Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Γιώργος Σταμούλης: Η συμμετοχή στα 5χλμ. του Αυθεντικού, η σταθερότητα σε δυνατές κούρσες και το ρεκόρ

Ο Γιώργος Σταμούλης είναι ο Πρωταθλητή Ελλάδος στα 3.000 μ. με φυσικά εμπόδια, για το 2022.

Γιώργος Σταμούλης: Η συμμετοχή στα 5χλμ. του Αυθεντικού, η σταθερότητα σε δυνατές κούρσες και το ρεκόρ

Ο νεαρός αθλητής, ο οποίος μεγάλωσε στην Βέροια και πλέον ζει και προπονείται μεταξύ Αθήνας και Λαμίας, πραγματοποίησε την περσινή σεζόν ένα μεγάλο ρεκόρ στο αγώνισμα των στιπλ με 8:48.79.

Η περσινή σεζόν όμως, δεν τελείωσε με τον τρόπο που ο ίδιος θα ήθελε. Φέτος ο Γιώργος Σταμούλης έχει ξεκινήσει την προετοιμασία και τις προπονήσεις του με διαφορετικό σχεδιασμό.

“Από την περσινή χρονιά είμαι ικανοποιημένος συνολικά, έκανα ένα μεγάλο ρεκόρ (8:48.79), αλλά έγιναν κάποια λάθη και επειδή έτρεξα πολλές κούρσες, μου βγήκε η κούραση νωρίς. Φέτος έχουμε ήδη κάνει τον σχεδιασμό μας με τον προπονητή μου, πάμε πιο μεθοδικά και στοχευμένα. Τα περσινά λάθη θα τα διορθώσουμε. Λιγότεροι και καλύτεροι αγώνες και φυσικά περισσότεροι αγώνες στόχοι. Φέτος θέλω να τρέξω σε κάποια καλά μίτινγκ και να βγει χρόνος. Το ρεκόρ και η σταθερότητα σε κούρσες κάτω των 9 λεπτών είναι οι πρωταρχικοί στόχοι μου. Θέλω να τρέχω καλά και γρήγορα σε κούρσες στο εξωτερικό και σίγουρα θέλω ένα ρεκόρ κάτω από τα 8:40 για φέτος”, σχολίασε ο Σταμούλης, και συνέχισε: “Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία και είμαστε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Όλα πηγαίνουν καλά, μέχρι στιγμής. Φέτος δεν θα πάω στο εξωτερικό για κάποια προετοιμασία, γιατί τελειώνω με τη σχολή μου –φυσιοθεραπεία στην Λαμία- και έχω ρίξει και εκεί την προσοχή μου”.

Σχετικά με τον επόμενο αγώνα του, ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ δήλωσε: “Θα τρέξω στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στα 5 χιλιόμετρα. Πάντα τρέχω εκεί και μου αρέσει πολύ. Θα μπω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ, αν μπορέσω να κερδίσω τον αγώνα θα τα δώσω όλα και θα το κυνηγήσω. Χαίρομαι που θα έχει καλό συναγωνισμό και  αυτός είναι και ο στόχος, να τρέχουμε μαζί στους ίδιους αγώνες για να κάνουμε δυνατές κούρσες και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Στην συνέχεια, θα τρέξω στους αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος για το σύλλογο. Το ίδιο θα κάνω και στον κλειστό στίβο, όπου θα μπω προπονητικά στα 1500 μ., μπορεί βέβαια αναλόγως και πως θα είμαι να τρέξω και 3 χιλιόμετρα. Θα δούμε τότε”.

Ο πρωταθλητής του Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου, στοχεύει φέτος να βρίσκεται μεταξύ των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την Εθνική μας Ομάδα στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

“Από πλευράς αγώνων με την Εθνική Ομάδα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων είναι ένας μεγάλος αγώνας και ένα κίνητρο για μένα. Είναι σίγουρα στα πλάνα μου, θέλω να είμαι σε καλή κατάσταση και να μπορέσω να τρέξω σε αυτό τον αγώνα. Όπως και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, είναι μια διοργάνωση στην οποία θέλω να βρεθώ και να τρέξω καλά”.

Δείτε Επίσης

Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Υποστήριξη κορυφαίου επιπέδου για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες στους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια, περιλαμβάνει ο 18ος Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της Κυριακής 21 Απριλίου, που υπόσχεται να συνεχίσει την απόλυτα επιτυχημένη παράδοσή του και να ανεβάσει φέτος τον πήχη ακόμα ψηλότερα!

Παράταση των ομαδικών και ατομικών εγγραφώνγια τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Παράταση των ομαδικών και ατομικών εγγραφών για τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Την παράταση των εγγραφών αποφάσισε η Οργανωτική Επιτροπή του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της Κυριακής 21 Απριλίου, ανταποκρινόμενη στο εντυπωσιακό ενδιαφέρον για συμμετοχή στη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα!