Σε Λιβαδειά, Κρήτη, Λάρισα συνέχισαν διακρίσεις και συμμετοχές οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Ορεινοί αγώνες έγιναν την Κυριακή των Αποκριών 6 Μαρτίου, και ο Λέβαδος Trail ήταν η κυριότερη διοργάνωση, που προσέλκυσε 650 trail runners από όλη την Ελλάδα. Το παρόν έδωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, με τον Θανάση Κοντογιάννη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να καταλαμβάνει τη 16η θέση στον αγώνα των 23,7 χιλιομέτρων, ενώ στέφθηκε πρώτος στην κατηγορία 50 συν ετών. Ο Ζήνωνας Λουλούδης ακολούθησε, και μάλιστα πήρε τη 12η θέση στους άνω των 60 ετών.

Στα 10,8 χιλιόμετρα, η Άρτεμις Λιόλιου κατέλαβε την 8η θέση στη γενική κατάταξη των γυναικών, και η Αντωνία Ελευθεράκη τη 15η. Στη συνέχεια τερμάτισαν ο Δημήτρης Ταουκίδης και η Μαρία Αντωνίου, μέλη και της Anthema Running Team.

Ο ορεινός αυτός αγώνας πραγματοποιείται με βάση τις πηγές της Έρκυνας (Κρύα), στην πιο όμορφη περιοχή της Λιβαδειάς, σε υψόμετρο 179 μέτρων. Φτάνει στο υψηλότερο σημείο τα 905 μ. η μεγάλη διαδρομή, και τα 580 μ. η μικρότερη. Η υψομετρική ανάβαση είναι αντίστοιχα 1.550 και 650 μέτρα. Ο αναλυτικός απολογισμός της συμμετοχής του ΣΔΥΒ, είναι ο εξής:

23,7 χιλιόμετρα:

  • 16 Θανάσης Κοντογιάννης 2:44:39
  • 264 Ζήνων Λουλούδης 4:09:46

10,8 χιλιόμετρα

  • 8η Άρτεμις Λιόλιου 1:31:17
  • 15η Αντωνία Ελευθεράκη 1:36:18
  • 115 Δημήτρης Ταουκίδης 1:37:06
  • 58η Μαρία Αντωνίου 2:07:21

Ορεινή αγωνιστική δράση υπήρξε και στην Παλαιόχωρα Χανίων, με τον «Κροκόδειλο Trail» 20.500 μέτρων. Ο ΣΔΥΒ βρέθηκε στην Κρήτη με τον Χρήστο Αγνουσιώτη, ο οποίος με χρόνο 2 ώρες 16:32 κατέλαβε την 6η θέση στη γενική κατάταξη, ενώ ανέβηκε στο βάθρο της ηλικιακής κατηγορίας ως 2ος.

Ο Γιάννης Κλόκας στέφθηκε την Κυριακή πρωταθλητής Κεντρικής Ελλάδος στην ποδηλασία, αγωνιζόμενος το Σαββατοκύριακο στα τοπικά πρωταθλήματα στους Αγίους Αναργύρους Λάρισας. Το Σάββατο στην ατομική χρονομέτρηση πήρε την 6η θέση στην κατηγορία Μάστερ Β, ενώ την Κυριακή ακολούθησε η μεγάλη επιτυχία στον αγώνα αντοχής 80χλμ.

Δύο Θεσσαλοί Σπαρταθλητές, ο Νίκος Κόντης και ο Σπύρος Σπυρόπουλος έτρεξαν την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαρτίου τον «Πανθεσσαλικό Δρόμο» 270 χιλιομέτρων κάνοντας τη διαδρομή Λάρισα – Βόλος – Φάρσαλα – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Λάρισα. Το απόγευμα της 1ης ημέρας έφτασαν στον Βόλο όπου ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου τους υποδέχτηκε στην παραλία, και τους συνόδευσε με τρέξιμο στη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Βόλου μέχρι στις Αλυκές, καθώς κατευθύνονταν προς τη Νέα Αγχίαλο και τα Φάρσαλα. Προηγουμένως έγινε ανταλλαγή φανελών, και ο ΣΔΥΒ προσέφερε γεύμα στους υπερμαραθωνοδρόμους σε κέντρο στην παραλία.

Όσα ακολουθούν για τον ΣΔΥΒ

Περισσότεροι από 70 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου γράφτηκαν στον 13ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα και τον παράλληλο αγώνα 5χλμ που θα γίνουν αυτή την Κυριακή 13 Μαρτίου. Οι καιρικές συνθήκες αναμένονται ικανοποιητικές, και ο αγώνας ούτως ή άλλως θα γίνει κανονικά όποιες κι αν θα είναι αυτές. Ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει ομαδική εκδρομή με λεωφορείο, και το πρόγραμμα ορίζεται ως εξής : Η αναχώρηση θα γίνει από τη Νομαρχία (Αναλήψεως με Ιωλκού) στις 6.45 το πρωί εκείνης της ημέρας. Αρχικά το λεωφορείο θα περάσει από τα Τρίκαλα όπου θα αφήσει όσους θα τρέξουν στα 5 χιλιόμετρα, και κατόπιν θα συνεχίσει για την Καλαμπάκα. Η επιστροφή θα γίνει από τα Τρίκαλα όπου τερματίζουν όλοι οι αγώνες, μετά το πέρας των απονομών.

Ο κυριότερος αγώνας της εβδομάδας που θα ακολουθήσει, είναι στις 20 Μαρτίου ο 10ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αθήνας. Σε αυτόν θα τρέξουν από τον ΣΔΥΒ η Βάνα Σπύρου και ο Κώστας Παλάντζας, ενώ στα 5 χιλιόμετρα ο Αντώνης Γάκης και η Πηνελόπη Μουρτζάνου.

Ο μεγαλύτερος αγώνας της Μαγνησίας, ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου, θα γίνει το πρωί της Κυριακής 27 Μαρτίου. Οι διαδρομές των αγώνων θα περνάνε μάλιστα εκτός από την παραλία και τις Αλυκές, και από τις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος που θα κλείσουν για μιάμισυ ώρα την ημέρα διεξαγωγής, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στον αγώνα που θα προσελκύσει 1.500 δρομείς με τις οικογένειές τους, και θα προσφέρει 1.500 ευρώ στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Μέλη του συλλόγου συνεχίζουν τα test events τρέχοντας στα μέρη από όπου θα περνάνε οι αγώνες, ενώ συχνά γίνονται και συνεδριάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής και των εθελοντών. Ο Ημιμαραθώνιος Βόλου θα προσφέρει δωρεάν σε κάθε συμμετέχοντα και στους δύο αγώνες τεχνικό t-shirt μάρκας Luanvi βάρους 90 γραμμαρίων, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα αντί για ενός σχεδίου, τα t-shirts θα δίνονται σε 12 διαφορετικά σχέδια. Οι εγγραφές γίνονται στο μόνιμο λινκ στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου με τίτλο «Όλο το προσεχές πρόγραμμα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου (συνεχής ανανέωση)»  https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/  Εκεί βρίσκεται και η προκήρυξη του αγώνα. Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160. Τα παιδιά θα τρέξουν επίσης τον δικό τους αγώνα, απόστασης 500 μέτρων, στον οποίο δεν χρειάζεται να γίνονται εγγραφές.

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, την Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με υποστηρικτές τους ΕΟΣΛΜΑ-Υ, ΣΕΓΑΣ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, και βέβαια με την κομβική συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας. 


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: 
http://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=783cea51cec880e6887b3e055fc110ed&he=0

Στις 10 Απριλίου θα γίνει ο 16ος Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος και οι παράλληλοι αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων. Οι τιμές που ορίζονται από τη διοργάνωση για τους συλλόγους της ΕΟΣΛΜΑ-Υ είναι αντίστοιχα 15, 8 και 8 ευρώ. Τονίζεται ότι οι ομαδικές εγγραφές λήγουν άμεσα, στις 11 Μαρτίου. Τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου που θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να το ζητήσουν από τον υπεύθυνο εγγραφών Κώστα Παλάντζα. Εναλλακτικά με μήνυμα ή μέιλ στον σύλλογο, ή στο κατάστημα Aspirina.

Εκτός όλων των άλλων αγώνων που θα ακολουθήσουν, στις 22 Μαΐου θα γίνει το 10o Skiathos Trail Run 2022 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη, και στις 11-12 Ιουνίου ο Κένταυρος Pelion Marathon 2022. Για τις δύο αυτές διοργανώσεις θα ανακοινωθεί η έναρξη των εγγραφών στις επόμενες ημέρες

Δείτε Επίσης