Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Χριστίνα Ζιώγα

του Λευθέρη Πλακίδα

Καθώς έτρεχα φέτος στο αγώνισμα των 5Km σκεφτόμουν τον «κύκλο της ζωής» μου μέσα από τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τους παράλληλους αγώνες αυτού:

2005, πρώτη φορά, 10 Km: Τρέχεις γιατί θα τρέξει και όλη σου η παρέα …

2006, 10 Km: Τρέχεις για να κάνεις πασαρέλα (ξέρεις ότι το ‘χεις και πας να εντυπωσιάσεις, φορώντας και άσπρο κολλάν!) …

2007, 10 Km: Τρέχεις με τον αγαπημένο σου για να τον μυήσεις στο άθλημα/φιλοσοφία/πάρτι …

2008, Μαραθώνιος: Τρέχεις για να δοκιμάσεις τα όριά σου …

2009, 5 Km: Τρέχεις για να οξυγονώσεις το άρρεν έμβρυο που κυοφορείς …

2010, 5 Km: Τρέχεις για να ενισχύσεις το έργο της MDA Hellas (Σωματείο φροντίδας ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις) …

2011, 5 Km: Τρέχεις για να οξυγονώσεις το θήλυ έμβρυο που κυοφορείς …

2012, 5 Km: Τρέχεις γιατί θέλεις να φτάσεις γρήγορα στα παιδιά σου, που τα έχεις αφήσει με τον άγνωστο γι’αυτά καλό σου ξάδερφό και να τους δείξεις/δώσεις το μετάλλιο …

2013, 5 Km: Τρέχεις για να δώσεις στα παιδιά σου το πρότυπο του αθλητή, για να μάθουν στην πράξη μερικές από τις πολλές αξίες που έχει ο αθλητισμός …

2014; : Τρέχεις με το γιο σου για να τον μυήσεις στο άθλημα/φιλοσοφία/πάρτι

Πάντως τρέχεις, κάθε χρόνο συνεπής στο ραντεβού του ΚΜΑ!

Η νέα διαδρομή μου άρεσε ιδιαίτερα, διότι περνούσε από μέρη με όμορφες αναμνήσεις, όπως για παράδειγμα έξω από την αίθουσα ΠΠΝ, το Πολεμικό Μουσείο και άλλα πολλά μέρη. Περνώντας έξω από την ΠΠΝ (Πολιτιστική Πρωτοβουλία Νομικής) ήρθε στο νου ο δημιουργικός πυρετός που επικρατούσε στις τακτικές συναντήσεις της AEGEE (ΜΚΟ), μίας δυναμικής παρέας νέων ανθρώπων με όνειρα και διάθεση για δράση σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Το Πολεμικό Μουσείο μου θύμισε το ιατρικό συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Κυτταρολογίας, στο οποίο συμμετείχα ενεργά. Αυτές και πολλές άλλες δυνατές αναμνήσεις λειτούργησαν υποβοηθητικά ώστε να τρέξω πιο γρήγορα. Φυσικά, τα παιδιά μου να με περιμένουν στον τερματισμό είναι η μέγιστη κινητήριος δύναμη και πάντοτε θυμάμαι το φωτογράφο Νίκο Πάντη που είχε έρθει για να φωτογραφήσει έναν αγώνα μαραθώνιας κολύμβησης στη θάλασσα και τελικά πήρε μέρος και κολύμπησε γιατί η κόρη του από το τηλέφωνο λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα τον ρώτησε με απογοήτευση “Δηλαδή, μπαμπά, δε θα κολυμπήσεις;!”. Κινητήριος δύναμη και ο Λευτέρης Πλακίδας, που μας μεταδίδει το δυναμισμό, την ενέργεια, την όρεξη, την τεχνογνωσία, το χαμόγελο και την αγάπη του για το τρέξιμο!

Δείτε Επίσης

Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Υποστήριξη κορυφαίου επιπέδου για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες στους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια, περιλαμβάνει ο 18ος Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της Κυριακής 21 Απριλίου, που υπόσχεται να συνεχίσει την απόλυτα επιτυχημένη παράδοσή του και να ανεβάσει φέτος τον πήχη ακόμα ψηλότερα!