Πιστοποιημένη από την AIMS θα είναι η διαδρομή του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου που θα γίνει στις 27 Μαρτίου, προχωρά στη μεγαλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να έχει ένας αγώνας, καθώς τις επόμενες ημέρες η διαδρομή θα μετρηθεί και θα πιστοποιηθεί από μετρητή Α’ WA/AIMS. Η AIMS είναι η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων. Πλέον τόσο ο Ημιμαραθώνιος Βόλου (21.097 μέτρων), όσο και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα είναι επίσημα μετρημένοι και συνεπώς θα αναγνωρίζεται κάθε ρεκόρ που θα επιτυγχάνεται σε αυτούς, ενώ κάθε δρομέας θα μπορεί να διεκδικεί να πιάσει το όριο πρόκρισης για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ή έναν καλό χρόνο που θα τον κατατάσσει στο μπλοκ που του αναλογεί σε σημαντικούς αγώνες όπως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας.

Οι διαδρομές των αγώνων θα περνάνε μάλιστα εκτός από την παραλία και τις Αλυκές, και από τις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος που θα κλείσουν για μιάμισυ ώρα την ημέρα διεξαγωγής, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αίγλη τον μεγαλύτερο αγώνα της πόλης που θα προσελκύσει 1.500 δρομείς με τις οικογένειές τους, και θα προσφέρει 1.500 ευρώ στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Μέλη του συλλόγου έκαναν ήδη τα πρώτα test events τρέχοντας στα μέρη από όπου θα περνάνε οι αγώνες, ενώ συχνά γίνονται και συνεδριάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής και των εθελοντών.

Ο Ημιμαραθώνιος Βόλου θα προσφέρει δωρεάν σε κάθε συμμετέχοντα και στους δύο αγώνες τεχνικό t-shirt μάρκας Luanvi βάρους 90 γραμμαρίων, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα αντί για ενός σχεδίου, τα t-shirts θα δίνονται σε 12 διαφορετικά σχέδια. Κάθε ένα από αυτά παρουσιάζεται ανά ημέρα στις σελίδες του ΣΔΥ Βόλου και της διοργάνωσης https://www.facebook.com/sdyvolou/ και https://www.facebook.com/voloshalfmarathon .

Οι εγγραφές γίνονται στο μόνιμο λινκ στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου με τίτλο «Όλο το προσεχές πρόγραμμα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου (συνεχής ανανέωση)» https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/ Εκεί βρίσκεται και η προκήρυξη του αγώνα. Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: http://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=783cea51cec880e6887b3e055fc110ed&he=0

Τα παιδιά θα τρέξουν επίσης τον δικό τους αγώνα, απόστασης 500 μέτρων, στον οποίο δεν χρειάζεται να γίνονται εγγραφές.

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, την Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με υποστηρικτές τους ΕΟΣΛΜΑ-Υ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, και βέβαια με την κομβική συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας.

Δείτε Επίσης