Η προκήρυξη για τους Εαρινούς Αγώνες Ανδρών/Γυναικών

Το Εαρινό Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών θα γίνει στις 10-11 Ιουνίου στην πόλη των Σερρών και θα αποτελέσει τη συνέχεια των Διασυλλογικών Αγώνων Ανδρών – Γυναικών και Κ20 Ανδρών – Γυναικών.

Η προκήρυξη για τους Εαρινούς Αγώνες Ανδρών/Γυναικών

Το Πρωτάθλημα διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και τον Δήμο Σερρών. Παράλληλα ο αγώνας θα αποτελέσει το βασικό κριτήριο για την τελική επιλογή των μελών της εθνικής ομάδας, που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (23-25/6).

Οι αθλητές και αθλήτριες θα πάρουν την πρόκριση για το Εαρινό Πρωτάθλημα από τους Διασυλλογικούς Αγώνες Α-Γ, που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά ο τρόπος πρόκρισης στη διοργάνωση
100μ. – 200μ. – 400μ. – 100μ.Εμπ – 400μ.Εμπ:
Συμμετέχουν το ανώτερο 16 αθλητές – αθλήτριες και σύμφωνα με τα παρακάτω:
Οι αθλητές – αθλήτριες με τις 10 καλύτερες επιδόσεις των διασυλλογικών αγώνων Α/Γ και Κ20 (Α/Γ).
Για την ενιαία κατάταξη λαμβάνονται υπ’ όψιν οι προδιαγραφές της W.A., σε σχέση με τον άνεμο κ.λ.π. και ανεξάρτητα σε ποιόν όμιλο αγωνίστηκε ο κάθε αθλητής – τρια.

Οι αθλητές – αθλήτριες με τις τρεις καλύτερες επιδόσεις του 2022 (2 αθλητές – αθλήτριες από την κατηγορία Α/Γ με έτη γέννησης 2003 και οι μεγαλύτεροι – ρες και 1 αθλητής – αθλήτρια από την κατηγορία Κ20 (Α/Γ) με έτη γέννησης 2004 – 2007).

Σε περίπτωση όπου οι αθλητές – αθλήτριες με τις 3 καλύτερες επιδόσεις το 2022 περιλαμβάνονται στις 10 καλύτερες επιδόσεις των διασυλλογικών αγώνων 2023, τότε ο αντίστοιχος αριθμός των αθλητών – αθλητριών συμπληρώνεται κατά σειρά από τις επόμενες επιδόσεις από τους διασυλλογικούς αγώνες και μετά την πρώτη δεκάδα.

Τρεις αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω κατηγορίες, με απόφαση των Τεχνικών Διευθυντών – Συντονιστών της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, για τις ανάγκες στελέχωσης των Εθνικών μας Ομάδων.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αναγκαιότητα για την παραπάνω επιλογή ο αριθμός των αθλητών – αθλητριών αυτών δεν αντικαθίσταται από άλλους αθλητές – αθλήτριες.

Για όλα τα υπόλοιπα αγωνίσματα:
Συμμετέχουν το ανώτερο 12 αθλητές – αθλήτριες και σύμφωνα με τα παρακάτω:

Οι αθλητές – αθλήτριες με τις 8 καλύτερες επιδόσεις των διασυλλογικών αγώνων Α/Γ και Κ20 (Α/Γ).

Οι αθλητές – αθλήτριες με τις 3 καλύτερες επιδόσεις από την προηγούμενη χρονιά 2022 (2 αθλητές – αθλήτριες από την κατηγορία Α/Γ με έτη γέννησης 2003 και οι μεγαλύτεροι – ρες και 1 αθλητής – αθλήτρια από την κατηγορία Κ20 με έτη γέννησης 2004 – 2007).

Σε περίπτωση όπου οι αθλητές – αθλήτριες με τις τρεις καλύτερες επιδόσεις 2022 περιλαμβάνονται στις οχτώ καλύτερες επιδόσεις των διασυλλογικών αγώνων 2023, τότε ο αντίστοιχος αριθμός των αθλητών – αθλητριών συμπληρώνεται κατά σειρά από τις επόμενες επιδόσεις από τους διασυλλογικούς αγώνες και μετά την πρώτη οκτάδα.

Ένας αθλητής – αθλήτρια οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω κατηγορίες, με απόφαση του Τεχνικού Διευθυντή της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, για τις ανάγκες στελέχωσης των Εθνικών μας Ομάδων.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αναγκαιότητα για την παραπάνω επιλογή, ο αριθμός των αθλητών – αθλητριών αυτών δεν αντικαθίσταται από άλλους αθλητές – αθλήτριες.

Σημείωση: Ειδικά για τα αγωνίσματα των Ανδρών για τα οποία διεξάγεται ταυτόχρονα και αντίστοιχο αγώνισμα Κ20 (Ανδρών) (110μ. με Εμπ. – Σφαιροβολία – Δισκοβολία – Σφυροβολία), η επιλογή γίνεται μόνο από την κατηγορία Ανδρών (2003 και οι μεγαλύτεροι).

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη και τα έντυπα συμμετοχής.

Δείτε Επίσης

Axd Sprint Triathlon στην Αλεξανδρούπολη στις 7/7/24

Axd Sprint Triathlon στην Αλεξανδρούπολη στις 7/7/24

➨ Έναρξη: 08.30πμ ➨ Εκκίνηση – Τερματισμός – Ζώνη Αλλαγών: Νέα Παραλιακή Ζώνη – Ανάπλαση ➨ Συνδιοργάνωση: ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ –Τ.Ο.Ε ➨ Υποστήριξη: Δήμος Αλεξανδρούπολης ➨ Αποστάσεις: 750μ κολύμβηση – 20 χλμ ποδήλατο – 5 χλμ τρέξιμο ➨ Ο αγώνας είναι ατομικός ή σκυταλοδρομία (ομάδα με 2 ή 3 άτομα, που ο καθένας συμμετέχει σε ένα ή δύο […]

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Ο Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πηνειού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  στο Βαρθολομιό του Νομού Ηλείας (παραλία Θίνες) , διοργανώνει αθλητική εκδήλωση το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024.