Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

21ος Κολυμβητικός Διάπλους Λίμνης Πλαστήρα

Eλευθέριος Πλακίδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 21ος Κολυμβητικός Διάπλους Λίμνης Πλαστήρα.
Αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στον ιστορικό Κολυμβητικό Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα, που πραγματοποιήθηκε από τις 31 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου 2020, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής και τις συστάσεις του ΕΟΔΥ. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, ταυτόχρονα με τους επισκέπτες, την πρώτη μετά από 21 χρόνια, διευρυμένη αθλητική εκδήλωση με παράλληλες πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις.

Μία διοργάνωση του Ναυταθλητικού Συλλόγου Λαμπερού που ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια και φέτος για πρώτη φορά αναβαθμίστηκε σε τριήμερο. Η διοργάνωση ξεκίνησε την Παρασκευή, με την επίσημη τελετή έναρξης συνοδευμένη από διάφορα πολιτιστικά και γαστρονομικά δρώμενα της περιοχής. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι τρεις αγώνες τρεξίματος (2, 5 και 8 χιλιόμετρα) με συμμετοχή που ξεπέρασε τους 160 δρομείς και ο παιδικός αγώνας κολύμβησης 500μ. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες κολύμβησης (1, 4, 8 χιλιόμετρα). Πάνω από 170 κολυμβητές έπεσαν και στις τρεις αποστάσεις και απόλαυσαν τις ιδανικές συνθήκες για αγώνα μαραθώνιας κολύμβησης στο υπέροχο τοπίο της Λίμνης Πλαστήρα.

Η άψογη διοργάνωση είχε την υπογραφή της εταιρείας BRIDL που διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε ανάλογα sport events. Το περιεχόμενο της αθλητικής διοργάνωσης και η εμπεριά που προσέφερε στους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες ήταν εφάμιλλη μεγάλων αγώνων, κάνοντας την τοπική κοινωνία και τους ντόπιους επισκέπτες να νοιώσουν περηφάνια που ο τόπος τους είχε να προσφέρει κάτι ανάλογο.

Από κοντά και ο Δήμος της Λίμνης Πλαστήρα με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νάνο που δεσμεύτηκε δημοσίως για την υποστήριξη της διοργάνωσης και μάλιστα όπως δήλωσε χαρακτηριστικά “Ξεκινάμε να δουλεύουμε από μέσα Αυγούστου της φετινής χρονιάς, για το 2021 και την 22η διοργάνωση. Θα ενισχύσει ο Δήμος την πρωτοβουλία του Ναυταθλητικού Συλλόγου Λαμπερού για να λειτουργήσει προς όφελος της περιοχής και ως ένα εργαλείο προόδου για τη συνολική αναβάθμιση αυτής της πλευράς της Λίμνης, που είναι λιγότερο ανεπτυγμένη και αξιοποιημένη σε σχέση με τη δημοφιλή απέναντι πλευρά”.

Οι ωραίες εικόνες που αποτυπώθηκαν από φωτογράφους και βίντεο έγιναν ήδη viral στα social media ενώ η ΕΡΤ κάλυψε με ζωντανή σύνδεση τον αγώνα με ρεπορτάζ που έπαιξαν στην ΕΤ1 και στην ΕΤ3. To Live Streaming Καρδίτσα πρόσφερε ζωντανή σύνδεση και στις τρεις μέρες του Εvent δίνοντας τη δυνατότητα σε όλον τον πλανήτη να ζήσει την ατμόσφαιρα και τη χαρά όσων συμμετείχαν. Ο Tavropos η εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων του Δημήτρη Χαραλαμπίδη ήταν αρωγός στην προσπάθεια και πρόσθεσε με την εμπειρία της σημαντικό κομμάτι στην άψογη διοργάνωση, ειδικά στη σηματοδότηση των Κολυμβητικών διαδρομών.
Για μια ακόμη χρονιά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας βρέθηκε στον Κολυμβητικό Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα. Παρείχε την τηλεπικοινωνιακή κάλυψη του αγώνα ενώ πιστοποιημένοι εθελοντές στον τομέα των Α’ Βοηθειών και Διάσωση Υγρού στοιχείου βρισκόντουσαν δίπλα στους αθλητές καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Την τρίτη ημέρα του 21ου Κολυμβητικού Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα πραγματοποιήθηκαν αγώνες πόλο (πάνω από δύο ώρες και 10 διαφορετικές ομάδες) σε ένα γήπεδο που στήθηκε από το Beach Water Polo World League, για τις ανάγκες της διοργάνωσης και ήταν το κερασάκι στην εμπειρία όλων.

«Καταφέραμε να αναπτύξουμε τη διοργάνωση από τη μία ημέρα εκδηλώσεων στις τρεις, ενώ ήδη προγραμματίζουμε για την επόμενη χρονιά τη Ναυταθλητική Εβδομάδα Εκδηλώσεων Λίμνης Πλαστήρα» δήλωσε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτης Νάνος.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Ζέρβας, Πρόεδρος του Ναυταθλητικού Συλλόγου Λαμπερού που έχει την ευθύνη όλης της διοργάνωσης αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία και στην ανταπόκριση του κόσμου “Για μας ήταν τεράστια χαρά που ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για το αθλητικό τριήμερο, τα μέλη μας και τα παιδιά του χωριού και της περιοχής συμμετείχαν ως εθελοντές, ενώ κινητοποιήθηκε η τοπική κοινωνία για να αγκαλιάσει την προσπάθεια. Μετά από τη φετινή επιτυχία προετοιμαζόμαστε για περισσότερα την επόμενη χρονιά και μόνο να μεγαλώσουμε μπορούμε. Ευχαριστούμε όλους όσοι ήρθαν για να συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα και τις εταιρείες που μας στήριξαν”.

Παρουσιαστής της διοργάνωσης ήταν ο Λευθέρης Πλακίδας, αλυτάρχης των αγώνων ο Ζαχαρίας Αλεξανδράκης, ενώ τον σχολιασμό των αγώνων πόλο έκανε ο Πέτρος Παρθένης.
Χορηγοί και υποστηρικτές: ΜΕΤ-ΚΑ Μεταφορική, Καφέ Δρίτσας, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος, Petritis Mani Guest House, Tavropos Activities, KOPELA Herbs & Honey, Activemed Wipes, Crispy King, E-ZUP, FAB, GASPAR, Barrel Rebels, ΤΙΤΑΓΙΟΝ, EVIN Intzoglou, Πλαζ Λαμπερού, Καύσιμα Τσίτρας, EANE, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας, Οικοτεχνία Παραδοσιακόν, Δεληβελιώτης, PRINCESS CHARLENE OF MONACO.

Ελευθέριος Πλακίδας

Δείτε Επίσης

Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Υποστήριξη κορυφαίου επιπέδου για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες στους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια, περιλαμβάνει ο 18ος Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της Κυριακής 21 Απριλίου, που υπόσχεται να συνεχίσει την απόλυτα επιτυχημένη παράδοσή του και να ανεβάσει φέτος τον πήχη ακόμα ψηλότερα!

Παράταση των ομαδικών και ατομικών εγγραφώνγια τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Παράταση των ομαδικών και ατομικών εγγραφών για τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Την παράταση των εγγραφών αποφάσισε η Οργανωτική Επιτροπή του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της Κυριακής 21 Απριλίου, ανταποκρινόμενη στο εντυπωσιακό ενδιαφέρον για συμμετοχή στη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα!