Σε παγκόσμιο επίπεδο εξελίχθηκε ο αγώνας για τις αθλήτριες Πόλακ και Κυριακοπούλου στον Άγιο-Κοσμά

Επιμέλεια: Ζαχαρένια Πιλιτσίδου

Ο αγώνας επί κοντώ στους διασυλλογικούς αγώνες του Αγίου Κοσμά εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με τα υψηλά για την εποχή και τα δεδομένα ύψη που πέτυχαν η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) και η Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος).

Πρώτη βγήκε η Ελένη Πόλακ με νίκη σε άλμα 4,70 μ. ενώ δεύτερη ακολούθησε η Κυριακοπούλου με άλμα 4,60 μ. ενώ συνέχισε με πολύ καλή προσπάθεια στα 4,80 μ. Η Πόλακ ξεκίνησε μα άλμα 4,10 μ. συνέχισε στα 4,30 μ. πέρασε στα 4,50 μ. και στην τρίτη της προσπάθεια κατάφερε να ξεπεράσει το ατομικό της ρεκόρ κάνοντας άλμα 4,70 μ. Η αθλήτρια ένιωσε ένα μικρό τράβηγμα στο πόδι και επέλεξε να μη συνεχίσει. Θα πραγματοποιήσει τον επόμενο αγώνα της την Τετάρτη στην Καλλιθέα στο μίτινγκ αλμάτων. Ταυτόχρονα, πολύ καλή παρουσίαση είχε η Νικόλ Κυριακοπούλου που αγωνίστηκε με 14 δρασκελισμούς και κατάφερε να περάσει τα 4,60 μ.

Στο τέλος του αγώνα η Ελένη Πόλακ δήλωσε: “Δεν περίμενα πως θα εξελιχθεί έτσι ο αγώνας. Τελικά κατάφερα να βρω το κίνητρο και να κάνω μία καλή παρουσία. Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα αυτή την επίδοση. Συνεχίζω και κυνηγάω να ανέβω ακόμη υψηλότερα. Σίγουρα θα πάω μέχρι το Πανελλήνιο, ωστόσο είναι πιθανό να κάνω κι ένα μίτινγκ αρχές Σεπτεμβρίου”.

Η Κυριακοπούλου δήλωσε:”Είμαι πολύ χαρούμενη για το πως χειρίστηκα τα μαλακά κοντάρια σε ένα ύψος όπως το 4,80 μέτρα. Δεν είχα πάρει μαζί μου σκληρά κοντάρια, καθώς είχα στο μυαλό μου πως ο αγώνας θα πάει πιο χαλαρά. Ήταν μια πολύ καλή προπόνηση, στην οποία φάνηκε πως είμαι στη σωστή κατεύθυνση. Θα μπορούσα να είχα κάνει σήμερα και το 4,80 μ. Συνεχίζω με όρεξη για καλύτερες εμφανίσεις”.

Δείτε Επίσης

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ!

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.