Διεθνείς ειδήσεις

Το Athletics magazine σας μεταφέρει τα τελευταία νέα από το εξωτερικό.

Του Τόλη Λελεκίδη

ΑΥΣΤΡΙΑ: Ακυρώθηκε το πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου της Αυστρίας που ήταν να γίνει στις 29 Νοεμβρίου στο Λιντς-Κλάινμουνχεν. Υπάρχει ακόμη πιθανότητα για τη διεξαγωγή του αυστριακού πρωταθλήματος μαραθωνίου στις 13 Δεκεμβρίου στη Βιέννη.

ΓΑΛΛΙΑ: Η «L’ Equipe» ενημέρωσε πως τον Αύγουστο ένας από τους καλύτερους Γάλλους δρομείς, ο Jimmy Gresier καθώς έψαχνε τα σπάικ του, βρήκε στην τσάντα του Taoufik Makhloufi πολλά φαρμακευτικά προϊόντα. Το δημοσιοποίησε στο τουίτερ. «Δεν λέω πως ο Makhloufi είναι ντοπέ, καθώς δεν έχει θετικό δείγμα, αλλά αυτό που μπορώ να πω χωρίς δισταγμό είναι πως είχε τα μέσα να κλέψει».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι Γερμανοί ολυμπιονίκες από διάφορα αθλήματα έχασαν περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ λόγω της πανδημίας. Το αποτέλεσμα είναι από έρευνα του γερμανικού πανεπιστημίου αθλητισμού στην Κολωνία. Το μηνιαίο εισόδημά τους μειώθηκε κατά 25% και είναι στα 1.287 ευρώ.

ΝΤΑΡΜΣΤΑΝΤ: Ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος αγώνας ανωμάλου δρόμου στο Ντάρμσταντ στις 22 Νοεμβρίου.  


ΗΠΑ: Σε αγώνα που είναι να γίνει την 1η Ιανουαρίου στο Μπέλτον ο Αμερικανός πρωταθλητής του επί κοντώ Sam Kendricks έχει δηλώσει συμμετοχή.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Σε αγώνα στο Τόκιο ο 18χρονος Hikaru Kitamura κέρδισε τα 10.000μ. σε 29.00.51 στο ντεμπούτο του στην απόσταση, ενώ στα 5.000μ. πρώτος ήταν ο Takuya Kosashi σε 13.41.01.

ΙΤΑΛΙΑ: Ο Ιταλός πρωταθλητής των 400μ. Davide Re δεν θα πάρει μέρος στον κλειστό τη νέα σεζόν.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Η WADA δημοσιοποίησε τη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες του 2021 και η ισχύ θα είναι από 1η Ιανουαρίου.

ΜΟΝΑΚΟ: Στην τελευταία λίστα ποινών που έβγαλε η AIU βρίσκονται ο Σουηδός πρωταθλητής Ευρώπης στον ανώμαλο δρόμο Robel Fsiha, που τιμωρείται μέχρι το 2024 και χάνει τον τίτλο. Επίσης, ο Γάλλος πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων Clemence Calvin με τέσσερα χρόνια, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 και ο Λευκορώσος άλτης του ύψους Dmitriy Nabokau για δύο χρόνια, μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.

Ν. ΑΦΡΙΚΗ: Σε αγώνες που έγιναν στο Πότσεφστρουμ, στα 60μ. και 150μ. επικράτησε ο Theodor Young σε 6.72 (+0,9) και 15.68 (-0,1).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η ομάδα Virtual Leaders site επισκέφθηκε το Τόρουν που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού του 2021. Αντιπρόσωποι από 30 χώρες μετείχαν και η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης παρουσίασε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις, τα logistics και τους αγώνες.

ΤΣΕΧΙΑ: Ο μαραθώνιος στην Πράγα, που θα διεξάγονταν το πρωτάθλημα Τσεχίας ακυρώθηκε, ενώ είχε ήδη αναβληθεί δύο φορές και ήταν να διεξαχθεί στις 21 Νοεμβρίου.

Δείτε Επίσης