Ορόσημο για την ποδηλασία στην Ελλάδα ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Βασίλης Διαμαντόπουλος επισημαίνει τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης στη διάδοση του αθλήματος της ποδηλασίας στη χώρα και στην εμπέδωση ποδηλατικής συνείδησης

Οι UCI Continental ομάδες του φετινού ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας επιστρέφει με νέες διαδρομές (2-6 Μαΐου) έχοντας τη στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, η οποία διαθέτει πλέον ένα σημαντικό «εργαλείο» στην προσπάθειά της για τη διάδοση του αθλήματος της ποδηλασίας στην χώρα μας.
  
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΠ, Βασίλη Διαμαντόπουλου σχετικά:
  
«Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, με τόσο καλό κλίμα θα περίμενε κανείς αυξημένη χρήση του ποδηλάτου, ως μέσο άθλησης αλλά και μετακίνησης. Ωστόσο αυτό ουδόλως συμβαίνει.
  
Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος με την περσινή αναβίωσή του και την καθιέρωσή του στα διεθνή ποδηλατικά δρώμενα, ανοίγει μία νέα εποχή για το άθλημα. Στόχος μας στην ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας είναι να αξιοποιήσουμε το οικονομικό, κοινωνικό και οικολογικό αποτύπωμα της διοργάνωσης για να αλλάξουμε την νοοτροπία των πολιτών σχετικά με το πως αντιμετωπίζουν το ποδήλατο».
  
Ο κ. Διαμαντόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που υλοποίησε το αίτημα της ποδηλατικής κοινότητας για αναβίωση του Γύρου και τον επανέφερε αναβαθμισμένο ως 2,1 κατηγορία στο καλεντάρι της UCI τονίζοντας τις μεγάλες ευθύνες πλέον των ανθρώπων της ποδηλασίας να συνεχίσουν απαρέγκλιτα στην ίδια γραμμή.
  
«Από τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης πήρε πάνω του τη διοργάνωση, οι ευθύνες όλων μας είναι ακόμα μεγαλύτερες. Η επιτυχία και η καθιέρωσή του Γύρου, είναι βασική προτεραιότητα όλων εμάς που υπηρετούμε το επίπονο αλλά συναρπαστικό άθλημα της ποδηλασίας. Είμαι πεπεισμένος ότι με συστηματική δουλειά, ολοένα και περισσότερος κόσμος θα αγκαλιάζει τη διοργάνωση και φυσικά το ποδήλατο κάθε χρόνο!».
  
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Ποδηλασίας, θα συνδιοργανώσει με τον Δήμο Λαρισαίων, που συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στον περσινό ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο και τις Παράλληλες Εκδηλώσεις του, το 1st Cycling Forum in Larissa, προκειμένου να συζητηθούν οι τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης του αθλήματος αλλά και να εδραιωθεί η βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις μέσω της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης.
  

Δείτε Επίσης

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Η Οργανωτική επιτροπή του Zagori Mountain Running ζητάει συγνώμη για την όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε και δεν μπορέσατε χτες να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας και δίνει παράταση στις εγγραφές όλων των αγώνων των BASIC πακέτων μέχρι Τρίτη 09/07/2024 στις 23:59