Πέθανε ο ολυμπιονίκης Arnie Robinson

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο νικητής στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ.

Του Τόλη Λελεκίδη

Ο Αμερικανός άλτης είχε καταφέρει να επιβιώσει από ένα σοβαρό δυστύχημα με ένα μεθυσμένο οδηγό το 2000. Αφού γλίτωσε, το 2005 διαγνώστηκε με επιθετικό όγκο στον εγκέφαλο και γιατροί του είχαν δώσει έξι μήνες ζωή. Νίκησε και στη «μάχη» αυτή, αλλά λύγισε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου του 2020.

Ο Arnie Paul Robinson Jr, όπως ήταν το πλήρες ονοματεπώνυμό του, γεννήθηκε το 1948 στο Σαν Ντιέγκο. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και κέρδισε τον τίτλο στο NCAA το 1970. Ένα χρόνο μετά κέρδισε το πρωτάθλημα ΗΠΑ και την ίδια χρονιά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες στο Κάλι. Το 1972 πήρε θέση στην Εθνική ομάδα και μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο, όπου πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8,03μ.

Ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες και ρεκόρ και το 1976 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μόντρεαλ στέφθηκε «χρυσός» ολυμπιονίκης με άλμα στα 8,35μ. που ήταν το ατομικό του ρεκόρ. Επίσης, κέρδισε και το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που είχε γίνει στο Ντίσελντορφ το 1977. Στη συνέχεια έγινε προπονητής.

Δείτε Επίσης

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ!

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.