Οι υποτροφίες του Ιδρύματος Λεβέντη για το 2023

Οχτώ αθλητές και αθλήτριες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Λεβέντη για το 2023. Πρόκειται για αθλητές και αθλήτριες που πέτυχαν σπουδαίες διακρίσεις τη χρονιά που πέρασε και αναμένεται να διεκδικήσουν τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Οι υποτροφίες του Ιδρύματος Λεβέντη για το 2023

Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι πρωταθλήτριες Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (βάδην) και Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός), αλλά και οι αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν στα πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών του 2022.

Παράλληλα το ίδρυμα Λεβέντη βραβεύει και φέτος τον πρώτο Άνδρα και την πρώτη Γυναίκα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Δρόμου.

Την προσπάθεια του Ιδρύματος Λεβέντη συμβάλλουν και φέτος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ενώ για πρώτη φορά, το πρόγραμμα στηρίζει και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Τα ονόματα αθλητών και αθλητριών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα
Γιάννης Κορακίδης (Σφυροβολία)
Ηλιάνα Τριανταφύλλου (Άλμα επί κοντώ)
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Βάδην 20 χλμ & 35 χλμ)
Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (60μ, 100μ & 200μ)
Ελίνα Τζένγκο (Ακοντισμός)
Χρήστος Φραντζεσκάκης (Σφυροβολία)
Δέσποινα-Αρετή Φιλιππίδου (Δισκοβολία)
Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (Βάδην 20 χλμ & 50 χλμ)

Μαραθώνιος
Βασιλική Κωνσταντινοπούλου
Χαράλαμπος Πιτσώλης

Δείτε Επίσης

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ!

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.