Χριστίνα Αλβερτσιάν

ΠΟΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΛΜΑ

του Λευθέρη Πλακίδα
φωτογραφίες: Άγγελος Ζυμάρας (δείτε όλο το photo gallery εδώ)

Η Χριστίνα Αλβερτσιάν είναι σχεδόν 20 χρόνια αθλήτρια στίβου. Έχει κάνει από 200 και 400 και σύνθετα πριν καταλήξει στο τριπλούν. Τελείωσε Γυμναστική Ακαδημία και παράλληλα με την προπόνησή της, γυμνάζει και μικρά παιδιά. Στο μέλλον θα ήθελε να ασχοληθεί ως personal trainer. 

Από τα 11 της είναι αθλήτρια στίβου «όπου με παρότρυνση του γυμναστή μου στο Δημοτικό είχα πάρει μέρος στους σχολικούς αγώνες και τότε γνώρισα τον προπονητή μου Γιάννη Δημητριάδη ο οποίος με επέλεξε κι έτσι μέχρι τώρα είναι πάντα δίπλα μου σε όλα».

Γυμνάζεται κανονικά και όλες αυτές τις εβδομάδες της καραντίνας, για να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. 

Χριστίνα Αλβερτσιάν – Photo: Άγγελος Ζυμάρας

Στο τριπλούν έχει ατομικό ρεκόρ 13.62 και στο μήκος που δεν ασχολείται ιδιαίτερα, όταν κατεβαίνει για να δίνει βαθμούς στο σύλλογο της έχει 6.02.
Είναι σε μία ηλικία (30 ετών) που έχει και την αγωνιστική εμπειρία και τη ψυχολογία για να φτάσει στο στόχο της που είναι η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χριστίνα Αλβερτσιάν – Photo: Άγγελος Ζυμάρας

“Νιώθω σαν 20 χρονών και προσπαθώ και προπονούμαι περισσότερο από ποτέ. Οι τραυματισμοί είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί γιατί το αγώνισμα του τριπλούν θέλει ιδιαίτερη προσοχή και έχουμε αρκετές επιβαρύνσεις, όμως προσπαθώ να ξεκουράζομαι για να αποφύγω κάθε είδους τραυματισμού. Έχω κάνει τρία χειρουργεία όταν ήμουν 20 χρονών, κάτι πάρα πολύ δύσκολο αλλά πάντα πρέπει να κάνεις υπομονή για την επάνοδο σου”.

Της αρέσει να παρακολουθεί αθλητές και αθλήτριες από το εξωτερικό και να εμπνέεται από τις προσπάθειες τους. 

«Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει πολύ να κάθομαι στο σπίτι και να μαγειρεύω για τους φίλους μου και φυσικά μια χαλαρή βόλτα είναι η ιδανική ψυχαγωγία για εμένα».

Χριστίνα Αλβερτσιάν – Photo: Άγγελος Ζυμάρας

Δείτε Επίσης

Θετικές εμφανίσεις των Ελλήνων & Ελληνίδων αθλητών και αθλητριών στις ΗΠΑ

Τις καλές τους εμφανίσεις συνεχίζουν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ανάμεσα σε αυτούς η Βασιλεία Σπύρου, που σε κάθε της αγώνα παρουσιάζεται όλο και πιο αποτελεσματική.