Οι μελλοντικοί Ολυμπιονίκες στο Ν.Ο.Θ. για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ

Το… αύριο της ελληνικής ιστιοπλοΐας θα δώσει δυναμικό παρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ, που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου.

Οι μελλοντικοί Ολυμπιονίκες στο Ν.Ο.Θ. για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ

300 περίπου ιστιοπλόοι από 47 χώρες  θα ανοίξουν πανιά, κυνηγώντας τα όνειρά τους.

Στη σημασία των αγώνων για τους φερέλπιδες ιστιοπλόους μας στάθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Ανδρονίκη Αναστασίου:

«Τα τελευταία χρόνια ο ιστορικός Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης και τα αφοσιωμένα στελέχη του φιλοξενούν με επιτυχία διεθνείς διοργανώσεις, αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το ιστιοπλοϊκό προφίλ της Βόρειας Ελλάδας.

Αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο, ανέλαβε να βγάλει εις πέρας μια δύσκολη διοργάνωση, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Opitimist.

Στο διάστημα αυτό θα βρεθούν στην Θεσσαλονίκη περισσότερα από 200 νεαρά αγόρια και κορίτσια από όλη την Ευρώπη που αποτελούν το μέλλον, την ελπίδα και τη συνέχεια της παγκόσμιας ιστιοπλοϊας» και πρόσθεσε:

«Μεταξύ άλλων και τα δικά μας ταλαντούχα παιδιά, η Εθνική μας ομάδα, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους, μας έχουν ήδη χαρίσει παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια στην κατηγορία τους.

Αυτά τα κορίτσια και τα αγόρια είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι και οι Ολυμπιονίκες του μέλλοντός μας, οι οποίοι θα έχουν πάντα κατά νου και θα πορεύονται με τις δυο σπουδαιότερες ηθικές διακρίσεις που έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό το άθλημα μας, ένα βραβείο Fair Play και ένα καθαρό άθλημα, χωρίς ούτε ένα κρούσμα dopping στην ιστορία του.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, θέλοντας να προβάλει το άθλημα μας και την αγαπημένη Θεσσαλονίκη, θα μεταδώσει ζωντανά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε όλο τον κόσμο.

Τελειώνοντας, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι δουλεύουν εθελοντικά για την επιτυχία των αγώνων, αλλά και τους δημόσιους φορείς και τους χορηγούς οι οποίοι στηρίζουν με κάθε τρόπο τη διοργάνωση.

Καλή επιτυχία σε όλους, καλή επιτυχία στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης».

 Υπενθυμίζουμε πως οι αγώνες θα διεξαχθούν σε συνεργασία με την International Optimist Dinghy Association, έχει το χαρακτήρα open και η Ελλάδα ως οικοδέσποινα χώρα έχει δικαίωμα συμμετοχής με διπλάσιο αριθμό αθλητών.

Για περισσότερες πληροφορίες
http://www.ncth.gr Δείτε εδώ promo video του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Optimist στο Ν.Ο.Θ.:  https://fb.watch/laNSjwTbU2/

Δείτε Επίσης