Μεγάλη συμμετοχή και καλές επιδόσεις στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας

Με μεγάλη επιτυχία έγινε σήμερα στην πόλη της Πάτρας ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος “Φάνης Τσιμιγκάτος”.

Μεγάλη συμμετοχή και καλές επιδόσεις στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση και ο Αθλητικός Όμιλος Πάτρας «Κούρος» υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του μεγάλου Πατρινού αθλητή – Μαραθωνοδρόμου Φάνη Τσιμιγκάτου και συμμετείχαν σε αυτόν χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών.

Ο Αχμέντ Ουχντά ήταν νικητής στους Άνδρες με 1 ώρα 05.53 και δεύτερος ήταν ο Αντέμ Κουνεό με 1.06.19. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κώστας Σταμούλης που διένυσε την απόσταση σε 1.06.36 και πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είναι 1.06.14 από το Νοέμβριο του 2021. Ο αθλητής έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει της νέας χρονιάς, όπου θα διεκδικήσει καλές παρουσίες στα 5.000 μ. και 10.000 μέτρα. Μία θέση πίσω τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης με 1.08.55 κι έπειτα ο Νίκος Σταμούλης με 1.09.14 στο ντεμπούτο του στην απόσταση.
Η πρώτη γυναίκα στον ημιμαραθώνιο ήταν η Κλεμεντίνε Μουκαντάνγκα με 1.11.23, ενώ πρώτη Ελληνίδα και τρίτη στο σύνολο ήταν η Δανάη Πασπάτη με 1.22.52 κι έπειτα η Ντενίς Δημάκη με 1.24.42.

ΠΑΤΡΑ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Πομάσκι ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στην εκκίνηση πριν τον φετινό Ημιμαραθώνιο “Φάνης Τσιμιγκάτος”

Τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, αλλά και ο ομοσπονδιακός τεχνικός και τομεάρχης αλμάτων, Γιώργος Πομάσκι. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ βρέθηκε από νωρίς στην Πάτρα και παρακολούθησε την προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών όχι μόνο του Ημιμαραθωνίου, αλλά και των 5χλμ. και του παιδικού αγώνα. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Πελετίδη, όπως και με άλλους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και του στίβου. Η Πάτρα άλλωστε είναι μια πόλη με μεγάλη παράδοση στον στίβο και μεγάλη εμπειρία στη διεξαγωγή αγώνων, κάτι που απέδειξε και με τον συγκεκριμένο αγώνα. Η συμβολή μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Πέτρου Μαντά και των μελών της ΕΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου στην επιτυχία του αγώνα ήταν καθοριστική.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα δίπλα στην προσπάθεια των παιδιών

Ο Νέστορας Κολιός μετά την επικράτηση του στα 10χλμ. στο Run Greece στα Ιωάννινα ήταν νικητής στο 5αρι της Πάτρας με 15.53 αφήνοντας πίσω του, τον Φίλιππο Σιώμο- Γκίζα με 16.13 και στην τρίτη τον Γιάννη Μπάρλο με 17.30. Η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την επόμενη χρονιάς συμμετείχε στα 5χλμ. και αναδείχθηκε νικήτρια με 17.49. Η Ιωάννα Λαυρανού ήταν δεύτερη με 19.37 και η Εύη Αυγέρη τρίτη με 20.25.

Δείτε Επίσης

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Η Οργανωτική επιτροπή του Zagori Mountain Running ζητάει συγνώμη για την όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε και δεν μπορέσατε χτες να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας και δίνει παράταση στις εγγραφές όλων των αγώνων των BASIC πακέτων μέχρι Τρίτη 09/07/2024 στις 23:59