Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Στη Σύνοδο των ΓΓΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό τη γαλλική προεδρία, συμμετείχε ο Γιώργος Μαυρωτάς

Ο γγ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς συμμετείχε την Τετάρτη (15/6/2022) στη Σύνοδο των ΓΓ της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία έλαβε χώρα στο Παρίσι, με αντικείμενο συζήτησης την κινητικότητα αθλητικών στελεχών (αθλητών, προπονητών, εθελοντών κ.α.) μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ καθώς και τη βιώσιμη κληρονομιά των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Στην εισήγησή του ο κ. Μαυρωτάς ανέλυσε εκτενώς τη σπουδαιότητα του προγράμματος Erasmus+ εστιάζοντας όχι μόνο στο πεδίο ανταλλαγής αθλητών και προπονητών αλλά και στην ανάγκη να διευρυνθεί η κινητικότητα των αθλητικών στελεχών αξιοποιώντας τα εργαλεία του προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό, όπως επεσήμανε, θα διασφαλισθεί η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε πρακτικές καλής διακυβέρνησης και  προώθησης αθλητικών αξιών.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα κινητικότητας του Erasmus+, o κ. Μαυρωτάς υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες διάχυσης της πληροφόρησης που αφορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σε αθλητικά σωματεία, ομοσπονδίες και εν γένει αθλητικούς φορείς και εξίσου σημαντικό είναι να παρέχεται τεχνική βοήθεια με σκοπό την ευρεία συμμετοχή από τη χώρα μας.

Με εκτενή αναφορά στην ανάληψη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων από τη χώρα μας (Ράλλυ Ακρόπολις, Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, Παγκόσμιοι Εργασιακοί Αγώνες, Παγκόσμιες διοργανώσεις στον υγρό στίβο, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball κ.α.) και σε ό,τι αφορά στη βιώσιμη κληρονομιά των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ο κ. Μαυρωτάς εστίασε στην ολοκληρωμένη προσέγγιση η οποία απαιτείται τόσο στο στάδιο του σχεδιασμού όσο και στη μετέπειτα αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και της τεχνογνωσίας και προβολής που συνοδεύουν τις αντίστοιχες διοργανώσεις.

«Με κύριο όχημα την ανάληψη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, η χώρα μας κατάφερε να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα που υπήρχε και να αναδείξει τις δυνατότητές της, συνδέοντας το παγκόσμιο Brand name που έχει στον αθλητισμό με πετυχημένες διοργανώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς.

Επίσης για την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών μέσω των μεγάλων διοργανώσεων που αναλαμβάνουν οι ευρωπαϊκές χώρες, είναι σημαντικό να διευκολύνεται η προσέλκυση εθελοντών από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη (16/6/2022) ο κ. Μαυρωτάς θα συμμετάσχει ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin σε ημερίδα που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι από το Δίκτυο Εθνικών Πλατφορμών (Group of Copenhagen) σε συνεργασία με την UEFA και με αντικείμενο την ανάλυση αθλητικών χαρακτηριστικών σε σχέση με τη διερεύνηση χειραγώγησης αγώνων (Performance analysis for sport integrity).

Δείτε Επίσης

Νταμπλ για τη Ραφαέλα Σπανουδάκη

Ζαχαρένια Πιλιτσίδου Σήμερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην Πάτρα, η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) στην τελευταία της κούρσα στη σεζόν κατάφερε να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, παρόλο που ένιωσε μία ενόχληση στο πόδι. Η αθλήτρια τερμάτισε με χρόνο 23.20 (-0,3) και κατάφερε δύο νίκες στη φετινή διοργάνωση […]