Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Με οδηγό τη Hellenic Train τρέχουμε με ασφάλεια στον 39ο ΑΜΑ

Η HELLENIC TRAIN, μέλος του Ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane (FS), της τρίτης μεγαλύτερης σιδηροδρομικής εταιρείας στην Ευρώπη, συνεργάζεται με τον ΣΕΓΑΣ και συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2022, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή της στη γιορτή του μεγαλύτερου κλασικού αθλητικού γεγονότος, παγκόσμιας εμβέλειας.

Με οδηγό τη Hellenic Train τρέχουμε με ασφάλεια στον 39ο ΑΜΑ

Συγκεκριμένα, η HELLENIC TRAIN ως θεσμικός συνεργάτης της διοργάνωσης, προσφέρει 50% έκπτωση σε όλους τους δρομείς είτε από το εξωτερικό είτε από άλλες πόλεις της Ελλάδας, που θα επιλέξουν το τρένο για τη μεταφορά τους στην Αθήνα για το διάστημα 10 – 14 Νοεμβρίου 2022, προκειμένου να συμμετάσχουν στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2022. Η προσφορά περιλαμβάνει τη χρήση όλων των τρένων της HELLENIC TRAIN, συμπεριλαμβανομένων και των νέων ETR τρένων και της γραμμής του Αεροδρομίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENIC TRAIN, Maurizio Capotorto δήλωσε: “Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που η συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ δεν αποσκοπεί μόνο στην προώθηση του “ευ αγωνίζεσθαι” μέσω της διοργάνωσης ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, όπως είναι ο Μαραθώνιος της Αθήνας. Συγχρόνως, μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε στην προσπάθεια που κάνει ο ΣΕΓΑΣ για να “πρασινίσει” το Μαραθώνιο. Γνωρίζοντας ότι το τρένο αποτελεί την πιο «πράσινη» επιλογή ταξιδιού, η HELLENIC TRAIN μέσω από μια σειρά ενεργειών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την ανανέωση του στόλου της, η οποία ξεκίνησε ήδη με τα νέα ηλεκτροκίνητα τρένα ETR470 στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στοχεύοντας στη βιώσιμη κινητικότητα και τη μείωση του περιβαντολλογικού αποτυπώματος”.

Από την πλευρά του ο Aντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κέντερης, τόνισε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που ένας μεγάλος όμιλος όπως η HELLENIC ΤRAIN είναι δίπλα μας στην προσπάθεια που κάνουμε να μειώσουμε ακόμη περισσότερο το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Ο “Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός” είναι το μεγαλύτερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός της χώρας και είναι σημαντικό οι δράσεις του να λειτουργούν προς όφελος της χώρας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό όλοι οι δρομείς που θα συμμετάσχουν στον 39ο ΑΜΑ θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν γρήγορα και με ασφάλεια χρησιμοποιώντας την πιο “πράσινη” επιλογή μετακίνησης, που δεν είναι άλλη από το τρένο“.

Δείτε Επίσης

39ος ΑΜΑ: Κολιός και Κάσσου με ρεκόρ αγώνα θριάμβευσαν στα 5χλμ STOIXIMAN

39ος ΑΜΑ: Κολιός και Κάσσου με ρεκόρ αγώνα θριάμβευσαν στα 5χλμ STOIXIMAN

Ο καιρός πολύ καλός, οι συνθήκες ιδανικές για τους χιλιάδες δρομείς που πήραν εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Εθνικού Κήπου για τον αγώνα των 5 χλμ STOIXIMAN. Ο συναγωνισμός έντονος, η μάχη για τα μετάλλια μέχρι το τέλος: ο Νέστορας Κολιός (ΑΓΣ Ιωαννίνων) και η Μαρία Κάσσου (Παναξιακός) με ένα μεγάλο ρεκόρ αγώνα, ήταν οι πρώτοι, οι ταχύτεροι, αυτοί που πέρασαν στην ιστορία ως οι μεγάλοι νικητές.

Ακύρωσε την προετοιμασία στο Πότσεφστρουμ

Ο Κώστας Δουβαλίδης αναγκάστηκε να ακυρώσει την προετοιμασία του στη Νότιο Αφρική, αφού βρέθηκε θετικός στον ιό covid-19, στον προβλεπόμενο έλεγχο, που έκανε με αφορμή την αναχώρηση του για το Πότσεφστρουμ στις 28 του μηνός.