Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

O Καραμαρίνοφ παρέμεινε πρόεδρος στην ΕΑ, πρώτος αναπληρωματικός ο Δημάκος

Ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ ανανέωσε την θητεία του στη θέση του προέδρου στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου στις εκλογές που έγιναν σήμερα στο Βελιγράδι.

O Καραμαρίνοφ παρέμεινε πρόεδρος στην ΕΑ, πρώτος αναπληρωματικός ο Δημάκος

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, με τον πρόεδρο της ΕΑ Ντόμπρομιρ Καραμαρίμοφ και το πρώτο αναπληρωματικό μέλος του συμβουλίου, Παναγιώτη Δημάκο

Ο Βούλγαρος παράγοντας επικράτησε του Τσέχου Λίμπορ Βαρχάνικ και θα συνεχίσει το έργο του στο τιμόνι της ΕΑ. Πρώτο αναπληρωματικό μέλος του συμβουλίου θα είναι ο Παναγιώτης Δημάκος, που μετά από μεγάλη μάχη κι πέντε ψηφοφορίες έμεινε εκτός συμβουλίου για μία θέση.

Σύμφωνα με τη φετινή (νέα) διαδικασία, απευθείας μέλη συμβουλίου εκλεγόταν μόνο όσοι στον πρώτο γύρο συγκέντρωσαν 25 ψήφους. Η διαδικασία συνεχίστηκε για πέντε γύρους με τον Έλληνα παράγοντα, που μετρά ήδη δύο θητείες στην ΕΑ, να μένει εκτός για μία θέση. Μάλιστα στον πρώτο γύρο ο Δημάκος συγκέντρωσε 14 ψήφους κι ήταν έκτος, ενώ στον τρίτο γύρο ήταν πρώτος!

Δύο γυναίκες θα έχουν θέση αντιπροέδρου οι Τζέρι Αλεξάντερ (Μ. Βρετανία) και Καρίν Γκρούτ Μοβίν (Σουηδία), ενώ ο τρίτος αντιπρόεδρος θα είναι ο Γάλλος Ζαν Γκαρσία.

Τα 13 μέλη του νέου συμβουλίου

Μπράνκοβιτς (Σερβία), Καρέρας (Γιβραλτάρ), Σαπάδο (Ισπανία), Φάρσεθ (Νορβηγία), Γκιουλάι (Ουγγαρία), Ελεμπό (Βέλγιο), Κιρνόβα (Σλοβεκία), Κέσινγκ (Γερμανία), Μέι (Ιταλία), Μικελάντζε (Γεωργία), Πιλακόβσκι (Νορβηγία), Τειγκαμάγκι (Εσθονία), Βεϊνέσκα – Ζίκοβα (Βόρεια Μακεδονία).

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!