Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Διεθνείς ειδήσεις

Το Athletics magazine σας μεταφέρει τα τελευταία νέα από το εξωτερικό.

Του Τόλη Λελεκίδη

ΑΥΣΤΡΙΑ: Ακυρώθηκε το πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου της Αυστρίας που ήταν να γίνει στις 29 Νοεμβρίου στο Λιντς-Κλάινμουνχεν. Υπάρχει ακόμη πιθανότητα για τη διεξαγωγή του αυστριακού πρωταθλήματος μαραθωνίου στις 13 Δεκεμβρίου στη Βιέννη.

ΓΑΛΛΙΑ: Η «L’ Equipe» ενημέρωσε πως τον Αύγουστο ένας από τους καλύτερους Γάλλους δρομείς, ο Jimmy Gresier καθώς έψαχνε τα σπάικ του, βρήκε στην τσάντα του Taoufik Makhloufi πολλά φαρμακευτικά προϊόντα. Το δημοσιοποίησε στο τουίτερ. «Δεν λέω πως ο Makhloufi είναι ντοπέ, καθώς δεν έχει θετικό δείγμα, αλλά αυτό που μπορώ να πω χωρίς δισταγμό είναι πως είχε τα μέσα να κλέψει».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Οι Γερμανοί ολυμπιονίκες από διάφορα αθλήματα έχασαν περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ λόγω της πανδημίας. Το αποτέλεσμα είναι από έρευνα του γερμανικού πανεπιστημίου αθλητισμού στην Κολωνία. Το μηνιαίο εισόδημά τους μειώθηκε κατά 25% και είναι στα 1.287 ευρώ.

ΝΤΑΡΜΣΤΑΝΤ: Ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος αγώνας ανωμάλου δρόμου στο Ντάρμσταντ στις 22 Νοεμβρίου.  


ΗΠΑ: Σε αγώνα που είναι να γίνει την 1η Ιανουαρίου στο Μπέλτον ο Αμερικανός πρωταθλητής του επί κοντώ Sam Kendricks έχει δηλώσει συμμετοχή.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Σε αγώνα στο Τόκιο ο 18χρονος Hikaru Kitamura κέρδισε τα 10.000μ. σε 29.00.51 στο ντεμπούτο του στην απόσταση, ενώ στα 5.000μ. πρώτος ήταν ο Takuya Kosashi σε 13.41.01.

ΙΤΑΛΙΑ: Ο Ιταλός πρωταθλητής των 400μ. Davide Re δεν θα πάρει μέρος στον κλειστό τη νέα σεζόν.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Η WADA δημοσιοποίησε τη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες του 2021 και η ισχύ θα είναι από 1η Ιανουαρίου.

ΜΟΝΑΚΟ: Στην τελευταία λίστα ποινών που έβγαλε η AIU βρίσκονται ο Σουηδός πρωταθλητής Ευρώπης στον ανώμαλο δρόμο Robel Fsiha, που τιμωρείται μέχρι το 2024 και χάνει τον τίτλο. Επίσης, ο Γάλλος πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων Clemence Calvin με τέσσερα χρόνια, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 και ο Λευκορώσος άλτης του ύψους Dmitriy Nabokau για δύο χρόνια, μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.

Ν. ΑΦΡΙΚΗ: Σε αγώνες που έγιναν στο Πότσεφστρουμ, στα 60μ. και 150μ. επικράτησε ο Theodor Young σε 6.72 (+0,9) και 15.68 (-0,1).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η ομάδα Virtual Leaders site επισκέφθηκε το Τόρουν που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού του 2021. Αντιπρόσωποι από 30 χώρες μετείχαν και η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης παρουσίασε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις, τα logistics και τους αγώνες.

ΤΣΕΧΙΑ: Ο μαραθώνιος στην Πράγα, που θα διεξάγονταν το πρωτάθλημα Τσεχίας ακυρώθηκε, ενώ είχε ήδη αναβληθεί δύο φορές και ήταν να διεξαχθεί στις 21 Νοεμβρίου.

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!