Νέο ρεκόρ από τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο στην αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας

Το 2.16.49 είναι πανελλήνιο ρεκόρ

Του Λευθέρη Πλακίδα
Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας

Ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος τερματίζει και ο φακός του Νίκου Καρανικόλα καταδεικνύει τη μεγάλη ένταση και προσπάθειά του. Είναι φανερή στο πρόσωπο του και στο σώμα του, για να μπορέσει να φτάσει στο μεγάλο ρεκόρ.

Το 2.16.49 είναι πανελλήνιο ρεκόρ στην αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας και μία πιστοποίηση για τον εξαιρετικό δρομέα, ότι είναι σε άριστη κατάσταση. Είναι η τέταρτη σερί νίκη του στη διαδρομή και έπιασε τον Χριστόφορο Μερούση που το είχε κάνει πριν από εκείνον.

Αν όλα πάνε καλά έχει τρεις στόχους που είναι μέσα στις δυνατότητες του, έτσι όπως έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ και να κάνει κάτω από το 2.11.30 για να πιάσει και το όριο που είναι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Αυτό πρέπει να το κάνει το 2023 και μέχρι τότε έχει τη δυνατότητα να αυξήσει ακόμη περισσότερο την ταχύτητά του ειδικά στα κομμάτια της διαδρομής που είναι σημαντικά για να το πετύχει αυτό. Είναι ένας πολύ δυνατός δρομέας, που προπονείται συστηματικά και μεθοδικά. Έχει μπροστά κάποια ακόμη ποιοτικά χρόνια και φυσικά θα εξαντλήσει κάθε του πιθανότητα για να πετύχει το κάτι παραπάνω.

Αυτό θα βοηθήσει και όσους τον ακολουθούν γιατί πλέον με πάνω από 2.20 δεν υπάρχει πιθανότητα να πετύχει κάποιος κάτι αξιόλογο. Είναι σημαντικό για τον Μαραθώνιο και τις μεγάλες αποστάσεις στην Ελλάδα, το να υπάρχουν αθλητές όπως ο Γκελαούζος που τραβάει και τους άλλους να γίνουν καλύτεροι.

Δείτε Επίσης

Απονεμήθηκαν τα Fitness Awards 2020, τα βραβεία που επιβραβεύουν την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες στον χώρο του fitness.

Υπό το φως του αττικού ουρανού εκπρόσωποι των εταιρειών που διακρίθηκαν στα Fitness Awards 2020 παρέλαβαν τα βραβεία τους σε μια βραδιά όπου η αγάπη για καινοτόμα – ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την εκγύμναση έλαμψε. Τα βραβεία διοργανώθηκαν για πρώτη χρονιά από την Boussias Communications και ανέδειξαν καινοτόμες πρακτικές σε υπηρεσίες ή προϊόντα […]