Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Δίψα για αγώνες και φουλ κλειστό

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου έχει ανεβάσει ρυθμούς προπόνησης και η προετοιμασία ως τώρα που γίνεται αποκλειστικά στο «Ζηρίνειο» στην Κηφισιά πάει πολύ καλά.

Του Τόλη Λελεκίδη

«Η Ελισάβετ κάνει συστηματική προπόνηση και όπως πάντα είναι συνεπής και δουλεύει σκληρά. Έχουμε εστιάσει στο τεχνικό κομμάτι και όλα πάνε καλά ως τώρα. Με το νέο ταρτάν που τοποθετήθηκε στο Ζηρίνειο και τα εμπόδια που έχει αγοράσει ο ΣΕΓΑΣ μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε τις προπονήσεις, όπως πρέπει», λέει η προπονήτριά της Ιωάννα Σιώμου. Μη ξεχνάμε πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά από ένα χρόνο που γυμνάζονταν υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου, επέστρεψε στα παλιά της προπονήτρια.

Πάντως, στα σχέδιά τους είναι και μια προετοιμασία στην Κύπρο. «Έχουμε ανοιχτά εισιτήρια μέχρι τον Ιανουάριο και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες δεν αποκλείουμε και μια προετοιμασία στη Λευκωσία», δηλώσει η Ελληνίδα προπονήτρια.

Τη φετινή σεζόν αποφάσισε να μην κατεβεί στον ανοιχτό σε κούρσες στα 100μ. εμπόδια, αφού δεν ένιωθε έτοιμη και μόνο στην σκυταλοδρομία μπήκε.

Αυτό και λόγω της κατάστασης με πανδημία με τον κορωνοϊό την έχει κάνει να ανυπομονεί για να έρθει η περίοδος αγώνων.

«Της έλλειψαν οι αγώνες και έχουμε αποφασίσει, αν πάνε όλα καλά, να μπει σε κούρσες από νωρίς. Από τον Ιανουάριο υπολογίζουμε, αλλά όπως είναι λογικό με το μάνατζερ της δεν μπορεί ακόμη να γίνει κάποιος προγραμματισμός, καθώς δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα μίτινγκ, αλλά και λόγω του Covid-19. Πάντως, η Ελισάβετ θα κάνει φουλ κλειστό με μεγάλο στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Τόρουν», δηλώνει στο Athletics magazine η ομοσπονδιακή τεχνικός.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου αποτελεί τα τελευταία χρόνια την σταθερή αξία στα 60 και 100 εμπόδια. Έχει ατομικά ρεκόρ 8.04 και 12.93 αντίστοιχα.

Φωτογραφία: azsportsimages

Δείτε Επίσης