Μίλτος Τεντόγλου – Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Χρυσό στη σταθερότητα στα άλματα του

Του Λευθέρη Πλακίδα
Φωτογραφίες Άγγελος Ζυμάρας

Η σταθερότητα είναι η κατάκτηση του. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου δεν είναι ένα ακόμη μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Το αργυρό στο WCH Oregon22 που είναι το μετάλλιο που του έλειπε από τη συλλογή του, από διοργανώσεις.

Δεν είναι χρυσό όπως μας είχε συνηθίσει, αλλά είναι μετάλλιο. Έκανε για μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση μία σειρά από μεγάλα άλματα. Είναι ο κορυφαίος άλτης στον κόσμο και ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών χάρη σε αυτή τη σταθερότητα του.

Ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι πανηγυρίζει περισσότερο για αυτήν τη σταθερότητα γιατί ξέρει καλά ότι το μεγάλο άλμα θα έρθει. Όταν μπορεί τόσα χρόνια να έχει αυτή την περίφημη σταθερότητα, τότε θα έρθει και το μεγάλο άλμα. Είναι αθλητής μεγάλων αγώνων.

φωτογραφία: Άγγελος Ζυμάρας

Στα 24 του ο αθλητής από τα Γρεβενά έχει κατακτήσει πολλά. Έχει και άλλα μπροστά του και δείχνει ότι έχει όλες τις προδιαγραφές για να τα σαρώσει όλα. Έχει πάρει πέντε χρυσά και ένα αργυρό σε μεγάλες διοργανώσεις. Έχει ήδη μία διαδρομή από έφηβος και νέος με διακρίσεις, πριν μπει ως άντρας και τα κατακτήσει όλα.

Ξέρει καλά και το επικοινωνεί ότι δεν μπορεί να είναι πάντα εκείνος ο κερδισμένος της μέρας. Είχε τέτοιες στιγμές όπως στο Τόκιο που πήρε το χρυσό. Για αυτό και αποδέχεται όταν δεν του κάθεται η μέρα. Όταν κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, αλλά κάποιος έχει το άστρο να κάνει κάτι καλύτερο.
Αυτό συνέβη με τον Κινέζο άλτη.

Αλλά ξέρει καλά ο Μίλτος Τεντόγλου ότι η ζωή και ο αθλητισμός δεν του χρωστάνε. Ό,τι πετυχαίνει το κατακτά με προσπάθεια. Αλλά και ότι και οι άλλοι έχουν δικαίωμα στην επιτυχία. Είναι 24 ετών και θα πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Όπως μπήκε φουριόζος στη ζωή μας, έτσι θα βγει κάποια στιγμή, με ένα μεγάλο άλμα μπροστά. Θα έχει και στη συνέχεια, στην επόμενη ζωή του, μετά τον αθλητισμό, ανάλογη συνέχεια αλλά με διαφορετικό πρόσημο. Είναι ο αθλητής στίβου που είναι παράδειγμα για την περίφημη σταθερότητα που χρειάζεται κάθε αθλητής υψηλών επιδόσεων. Είναι εκείνος που θα ακολουθήσουν οι νεότεροι που τον ζουν να πετυχαίνει όλα αυτά. Να έχει το ταλέντο να αξιοποιεί το ταλέντο του.

φωτογραφία: Άγγελος Ζυμάρας

Δείτε Επίσης

Με επιτυχία στέφθηκε το 1ο “Olympus Adrenaline & Nature Festival” στην Πιερία

Το 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το διήμερο 25 και 26 Μαΐου 2024, στην πανέμορφη Πιερία. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μοναδικές δωρεάν εμπειρίες, μέσα από ποικιλία προτάσεων σε υπηρεσίες, δραστηριότητες και προϊόντα, που πρόσφεραν οι τοπικοί επιχειρηματίες και φορείς. Να γνωρίσουν την […]

Fitness Awards 2024

ο θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις σημαντικές προόδους στο χώρο του fitness.