Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η υλοποίηση του προγράμματος επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών

Περισσότεροι από 40 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στο πρόγραμμα επιλεγμένων της Ομοσπονδίας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η υλοποίηση του προγράμματος επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών

Η δράση έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Ηράκλειο και αφορούσε στον τομέα ταχυτήτων, αντοχής και αλμάτων. Τους επιλεγμένους αθλητές αρχικά καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος του και τους μίλησε για θέματα διατροφής και πρόληψης μυϊκών τραυματισμών.

Στη πρώτη συνάντηση των επιλεγμένων αθλητών της Κρήτης παρευρέθηκαν η πρωταθλήτρια των 400 μ. Ειρήνη Βασιλείου, καθώς και οι παλιοί πρωταθλητές Σπύρος Αραμπατζής και μέλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και Στέλλα Πιλάτου, που μίλησαν στα παιδιά για τα προσωπικά τους βιώματα στον πρωταθλητισμό.

Στους αθλητές δόθηκε από ένα μπλουζάκι του ΣΕΓΑΣ και στη συνέχεια υλοποιήθηκε το πρακτικό και κύριο μέρος της προπονητικής συγκέντρωσης.
Οι συνεργάτες προπονητές του ΣΕΓΑΣ Λευτέρης ΡαφαηλάκηςΠαναγιώτης Ασλανίδης και Γιώργος Κόκκινος, συντόνισαν την προπόνηση των αθλητών στους δρόμους αντοχής, ταχύτητας και στα άλματα αντίστοιχα.


Στην πρώτη προπονητική συγκέντρωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γεώργιος Πιτσούλης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς και ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης .

Μεγάλη συμμετοχή και εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η δράση που έγινε στο Στάδιο Ζωσιμάδες στα Γιάννενα. Η συνάντηση αφορούσε στον τομέα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων για αθλητές της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και ΤΕ Κέρκυρας.

Η συνάντηση έγινε υπό την καθοδήγηση του συντονιστή των αποστάσεων κ Δημήτρη Θεοδωρίδη και του τεχνικού συμβούλου Βασίλη Πλάτωνα και ο συνεργάτης προπονητής της Ομοσπονδίας, Θανάσης Τσιγκούλης. Κοντά στους αθλητές και στις αθλήτριες βρέθηκε και ο “χρυσός” ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, παγκόσμιο πρωταθλητής των 200 μ. και νυν αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης.

Στη Θεσσαλονίκη ο Ομοσπονδιακός προπονητής του ύψους Γιώργος Τσούγκος, μαζί με τους συνεργάτες Παναγιώτη ΓούλαΑντώνη Μπόλα και Θοδωρή Δόση συγκέντρωσαν τους αθλητές και τις αθλήτριες του ύψους για μια προπόνηση στην οποία συμμετείχε και ο “ασημένιος” πρωταθλητής της Γλασκώβης και νυν προπονητής Κώστας Μπανιώτης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τεχνικές ασκήσεις και ειδικές μετρήσεις. Στη διαδικασία συμμετείχε ο τεχνικός σύμβουλος Ματθαίος Καϊσίδης και οι τεχνικοί του ΣΕΓΑΣ, Χρήστος Χατζηβασιλείου και Βασίλης Συρόπουλος.

Στην πόλη των Τρικάλων συναντήθηκαν αθλητές και αθλήτριες των ρίψεων από τη Θεσσαλία. Τη δράση συντόνισε ο τεχνικός σύμβουλος Ηλίας Κορώνας και εισηγητής ήταν ο προπονητής των ρίψεων Δημήτρης Κοντονάσιος. Οι αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις μετρήσεις και στις ειδικές τεχνικές ασκήσεις.

Στο Δημοτικό Στάδιο Χίου έγινε η η πρώτη προπονητική συνάντηση επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών των σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου. Την προπόνηση συντόνισε ο τεχνικός σύμβουλος Πέτρος Σιδερής, ο οποίος πραγματοποίησε και τις ειδικές μετρήσεις σε συνεργασία με τους προπονητές Αργυρώ ΤσικολήΓιάννη Τζήκα και Χρήστο Καραχάλιο.

Δείτε Επίσης