Διεθνείς αγώνες ιππασίας IPPOSSUMMERTOUR 2023

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Διεθνείς αγώνες ιππασίας IPPOSSUMMERTOUR 2023

Τους πρώτους Διεθνείς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων CSI στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει το Ippos Club. Περισσότεροι από 500 αθλητές και συνοδοί και περίπου 2.000 θεατές και φίλοι του αθλήματος θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Ippos Summer Tour και να παρακολουθήσουν τους αγώνες CSI1* και CSI2*.

Οι αγώνες, που είναι ενταγμένοι στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας, φιλοξενούνται στις υπερσύγχρονες ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Ippos Club, στη Νέα Ραιδεστό, ένα από τα μεγαλύτερα πλέον ιππικά κέντρα των Βαλκανίων, όπου διακεκριμένοι αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην υπερπήδηση  εμποδίων, σε ένα από τα δημοφιλέστερα αγωνίσματα της ιππασίας, που αποτελεί και ολυμπιακό αγώνισμα.

Το απολαυστικό θέαμα θα προσφέρουν οι συμμετοχές με τα 200 περίπου άλογα από Ελλάδα, Γαλλία, Σερβία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Κύπρο, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία και Τουρκία.

Στόχος των διοργανωτών είναι να καταστεί η Θεσσαλονίκη διεθνές κέντρο αγώνων ιππασίας και να προσελκύσει τους φίλους του αθλήματος αλλά και να δημιουργήσει νέους, συμβάλλοντας παράλληλα στην ευρύτερη ανάπτυξη όλης της περιοχής και στην τόνωση του αθλητικού τουρισμού της πόλης.

Όπως ανέφερε η υπεύθυνη διοργάνωσης των αγώνων Χριστίνα Μαυροφρύδη, πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, που θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Στα σχέδια του ομίλου είναι να διοργανώνει τρεις διεθνείς αγώνες τον χρόνο αλλά και εθνικούς αγώνες όπως το Κύπελλο Ελλάδας που φιλοξενήθηκε τον φετινό Απρίλιο.

Σύμφωνα με την πρωταθλήτρια ιππασίας και ιδιοκτήτρια του Ippos Club Άννα Μαρία Παπαγεωργίου, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις εγκαταστάσεις του ομίλου, είναι η πρώτη φορά που αγώνες τόσο μεγάλου βεληνεκούς θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να γίνει θεσμός και να «ανέβει» το άθλημα της ιππασίας στην Ελλάδα μέσω της φιλοξενίας διεθνών διοργανώσεων.

Το Ippos Club έχει ήδη φιλοξενήσει εθνικούς αγώνες, αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος και Grand Prix. Στόχος, όπως τόνισε η Ζωή Ψαρρά-Παπαγεωργίου, συνιδιοκτήτρια του Ομίλου, είναι να συνεχίσει να εξελίσσει τους αγώνες ιππασίας, προσφέροντας τις καλύτερες εμπειρίες στους αθλητές και δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους θεατές να γνωρίσουν το άθλημα. Παράλληλα, στα μελλοντικά σχέδια του ομίλου είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος φιλοξενίας και άλλων δραστηριοτήτων, όπως πολιτιστικών και ψυχαγωγικών.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τους χορηγούς και υποστηρικτές για την πολύτιμη συμβολή τους στη διοργάνωση και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους αθλητές.

Το Ippos Club εκσυγχρονίζεται

Το Ippos Club «ιδρύθηκε» το 2020 είναι ο μεγαλύτερος και πιο σύγχρονος ιππικός όμιλος στη Βόρεια Ελλάδα και ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στην Αττική. Ο χώρος ανακατασκευάστηκε το 2022 και επεκτάθηκε σε 150 στρέμματα. Διαθέτει σύγχρονες υποδομές, με 60 μόνιμους στάβλους, 160 στάβλους φιλοξενίας, ένα κλειστό ιπποδρόμιο και 3 υπαίθρια ιπποδρόμια με ειδική άμμο και το σύστημα που επιτρέπει τους αθλητές να προπονούνται και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες.  Στις εγκαταστάσεις του Ippos Club λειτουργεί σχολή Ιππασίας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο κλειστό ιπποδρόμιο, δίπλα στο αναψυκτήριο κάτι που δίνει τη δυνατότητα σε γονείς και φίλους να βλέπουν τους αθλητές κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Δείτε Επίσης

Με επιτυχία στέφθηκε το 1ο “Olympus Adrenaline & Nature Festival” στην Πιερία

Το 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το διήμερο 25 και 26 Μαΐου 2024, στην πανέμορφη Πιερία. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μοναδικές δωρεάν εμπειρίες, μέσα από ποικιλία προτάσεων σε υπηρεσίες, δραστηριότητες και προϊόντα, που πρόσφεραν οι τοπικοί επιχειρηματίες και φορείς. Να γνωρίσουν την […]

Fitness Awards 2024

ο θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις σημαντικές προόδους στο χώρο του fitness.