Πέτρος Παπαϊωάννου: Το ντεμπούτο στα 5χλμ. του Αυθεντικού, οι στόχοι για το 2023 και η νέα αρχή στο ΙΕΚ Ακμή

Ο Πέτρος Παπαϊωάννου πρωταγωνίστησε το 2022 στις αποστάσεις ημιαντοχής.

Πέτρος Παπαϊωάννου: Το ντεμπούτο στα 5χλμ. του Αυθεντικού, οι στόχοι για το 2023 και η νέα αρχή στο ΙΕΚ Ακμή

Ιδιαίτερα στον δρόμο των 1.500μ., αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στις κατηγορίες Ανδρών, Ανδρών Κ23 και Ανδρών Κ20 πετυχαίνοντας ένα δύσκολο επίτευγμα.

Έχουμε ξεκινήσει δυναμικά, οι προπονήσεις είναι σε φουλ ρυθμούς και έχω μπει με πολλή όρεξη. Όλα πηγαίνουν καλά και έχω περισσότερο πείσμα φέτος. Η αλήθεια είναι ότι πέρσι είχα στο μυαλό μου την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, ήμουν κοντά στο όριο αλλά δεν με βοήθησε ο ρυθμός στις κούρσες που έτρεξα και τελικά δεν βγήκε. Ήρθε όμως το φοβερό 3 στα 3, νίκη στα 1500 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών. Ήταν κάτι που δεν είχα στο μυαλό μου, ήρθε όμως και για εμένα η χρονιά έκλεισε καλά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το 2022″ δήλωσε ο Παπαϊωάννου.

Η πρώτη φετινή του εμφάνιση θα γίνει στον αγώνα των 5χλμ. στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού.

Φέτος είναι η πρώτη φορά που θα τρέξω στα 5χλμ. στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Έχω πάει σαν θεατής αρκετές φορές, είναι πολύ ωραία μέσα στο Καλλιμάρμαρο. Έχει ωραία ατμόσφαιρα και ανυπομονώ”, δήλωσε ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ.

“Οι αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος είναι πάντα μέσα στο σχεδιασμό μας, κυρίως να στηρίξουμε τον σύλλογο. Θα τρέξω αρχικά στο κύπελλο ανωμάλου δρόμου και μετά πάμε για κλειστό στίβο”, σχολίασε ο Πρωταθλητής του Πανελληνίου, και συνέχισε: “Μεγάλοι στόχοι της σεζόν στον ανοιχτό στίβο είναι φυσικά, η συμμετοχή με την εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και γιατί όχι, να κυνηγήσω και τα όρια για το Κ23. Σίγουρα όμως θέλω να βελτιώνομαι, θέλω ρεκόρ τόσο στα 1500μ. όσο και στα 800 μέτρα”.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην καθημερινότητα, εκτός των προπονήσεων, ο Πέτρος Παπαϊωάννου ετοιμάζεται να ξεκινήσει την φοιτητική του σταδιοδρομία.

“Είμαι ενθουσιασμένος καθώς ξεκινάω τις σπουδές μου στο ΙΕΚ Ακμή και συγκεκριμένα στον κλάδο της προπονητικής, με την υποτροφία του ΣΕΓΑΣ. Είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Θα με βοηθήσει σαν αθλητή, αλλά είναι πολύ χρήσιμο και για το μέλλον”.

Δείτε Επίσης

«Ο Δρόμος των Μουσών» - 18/08/2024

«Ο Δρόμος των Μουσών» – 18/08/2024

Ο Εκπολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος της Άνω Μηλιάς Πιερίας με τη συνεργασία του Συλλόγου Δρομέων ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ και του Δήμου Κατερίνης διοργανώνουν, για Δέκατη χρονιά, τον Αγώνα Δρόμου Βουνού με τον διακριτικό τίτλο, «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ» 10χλμ στην Άνω Μηλιά.