Υψηλοί στόχοι για την Ελίνα Τζένγκο σε μια χρονιά μεγάλων προκλήσεων

Η Ελίνα Τζένγκο έχει ήδη ξεκινήσει τη χρονιά με εξαιρετικό τρόπο κι έχει δείξει πως και φέτος θα είναι ανταγωνιστική και σε θέση να διεκδικήσει μεγάλες διακρίσεις.

Υψηλοί στόχοι για την Ελίνα Τζένγκο σε μια χρονιά μεγάλων προκλήσεων

Με την εμπειρία της συμμετοχής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 κι εκείνη της κατάκτησης του χρυσού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, μοιάζει έτοιμη να διαχειριστεί τις προκλήσεις που θα συναντήσει στη διάρκεια του έτους. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, η σειρά αγώνων Diamond League και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης είναι οι στόχοι της αθλήτριας του Γιώργου Μποτσκαριώβ.

Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων και στη συνέχεια ήρθε η νίκη της στη Λειριά στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων με 63,65 μ., που είναι η τρίτη επίδοση στον κόσμο.

Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά, ενώ έχει εξελιχθεί πολύ καλά και η προετοιμασία. Στόχος μας είναι να έχω συμμετοχή σε λίγους και καλούς αγώνες, μέσα από τους οποίους θα διεκδικήσω τη διάκριση στις κορυφαίες διοργανώσεις“, είπε η αθλήτρια και συμπλήρωσε για την προοπτική διάκρισης στο Παγκόσμιο, τον ερχόμενο Αύγουστο: “Δε θέλω από τώρα να πω πόσο μακριά μπορώ α φτάσω στο Παγκόσμιο. Σίγουρα οι στόχοι είναι υψηλοί. Ωστόσο και πέρυσι περίμενα κάτι καλύτερη στο Όρεγκον και δεν ήρθε. Σε κάθε περίπτωση η χρονιά έχει πολλές απαιτήσεις και πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση. Πέρυσι τελείωσα τους αγώνας μέσα Αυγούστου και φέτος θα πρέπει να είμαι σε καλή κατάσταση μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου στον τελικό των Diamond League“.


Η Τζένγκο θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στα Παπαφλέσσεια στις 31 Μαΐου κι έπειτα θα ταξιδέψει στο Παρίσι για την πρώτη της παρουσίας σε Diamond League στις 9 Ιουνίου.

Οι αγωνιστικοί στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Μετά την Καλαμάτα θα ξεκινήσω τα Diamond League κι από εκεί και πέρα θέλω τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Ομάδων στη Σιλέσια και φυσικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στη Φινλανδία“.

Η Τζένγκο αναμένεται να κάνει ένα πέρασμα από το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα που θα γίνει το Σαββατοκύριακο.

Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 65,81 μ. από το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Δείτε Επίσης