Η καμπάνια, μέσα από διαφορετικές δράσεις, τονίζει γιατί η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής, ενώ παράλληλα επισημαίνει την ιδιαίτερα ευεργετική τους επίδραση στην υγεία.


Στην αναζήτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, συχνά αναζητάμε μεθόδους αποτοξίνωσης που θα «καθαρίσουν» τον οργανισμό μας και θα ενισχύσουν την ευεξία μας. Ανάμεσα στις τροφές που ενδείκνυνται για αποτοξίνωση, το σπαράγγι κατέχει δεσπόζουσα θέση, καθώς η αντιοξειδωτική του δράση είναι πολύ ισχυρή.


Αυτό το ζωηρό πράσινο λαχανικό όχι μόνο προσφέρει γεύση στο πιάτο μας, αλλά συμβάλλει καταλυτικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας.


Η Θρεπτική Δύναμη του Σπαραγγιού

Το σπαράγγι είναι λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, που το καθιστούν ανεκτίμητη προσθήκη σε κάθε διατροφή που επικεντρώνεται στην αποτοξίνωση. Πλούσιο σε βιταμίνες, το σπαράγγι υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και πολλές ακόμα λειτουργίες του οργανισμού μας.


Οι Αντιοξειδωτικές Ιδιότητες του Σπαραγγιού


Το σπαράγγι περιέχει μια σειρά από ισχυρά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της γλουταθειόνης, που είναι γνωστή για τις ιδιότητες αποτοξίνωσης. Η γλουταθειόνη παίζει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά τις λειτουργίες αποτοξίνωσης και την υποστήριξη του οργανισμού.


Η ένταξη του σπαραγγιού στην αποτοξινωτική διατροφή μας είναι εύκολη και,
κυρίως, νόστιμη. Το σπαράγγι, ψητό ή βραστό, αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για το καθημερινό μας γεύμα. Μπορούμε να το προσθέσουμε στη σαλάτα μας ή να το καταναλώσουμε σε ένα σούπερ θρεπτικό καταπράσινο smoothie. Συνεπώς, το σπαράγγι συνδυάζει γεύση, ευελιξία στον τρόπο κατανάλωσης και πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.


Συνταγή Detox Smoothie με Σπαράγγι: «Πράσινη Αναζωογόνηση»


Εργαλεία & Εξοπλισμός:


● Ξύλο κοπής
● Μαχαίρι
● Μπλέντερ
● Μεγάλο ποτήρι


Υλικά:

● 1 φλιτζάνι φρέσκο σπαράγγι, καθαρισμένο και κομμένο
● 1/2 μήλο, κομμένο
● 1/2 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο
● 1 χούφτα σέλινο
● 1/2 μικρό αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο
● 1 κούπα νερό ή χυμός λεμονιού
● Λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά για γλυκιά γεύση)
● Λίγο τζίντζερ (προαιρετικά, για ενίσχυση της αντιοξειδωτικής δράσης)
● Πάγος (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Βάζουμε το φρέσκο σπαράγγι, το μήλο, το αβοκάντο, τα φύλλα σέλινου και
το αγγούρι στο μπλέντερ.


2. Προσθέτουμε το νερό ή τον χυμό λεμονιού.


3. Αν επιθυμούμε, προσθέτουμε λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για πιο γλυκιά
γεύση.


4. Προσθέτουμε, προαιρετικά, λίγο τζίντζερ για ενίσχυση της αντιοξειδωτικής
δράσης.


5. Αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες
smoothie.


6. Προσθέτουμε πάγο, αν επιθυμούμε ένα δροσιστικό smoothie.


7. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε τη φρεσκάδα και τα οφέλη του
αναζωογονητικού μας ποτού!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://asparaguskiwi.eu/
του προγράμματος, καθώς και τις σχετικές σελίδες στο Facebook, στο Instagram και
στο YouTube.

Δείτε Επίσης

Σπαράγγι

Σπαράγγια και ακτινίδια με την ταυτότητα της ελληνικής γης

Με στόχο την αύξηση της κατανάλωσης ευρωπαϊκών φρούτων και λαχανικών σε 3 χώρες, την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Σουηδία, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU F&V Consumption, με το δυνατό μήνυμα «Go Greener, Feel Better with European Fruits and Vegetables», προβάλλει δύο αντιπροσωπευτικά προϊόντα από την Ελλάδα, τα σπαράγγια και τα ακτινίδια, για να διεγείρει τις […]

Απολαυστικές συνταγές με σπαράγγια και ακτινίδια

Με στόχο την αύξηση της κατανάλωσης ευρωπαϊκών φρούτων και λαχανικών σε 3 χώρες, την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Σουηδία, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU F&V Consumption, με το δυνατό μήνυμα «Go Greener, Feel Better with European Fruits and Vegetables», προβάλλει δύο αντιπροσωπευτικά προϊόντα από την Ελλάδα, τα σπαράγγια και τα ακτινίδια, για να διεγείρει τις […]