Κατερίνα Στεφανίδη – Φετινό ρεκόρ και σταθερά ψηλά σε διεθνές επίπεδο

Η Κατερίνα Στεφανίδη επιβεβαίωσε πόσο μεγάλη αθλήτρια είναι με την 5η θέση που πήρε στο WCH Oregon22
με φετινό ρεκόρ 4.70 μ.

Του Λευθέρη Πλακίδα
Φωτογραφίες Άγγελος Ζυμάρας

Η 32χρονη Ελληνίδα αθλήτρια πρωταγωνιστεί τα τελευταία οκτώ χρόνια προσφέροντας μετάλλια και διακρίσεις.

Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και ποτέ δεν είναι σίγουρο με τι άλμα κερδίζεις μετάλλιο. Η σταθερότητα της Κατερίνας Στεφανίδη είναι σημαντική και η αγωνία στο πρόσωπο των δυο αθλητριών από την Αμερική όταν πέρασε το 4.70 είναι ενδεικτική για το πόσο την υπολογίζουν. Παρόλο που και οι δυο έχουν ατομικά ρεκόρ πάνω απο το 4.91 της Στεφανίδη, ξέρουν ότι δεν παίζουν με αθλήτριες της κουλτούρας που έχει η Ελληνίδα επικοντίστρια. Αυτός ο σεβασμός των άλλων αθλητών είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για την άλτρια από την Ελλάδα που έχει μπει στην ιστορία του αγωνίσματος ως μία απο τις καλύτερες στον πλανήτη.

φωτογραφία: Άγγελος Ζυμάρας

Αυτό που επίσης έχει πολύ ενδιαφέρον είναι η ηλικία των τεσσάρων αθλητριών που μπήκαν στην πρώτη πεντάδα που είναι όλες πάνω απο 30 ετών. Για να βλέπουν οι νεότερες ότι θέλει υπομονή και διάρκεια για να φτάσουν σε υψηλές διακρίσεις. Αλλά και για τις συνομήλικες ότι έχουν περιθώρια να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν και σε μεγαλύτερη ηλικία. Αυτό οφείλεται και στον προπονητή της τον Mitch Krier που τη διαχειρίζεται σωστά όλα αυτά χρόνια.

Ο στόχος για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού για τη Στεφανίδη είναι σημαντικός και ξέρει ότι η επιτυχία της θα είναι να φτάσει στον τελικό. Μετά όλα είναι θέμα μέρας για τα μετάλλια. Αυτή είναι και η μαγική αίσθηση του αθλητισμού. Κάνουν οι αθλητές ότι καλύτερο μπορούν για να προετοιμαστούν για τη μεγάλη στιγμή, αλλά πάντα υπάρχουν και οι άλλοι και οι απρόβλεπτοι παράγοντες που δίνουν το δικό τους πρόσημο.

Η Στεφανίδη σημαίνει πλέον πολλά περισσότερα από μια χρυσή Ολυμπιονίκης για την Ελλάδα. Λόγω προσωπικότητας και χαρακτήρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στα θέματα του αθλητισμού τα επόμενα χρόνια.
Για το καλό όλων.

Δείτε Επίσης

Με επιτυχία στέφθηκε το 1ο “Olympus Adrenaline & Nature Festival” στην Πιερία

Το 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το διήμερο 25 και 26 Μαΐου 2024, στην πανέμορφη Πιερία. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μοναδικές δωρεάν εμπειρίες, μέσα από ποικιλία προτάσεων σε υπηρεσίες, δραστηριότητες και προϊόντα, που πρόσφεραν οι τοπικοί επιχειρηματίες και φορείς. Να γνωρίσουν την […]

Fitness Awards 2024

ο θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις σημαντικές προόδους στο χώρο του fitness.