ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 39ο ΑΜΑ

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα ανοίγουν τις εγγραφές του 39ου Μαραθωνίου Αθήνας

Η στιγμή που περιμένουν οι δρομείς σε όλο τον πλανήτη πλησιάζει. Η έναρξη των εγγραφών του 39ου Μαραθωνίου Αθήνας είναι γεγονός και θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δρομείς  για συμμετοχή στον ιστορικότερο αγώνα 42 χιλιομέτρων και 195μ., στον “Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό” (13/11).

Η φετινή διοργάνωση (Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Νοεμβρίου) θα διατηρήσει τον ιστορικό της χαρακτήρα, τη σχέση εμπιστοσύνης με τους δρομείς και θα φέρει και πάλι στο διεθνές προσκήνιο τόσο την Αθήνα όσο και την Αττική.

Ο ΣΕΓΑΣ και ο μεγάλος σύμμαχος του, η Περιφέρεια Αττικής, θα φέρουν νέες δράσεις, που θα ταξιδέψουν ακόμη περισσότερες εικόνες της πόλης στο εξωτερικό.

Οι εγγραφές για τους τρεις αγώνες θα ανοίξουν την Δευτέρα (9/5) στις 12.00, ωστόσο η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ήταν οι πρώτοι που έλαβαν τα νούμερα συμμετοχής τους. Ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε την κ. Σακοράφα στο γραφείο του στην Περιφέρεια, όπου είχαν μια θερμή συζήτηση τόσο για τις κοινές τους δράσεις για τον Μαραθώνιο Αθήνας, όσο και για άλλα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό στίβο και παράλληλα ήταν οι πρώτοι που έκαναν εγγραφή στον αγώνα.

Ο Μαραθώνιος Αθήνας βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Περιφερειάρχη, κάτι που τόνισε για μία ακόμη φορά στη συνάντηση του με την κ. Σακοράφα. “Ο Μαραθώνιος είναι ένα γεγονός που αναδεικνύει την Αττική και ένα τέτοιο γεγονός, δεν μπορεί να μην είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας. Θα έχετε πάντα έναν σύμμαχο στις δράσεις σας και αυτός θα είναι η Περιφέρεια Αττικής”, είπε ο κ. Πατούλης, ενώ από την πλευρά της η κ. Σακοράφα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τόνισε: “Χάρη και στη δική σας στήριξη καταφέραμε την περσινή χρονιά να διοργανώσουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Πλέον προχωράμε μαζί με υψηλότερους στόχους, για μια διοργάνωση που αναδεικνύει τα αθλητικά ιδεώδη, την ιστορία της πόλης, την ομορφιά της Αττικής μας”.

Ο φετινός αγώνας θα δεχθεί ακόμη περισσότερους δρομείς σε σχέση με τον αγώνα του 2021 που ήταν περιορισμένος λόγω της πανδημίας. Συνολικά 15.000 θέσεις θα ανοίξουν για τον αγώνα μαραθωνίου, 15.000 για τα 5χλμ. και 12.000 για το 10άρι.

Για πρώτη φορά φέτος θα γίνει το Σάββατο (12/11) Φοιτητικός νυχτερινός αγώνας 10χλμ. με όριο συμμετοχής τα 2.000 άτομα. Το σύνολο των δράσεων του συγκεκριμένου αγώνα, καθώς και του διεθνούς συνεδρίου που ετοιμάζει ο ΣΕΓΑΣ, θα παρουσιαστούν αναλυτικά τις επόμενες εβδομάδες.

Φέτος, επιστρέφει στο πρόγραμμα της διοργάνωσης και ο παιδικός αγώνας 1.200 μ., στον οποίο θα συμμετάσχουν 900 παιδιά. Οι εγγραφές για τον συγκεκριμένο αγώνα, θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο. Σε ό,τι αφορά στις εγγραφές στους υπόλοιπους αγώνες θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά – και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – στο site του Μαραθωνίου Αθήνας.

Δείτε Επίσης