Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

“Στις δύσκολες συνθήκες το κλίμα πρέπει να το διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι”

Σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων κινούνται εδώ και καιρό αθλητές και αθλήτριες ανά τον πλανήτη, δεδομένο του ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός απέχει μόλις λίγους μήνες από την διεξαγωγή του.

Για το γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι η διοργάνωση του Τόκιο αποτελεί το βασικό στόχο του 2021. Η επιστροφή μάλιστα της Βούλας Παπαχρήστου, μετά τον ένα χρόνο συνεργασίας με τον Δημήτρη Βασιλικό, μεγάλωσε ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες στο γκρουπ. Τόσο η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν όσο και ο πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους, Μίλτος Τεντόλου, θα προετοιμαστούν με στόχο τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τις διοργανώσεις που θα προηγηθούν το χειμώνα.

“Όλοι πλέον βρίσκονται σπίτι τους. Ούτε εγώ μπορώ χωρίς την Βούλα, ούτε εκείνη χωρίς εμένα”, σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής για την επιστροφή της Παπαχρήστου στο γκρουπ. Η έμπειρη πρωταθλήτρια επέστρεψε σε ένα δυνατό γκρουπ, στο οποίο εκτός από τους Τεντόγλου και Μαντζουρογιάννη, από φέτος γυμνάζονται ακόμη η Σπυριδούλα Καρύδη, ο Νίκος Ανδρικόπουλος, καθώς και νεαρότερα παιδιά. “Το γκρουπ αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο κι έχει τον απαραίτητο ανταγωνισμό. Θα γυμνάζονται όλοι μαζί και θα κυνηγάνε το καλύτερο σε κάθε άσκηση. Σε συνθήκες δύσκολες όπως αυτές που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, το κλίμα πρέπει να το διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι. Στην εποχή της αβεβαιότητας απαιτείται να είμαστε ακόμη πιο σοβαροί. Θέλω να ξεριζώσω την αβεβαιότητα από τους αθλητές και τις αθλήτριες μου, γιατί τους εμποδίζει να γυμναστούν όσο αποτελεσματικά πρέπει”, είπε ο Πομάσκι, που ευελπιστεί πως η χειμερινή σεζόν θα διεξαχθεί χωρίς προβλήματα.

“Υπάρχει πλάνο για τους αγώνες της επόμενης χρονιάς. Πλάνο που ωστόσο θα υλοποιηθεί ανάλογα με το πως θα εξελιχθούν οι συνθήκες με τον covid-19. Θα ήθελα να έχουμε καλύτερες συνθήκες, δίχως ανασφάλεια σε όλα τα επίπεδα. Να έχουμε την Παιανία ή να μπορούμε να πάμε προετοιμασία. Θα δουλέψουμε με αυτά που έχουμε και στο τέλος θα κριθούμε από το αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι πως η χειμερινή περίοδος είναι πολύ σημαντική για όλους. Τα παιδιά χρειάζονται αγώνες και παράλληλα κάποιοι από αυτούς μέσα από τους αγώνες θα διεκδικήσουν πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Μη ξεχνάμε πως οι προκρίσεις για το Τόκιο θα έχουν κλείσει τον Ιούνιο, οπότε η περίοδος είναι μικρή. Θεωρώ πως οι μεγάλες διοργανώσεις του χειμώνα θα διεξαχθούν, έστω κι αν υπάρξουν κάποιες αλλαγές, λόγω της πανδημίας. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι βέβαια οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο”, είπε.

Στο σύνολο τους οι αθλητές και αθλήτριες του Γιώργου Πομάσκι, αναμένεται να έχουν δυνατή παρουσία στους αγώνες της χειμερινής περιόδου. Στις προπονήσεις επέστρεψε και η Καρύδη, που ξεπέρασε τον τραυματισμό στο γόνατο, που την ταλαιπωρούσε από την θερινή περίοδο.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Δείτε Επίσης

Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Υποστήριξη κορυφαίου επιπέδου για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες στους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια, περιλαμβάνει ο 18ος Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της Κυριακής 21 Απριλίου, που υπόσχεται να συνεχίσει την απόλυτα επιτυχημένη παράδοσή του και να ανεβάσει φέτος τον πήχη ακόμα ψηλότερα!

Παράταση των ομαδικών και ατομικών εγγραφώνγια τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Παράταση των ομαδικών και ατομικών εγγραφών για τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Την παράταση των εγγραφών αποφάσισε η Οργανωτική Επιτροπή του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της Κυριακής 21 Απριλίου, ανταποκρινόμενη στο εντυπωσιακό ενδιαφέρον για συμμετοχή στη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα!