Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Πληρώνει ο ΣΕΓΑΣ τους αθλητές

Μεγάλη «ανάσα» αναμένεται να πάρουν οι αθλητές και αθλήτριες, καθώς τα χρήματα από την κρατική επιχορήγηση μπήκαν στα ταμεία του ΣΕΓΑΣ και η Ομοσπονδία, έχει σαν πρώτη προτεραιότητα να πληρωθούν οι Έλληνες πρωταθλητές.

Του Τόλη Λελεκίδη

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή και την επόμενη εβδομάδα θα πιστωθούν οι λογαριασμοί τους και θα είναι ένα σημαντικό βοήθημα αυτή την περίοδο που θέλουν οι περισσότεροι να προγραμματίσουν μεταξύ άλλων και τις προετοιμασίες τους.

Να αναφέρουμε ότι η οικονομική αντιμετώπιση από το υφυπουργείο Αθλητισμού προς τον ΣΕΓΑΣ δημιούργησε «ασφυξία» στον Στίβο που είχε αντίκτυπο στους αθλητές και τους προπονητές. Την ίδια μάλιστα, στιγμή που το υπουργείο Πολιτισμού ενίσχυσε οικονομικά, και ορθώς έπραξε, τον κλάδο την περίοδο της πανδημίας με τον Covid-19. Επίσης, μη ξεχνάμε πως η Πολιτεία αποφάσισε να μειώσει την επιχορήγηση στον ΣΕΓΑΣ για τη νέα περίοδο. Σε μια χρονιά μάλιστα, όπου δεν έγιναν πολλοί αγώνες, αλλά και δεν υπήρχαν έσοδα από τους χορηγούς, ενώ δεν διεξήχθησαν ο Ημιμαραθώνιος και ο Μαραθώνιος της Αθήνας.

Πάντως, το γεγονός ότι έστω υπό αυτές τις συνθήκες ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης «ξεμπλόκαρε» το 1 εκατομμύριο περίπου, ήταν σημαντικό. Οι υποχρεώσεις τώρα για τον ΣΕΓΑΣ είναι πολλές, αλλά θα δοθεί προτεραιότητα τους αθλητές, οι οποίοι ο στόχος είναι να εξοφληθούν τα χρωστούμενα.

Δείτε Επίσης

Ανακοινώθηκαν οι μεταγραφές του 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας στην τελευταία του συνεδρίαση επικύρωσε τα πρακτικά των μεταγραφών, που αφορούν στην αγωνιστική σεζόν 2020-2021. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα πρακτικά και τις μεταγραφές Πρακτκό 1 Πρακτικό 2 Μετραγραφές 2020