Το επετειακό 10ο XTERRA Greece

Vouliagmeni Off Road TRIathlon/Aquathlon 2023 έρχεται για να συναρπάσει!

Το επετειακό 10ο XTERRA Greece

Για 10η χρονιά και στο φυσικό του σπίτι τη Βουλιαγμένη από το 2016, έρχεται στις 21-23 Απριλίου το XTERRA Greece | Vouliagmeni να ξεκινήσει την Τριαθλητική χρονιά και να δώσει έμπνευση και παρακίνηση, για περισσότερη περιπέτεια στη φύση, τη θάλασσα και το βουνό. Το εξαιρετικό τερέν του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τόσο στο υπέροχο γαλάζιο της θάλασσας στον όρμο της Βουλιαγμένης, όσο και στο ύψωμα πίσω από την πόλη στο Νότιο Υμηττό, αποτελούν εγγύηση μοναδικών και ανεξίτηλων εμπειριών για Έλληνες και ξένους αθλητές. Από την Δευτέρα του Πάσχα, αθλητές και συνοδοί, αναμένεται να αρχίσουν την απόβασή τους στην πόλη της Βουλιαγμένης που φιλοξενεί το event και να δοκιμάζουν τις διαδρομές στο βουνό τρέχοντας και ποδηλατώντας. Παράλληλα, με την έναρξη του παιδικού Τριάθλου για πρώτη χρονιά εντός της οργανωμένης Πλαζ Βουλιαγμένης, XTERRA Greece και Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, φιλοδοξούν να καθιερώσουν έναν αθλητικό και ψυχαγωγικό θεσμό, όμορφο, χαρούμενο και διασκεδαστικό, με υψηλό παράλληλα όραμα.

Πρόκειται για το μοναδικό Τρίαθλο εκτός δρόμου της χώρας μας, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια, σκαπανέας σ’ ένα χωμάτινο ορεινό δρόμο, προσελκύει τους λάτρεις της φύσης να ζήσουν περισσότερο, με πάθος και αφοσίωση, δείχνοντας το δρόμο και σε άλλες διοργανώσεις και περιοχές της όμορφης χώρας μας.

Φέτος, το XTERRA Greece | Vouliagmeni στη μεγάλη του απόσταση (Full Distance) αποτελεί και μέρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της νεοσυσταθήσας Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η οποία με ένα δυναμικό ξεκίνημα, δίνει το στίγμα του οράματος που πρεσβεύει για το πολυαγαπημένο σπορ του Τριάθλου, βάζοντας στο επίκεντρο τον αθλητή και την ασφάλειά του και τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Γρηγόρης Κωνστνατέλλος προσωπικά, αποδεικνύοντας εμπράκτως τον αθλητικό του χαρακτήρα και προσανατολισμό με την επένδυση στα αντίστοιχα ιδεώδη, φιλοξενεί ήδη στην περιοχή του, μερικές από τις μεγαλύτερες και δημοφιλέστερες διεθνείς και εθνικές διοργανώσεις! Ο τόπος έχει το άρωμα που εμπνέει το πνεύμα της XTERRA.

Εστιάζοντας στο αγωνιστικό και τεχνικό περιεχόμενο του αγώνα ενηλίκων, πρόκειται να παραμείνει ο ιδιαίτερα τεχνικός και χωμάτινος χαρακτήρας, με αφαίρεση δύο ακόμη κομματιών δρόμου και αντικατάστασή τους με εκτός δρόμου “ευχάριστες αναταράξεις”, εντείνοντας την περιπέτεια με τα φτερά της Red Bull και μειώνοντας ακόμη περισσότερο την όχληση της πόλης και των κατοίκων καθώς και την επικινδυνότητα της ποδηλάτισης σε οδικό δίκτυο. Παράλληλα, ο σχεδιασμός και ένταξη ειδικής διαδρομής ποδηλάτου εντός της πλαζ με ξύλινες ράμπες ανύψωσης και πλάγιας γρήγορης ποδηλάτισης, θα δώσουν ένταση και θέαμα σε όσους θα έλθουν να απολαύσουν το event ως συνοδοί ή απλοί θεατές στο χώρο της οργανωμένης πλαζ. Εντός της πλαζ, το Σάββατο το πρωί, όσοι θα βρεθούν θεατές, θα έχουν την αναβαθμισμένη πλέον ευκαιρία να απολαύσουν μεγάλο κομμάτι του αγώνα με το σύνολο της κολύμβησης (εκκίνηση, διαδρομή, έξοδο και τρέξιμο στην άμμο για το ξεκίνημα δεύτερου γύρου), το τρέξιμο στη ζώνη αλλαγής και τη διαδικασία εκεί, το ξεκίνημα του ποδηλάτου, την είσοδο πάλι με το ποδήλατο και τη νέα ειδική διαδρομή στις ράμπες, τη διαδικασία εκ νέου αλλαγής στη ζώνη, το ξεκίνημα του τρεξίματος και τον τερματισμό στην αψίδα.

Το απόγευμα του Σαββάτου και μετά την ψυχαγωγία των παιδιών με όμορφες αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες – μεταξύ των οποίων και παρουσίαση του έργου Ακαδημίας Ρομποτικής και Καινοτομίας “The Inventors” – σε ειδική τελετή απονομών, θα επαινεθούν όλοι οι συμμετέχοντες και θα βραβευτούν οι νικητές (γενικών κατηγοριών ανά φύλο και όλων των ηλικιακών κατηγοριών). Παράλληλα, πλούσια δώρα περιμένουν τους τυχερούς κληρώσεων από τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης. 

Στο Kids TRIathlon, όλη η χαρά και περιπέτεια είναι εντός της πλαζ! Τα πιτσιρίκια θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν έμπνευση στους μεγάλους με την ευρηματικότητα, την τόλμη και τη δυναμικότητά τους, ανταγωνιζόμενα ευγενώς σε ένα προστατευμένο και ιδιαίτερα όμορφο περιβάλλον εντός του μικρού πευκοδάσους, του αμμώδους της ακτής και του γκαζόν της οργανωμένης πλάζ. Με όραμα τη δημιουργία των XTERRA Τριαθλητών της επόμενης 10ετίας καθώς και δομημένων και χαλκευμένων με όμορφα και ευγενή συστατικά χαρακτήρων ανθρώπους, η XTERRA Greece και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, επενδύουν τα μέγιστα και καλούν τους γονείς να δώσουν την ευκαιρία συμμετοχής και ξεχωριστής εμπειρίας στα παιδιά τους.

Η XTERRA Greece και η ZOGGS (διεθνής χορηγός της XTERRA), διαθέτουν 20 ειδικές στολές κολύμβησης (kids wetsuits) για την χρήση από παιδιά στον αγώνα τους, ώστε ακόμη περισσότερα να έχουν την ευκαιρία να το ζήσουν.

Το συμβολικό κόστος € 10,- συμμετοχής στον αγώνα Παιδικού Τριάθλου έχει Κοινωνικό σκοπό και κατά το ήμισυ θα αποδοθεί σε Μη κερδοσκοπικό οργανισμό/σκοπό εντός της περιοχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Πέραν του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που αποτελεί τον πολύτιμο συνδιοργανωτή και κύριο αρωγό της διοργάνωσης και της Πλάζ Βουλιαγμένης της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στον Τουρισμό Αθλητικής Εμπειρίας και στηρίζοντας σταθερά την XTERRA Greece – TRMORE Sport Events σε όλες της τις διοργανώσεις, δίνει ιδιαίτερο κύρος και διεθνή χαρακτήρα. Το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, επίσης Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης, φροντίζει και παρέχει την πολύτιμη ενυδάτωση των αθλητών και το δρόσισμα των επισκεπτών/θεατών.

Η ELVAL Colour, στρατηγικός συνεργάτης της XTERRA Greece – TRMORE Sport Events, πέραν της σταθερής αρωγής στο σύνολο των διοργανώσεων, είναι ο ειδικός αρωγός θεάματος μέσω της ειδικής ποδηλατικής διαδρομής με τις ξύλινες ράμπες, που θα συναρπάσει τους αθλητές και θεατές. Η ΕΤΕΜ, επίσης σταθερός στρατηγικός συνεργάτης, δίνει πολύτιμη στήριξη και έμπνευση.

Η On Shoes νέος αθλητικός χορηγός και ονοματοδότης του δρομικού σκέλους του αγώνα και η Coros, επίσης νέος αθλητικός χορηγός, με τα απίθανα αθλητικά εξειδικευμένα ρολόγια, που ανεβάζουν το επίπεδο.

Τέλος, το ντεμπούτο τους επίσης κάνουν κοντά στην XTERRA Greece – TRMORE Sport Events η Continental Tyres καθώς και η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας Lenovo, ως Ασημένιοι χορηγοί της διοργάνωσης.

Τέλος, η σύνθεση των εθελοντικών ομάδων με τους σπουδαστές της τουριστικής σχολής ΙΕΚ Αναβύσσου του Υπουργείου Τουρισμού, τoυς επίσης σπουδαστές του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Σπάρτη,  την Επίλεκτη ομάδα Ειδικών αποστολών Αιγάλεω, την ομάδα των Mad Nomads, υπό την καθοδήγηση των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Νοτίου Υμηττού που γνωρίζουν επιχειρησιακά τα κατατόπια του αγώνα και προσφέρουν καθοδήγηση και ασφάλεια υψηλού επιπέδου στους αθλητές, αποτελεί εγγύηση ποιότητος και ασφάλειας.

Απολαύστε στο βίντεο teaser της διοργάνωσης λίγες από τις στιγμές που μας προσκαλούν να το ζήσουμε. Οι εγγραφές παραμένουν ανοικτές και πραγματοποιούνται μέσω του website.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ως οικοδεσπότης δήλωσε: “Η φετινή διοργάνωση είναι εξαιρετικά ξεχωριστή για εμάς και τον Δήμο μας! Όχι μόνο γιατί αποτελεί την επετειακή διοργάνωση ενός μοναδικού αθλητικού event που υπερήφανα φιλοξενούμε και συν-διοργανώνουμε μαζί με την XTERRA Greece, αλλά και γιατί φέτος επενδύουμε στα παιδιά μας με έναν ξεχωριστό αγώνα παιδικού τριάθλου ο οποίος θα γίνει την Κυριακή 23/4. Όπως κάθε χρόνο η πόλη μας θα γεμίσει με αθλητές και φίλους του ορεινού τριάθλου που θα απολαύσουν τις ομορφιές της Βουλιαγμένης και θα δημιουργήσουν μαζί με όλους εμάς μια εμπειρία ζωής!”.   

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events, με ανυπομονησία και ενθουσιασμό είπε: “Η ώρα που περιμέναμε πλησιάζει και ο ενθουσιασμός μας μεγαλώνει. Η φετινή χρονιά υπόσχεται πιο έντονα συναισθήματα, πιο ανεξίτηλα χαραγμένες αναμνήσεις σε Έλληνες και ξένους που θα επιλέξουν να το ζήσουν τόσο ώς αθλητές όσο και ώς θεατές ή γονείς των τολμηρών πιτσιρικιών XTERRA Kids! Το όραμά μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την καταξιωμένη διοργάνωση και να περάσουμε στη δεύτερη δεκαετία της με τις καλλίτερες προοπτικές. Παράλληλα, η Περιβαλλοντικά ευαίσθητη πρωτοβουλία μας Clean Ocean for Sustainability, ως γενικότερο πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητος, μας δίνει το εφαλτήριο να πιστεύουμε σε μια πιο ενεργό συμμετοχή μας στη βιωσιμότητα του πλανήτη που θα κληρονομήσουμε στα παιδιά μας. Είμαστε χαρούμενοι που οι πρωτοβουλίες μας αγκαλιάζονται από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και το Δήμο που μας παραστέκεται και δρούμε πλάϊ – πλάϊ!”. 

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:   XTERRA Greece – Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Στρατηγικοί Συνεργάτες: ELVAL Colour, ETEM

Χρυσοί Χορηγοί: Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ)

XTERRA Europe Official Sponsors: Zoggs, Elleerre, Vittoria

Αθλητικοί Χορηγοί: On Shoes, Coros

Ασημένιοι Χορηγοί: Lenovo, Continental

Χάλκινοι Χορηγοί: ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, Καραμολέγκος, Orcero – Bella Frutta, Microsport, Δ. Κορωνάκης Α.Ε., Blue Hunter, PlayMobil, PoufMakers, Maurten, TRIM Hellas, Ξυλοκατασκευή κήπου, Camper Club

Αιγίδες – Εγκρίσεις: Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΤΟΕ), Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ)

Media Partners: In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr 

Σταθεροί συνεργάτες: Marathon Bikes, Ακτή Βουλιαγμένης, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, Εθελοντές             

Δασοπυροσβέστες Νοτίου Υμηττού, Melissa Kikizas, Mελιδώνιες Γεύσεις, Imation, One Zipper, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών, Check A Bike, ΙΕΚ Αναβύσσου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Mud Nomads, Polaris, Ν.Ο.Κ.Β., Vector, HPX, Protypo Exclusive, Ostracon Recovery, Metron Stages, Ζάχος Grill, KENNY, ΦΥΣΙΟ, The Inventors

Υποστηρικτές Φιλοξενίας: Vouliagmeni Suites, Athenian Riviera Hotel & Suites, Stefanakis Hotels & Apartments, Apollonia Hotel Apartments, SeaView Hotel, Blue Pine Residences

Δείτε Επίσης