“Η κόρη μου η σοσιαλίστρια”!

Πιστεύω πως όλοι γνωρίζουν την ταινία, οι περισσότεροι την έχουν δει και όσοι δεν το έχουν κάνει, αξίζει. Όχι μόνο γιατί παίζει ένα αείμνηστο σπουδαίο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου, η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αλλά γιατί έχει πολλά διαχρονικά μηνύματα.

Του Τόλη Λελεκίδη

Με αφορμή την ανακοίνωση των μελών της Εθνικής Ομάδας που «κρούει τον κώδωνα» κινδύνου για τον ελληνικό αθλητισμό και δίνει τροφή για σκέψεις, παρακολούθησα διάφορους που απαντούσαν και ρωτούσαν στα social media, αλλά και σε διάφορα μπλογκ και… τρόμαξα.

Θυμήθηκα από την ταινία, την πορεία Ειρήνης που ξεκίνησε από το Μαραθώνα, όπου ένας «ρουφιάνος» του εργοστασιάρχη, του Αντώνη Δέλβη που τον έπαιζε άλλος ένας μεγάλος ηθοποιός, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, είχε πάρει μαζί του έναν άλλον συνεργάτη του που ήξερε «πρόσωπα και πράγματα» και την είχαν στήσει στην πορεία σε κεντρικά σημεία και σημείωναν ονόματα. «Α, να και ο Νικολαΐδης! Γράψε. Ε, βέβαια μπορούσα να λείψει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Τον Κοράλη τον έγραψες; Τον έγραψα απαντάει ο άλλος σημειώνοντας στο μπλοκάκι. Γράψε τον Παπασωτηρίου. Λοιπόν θα κατέβουμε στο δρόμο και θα τους γράφουμε έναν, έναν». Η συνέχεια για όσους θυμούνται γνωστή… Το ραβασάκι κ.λπ.

Αυτό μου θύμισαν, μετά λύπης κάποιοι χθες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Για να μη θυμηθώ τίποτα χειρότερο!

Σημείωση: Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Sportday” το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020.

Δείτε Επίσης