Γκλόρια Πριβιλέτζιο – νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών 2021

Στη δεύτερη θέση η Κατερίνα Ασημακοπούλου και στη τρίτη θέση η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου

Του Λευθέρη Πλακίδα
Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας

Ήρθε και η στιγμή της Gloria Privileggio να πανηγυρίσει την πρωτιά στο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθη΄νών με τον εξαιρετικό χρόνο 2.41.30 που είναι και μία μεγάλη επίδοση.

Η έμπειρη αθλήτρια επιβεβαίωσε την πολύ καλή της κατάσταση και τη δυναμική που έχει και έφτασε άνετα στην πρωτιά.

“Πάρα πολύ όμορφη εμπειρία, απόλαυσα τον αγώνα, απόλαυσα τη διαδρομή. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Είμαι πολύ χαρούμενη για την επίδοση μου και για το γεγονός πως σημείωσα την πρώτη μου νίκη στην αυθεντική διαδρομή. Έτρεξα περισσότερο με την αίσθηση και λιγότερο κοιτάζοντας το ρολόι και το χρόνο μου. Θα απολαύσω την νίκη μου και στη πορεία θα προγραμματίσω τους αγώνες μου”, είπε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο.

Η αθλήτρια του Γιάννη Περίφανου λίγο έλειψε να μείνει εκτός αγώνα, όταν έφτασε στη γραμμή εκκίνησης και διαπίστωσε πως έχει ξεχάσει το αθλητικό της σορτσάκι. Τελικά τη λύση έδωσε ένας συναθλητής, που της έδωσε τη φόρμα του, την οποία μάλιστα χρειάστηκε να κόψουν προκειμένου να φορέσει η πρωταγωνίστρια του μαραθωνίου.

Στη δεύτερη θέση ήταν η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου), που τερμάτισε σε 2.48.12 και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και δείχνει μία εξαιρετική σταθερότητα και με προοπτικές για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις.

H Κατερίνα Ασημακοπούλου, είπε: «Δεν ήταν η ημέρα μου, είναι από αυτές που κάθε γυναίκα απεύχεται να της τύχει όταν έχει να αγωνιστεί. Μου έτυχε εμένα, προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα, πέτυχα ατομικό ρεκόρ και με όλα αυτά τα δεδομένα είμαι χαρούμενη. Είχα τρέξει πάλι στη κλασική διαδρομή το 2019. Τώρα θα ξεκουραστώ».

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (ΣΑΠΚ Νεάπολης) με 2.51.32 στην πρώτη της εμφάνιση στο Μαραθώνιο. Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, δήλωσε: “Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που τρέχω σε Μαραθώνιο. Δεν έχω τρέξει ποτέ άλλοτε, δεν το είχα σκεφτεί πως θα το έκανα. Μου προέκυψε όμως ένα πρόβλημα υγείας και τότε αποφάσισα να ασχοληθώ με τον Μαραθώνιο. Ο πρώτος μου αγώνας ήταν ο σημερινός, σε αυτή την ιστορική διαδρομή, τερμάτισα τρίτη, είμαι πολύ χαρούμενη”.

Δείτε Επίσης