ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές 2022 – RUN

Βουτσαράς, Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, σε διαμορφωμένα μονοπάτια ασφαλή και σηματοδοτημένα θα διεξαχθεί για πέμπτη φορά η εκδήλωση ορεινού τρεξίματος ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές.

Η διοργάνωση που ξεκίνησε το 2017 και κατάφερε να τριπλασιάσει τον αριθμό συμμετοχών το 2021, έχοντας πάνω από 250 δρομείς να τρέχουν στα μονοπάτια στις όχθες του ποταμού Καλαμά, θα διεξαχθεί και φέτος στο Δήμο Ζίτσας με αφετηρία και τερματισμό στο χωριό Βουτσαράς. Τους δρομείς περιμένουν τρεις διαφορετικές διαδρομές, ιδανικές τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους αθλητές.

Η αγωνιστική διαδρομή είναι χωμάτινη με μονοπάτια και παλιά καλντερίμια. Τα πρώτα και τα τελευταία 500 περίπου μέτρα είναι σε άσφαλτο.

Οι αποστάσεις των διαδρομών είναι 5, 11 και 21 χιλιόμετρα.

Ο αγώνας των 21 χλμ έχει υψομετρική διαφορά 550μ. και προσφέρεται για γρήγορο, αγωνιστικό τέμπο.
Το ίδιο ισχύει και για την απόσταση των 11 χλμ με 300μ. διαφορά και πολύ μαλακό τερέν και σκίαση σχεδόν σε όλη τη διαδρομή, χάρη στα ψηλά δέντρα, ανάμεσα από τα οποία περνάει το μονοπάτι.  

Για τους αρχάριους, η απόσταση των 5 χιλιομέτρων είναι μία ιδανική εισαγωγή στο Ορεινό τρέξιμο, σε πολύ μαλακό τερέν και με χαμηλή υψομετρική διαφορά. Η διαδρομή αυτή δεν θα έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά ψυχαγωγικό.

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 11 Απριλίου.  

Δεν θα γίνονται εγγραφές ή πληρωμές στη γραμματεία την ημέρα του αγώνα.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν τη χρονική περίοδο διεξαγωγής.

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζίτσας.
Χορηγός για μια ακόμη χρονιά Οι Πηγές Κωστηλάτας Στην Ήπειρο.

Όσοι δεν έχουν ξανατρέξει στην περιοχή θα εντυπωσιαστούν από την βλάστηση, τον ποταμό Καλαμά και τους παραποτάμους του καθώς και από τη ζεστή φιλοξενία των ντόπιων. Πρόκειται για μία λιγότερο γνωστή περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων που θα σας εκπλήξει και θα τη βάλετε στο πρόγραμμα για επόμενες αποδράσεις. 

Πρώτη συνάντηση το Σάββατο 16 Απριλίου για απογευματινή τεχνική ενημέρωση και παραλαβή υλικού. 

Όλες οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο προαύλιο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Βουτσαρά.

 Στοιχεία επικοινωνίας

➢ E-mail:       kalamasrivertrails@outlook.com

➢ Τηλέφωνο: Νικολάου Νικόλαος 6944 788 431

Δείτε Επίσης

«Ο Δρόμος των Μουσών» - 18/08/2024

«Ο Δρόμος των Μουσών» – 18/08/2024

Ο Εκπολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος της Άνω Μηλιάς Πιερίας με τη συνεργασία του Συλλόγου Δρομέων ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ και του Δήμου Κατερίνης διοργανώνουν, για Δέκατη χρονιά, τον Αγώνα Δρόμου Βουνού με τον διακριτικό τίτλο, «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ» 10χλμ στην Άνω Μηλιά.