Οι διασυλλογικοί αγώνες Ανδρών/Γυναικών το Σαββατοκύριακο σε 12 ομίλους

Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχουν το Σαββατοκύριακο στους Διασυλλογικούς Αγώνες Ανδρών/Γυναικών και Ανδρών/Γυναικών Κ16, που θα γίνουν σε 12 ομίλους σε όλη τη χώρα μας. Παράλληλα με την παραπάνω διοργάνωση θα γίνει και το διασυλλογικό πρωτάθλημα συνθέτων Κ16.

Οι διασυλλογικοί αγώνες Ανδρών/Γυναικών το Σαββατοκύριακο σε 12 ομίλους

Οι διασυλλογικοί αγώνες αποτελούν παραδοσιακά τη διοργάνωση στην οποία αθλητές και αθλήτριες όλων των αγωνιστικών επιπέδων συμμετέχουν, προκειμένου να ενισχύσουν βαθμολογικά τα σωματεία τους αι να κάνουν μια δυνατή προπόνηση ενόψει της συνέχεια. Φέτος η συμμετοχή στους αγώνες αποτελεί πρόκριση και για το Εαρινό Πρωτάθλημα (διαβάστε εδώ), που θα γίνει τον επόμενο μήνα στις Σέρρες.

Συμμετοχές και αποτελέσματα από τους αγώνες θα αναρτηθούν στo Roster Athletics

Οι 12 όμιλοι

1ος όμιλος Σέρρες (Αν. Μαλ/Θράκη-Πέλλα-Κιλκίς)

2ος όμιλος Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη-Ημαθία-Πιερία)

3ος όμιλος Ιωάννινα (Ήπειρος- Δυτ. Μακεδονία – Κέρκυρα)

4ος όμιλος Τρίκαλα (Θεσσαλία – Φθιώτιδα- Ευρυτανία)

5ος όμιλος Πάτρα (Νομοί Πελοποννήσου/Δυτική Στερεά)

6ος όμιλος Άγιος Κοσμάς (Αθήνα)

7ος όμιλος Άγιος Κοσμάς (Πειραιάς -Δυτ. Αττική- Βοιωτία – Εύβοια)

8ος όμιλος Ηράκλειο (Κρήτη)

9ος όμιλος Νάξος (Κυκλάδες)

10ος όμιλος Ρόδος (Δωδεκάνησα)

11ος όμιλος Χίος (Χίος- Σάμος- Ικαρία)

12ος όμιλος Μυτιλήνη (Λέσβος – Λήμνος)

Ανακοίνωση από την Επιτροπή Αγώνων

Ενόψει της διεξαγωγής του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών και Κ20 Ανδρών – Γυναικών, από την Επιτροπή Αγώνων, ανακοινώνονται τα εξής:

  1. Χρήση Αγωνιστικών παπουτσιών Άρθρο 5 (πρώην 143)
    Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς αγώνων στίβου της World Athletics 2022 – 2023 καθώς και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
    Τα αγωνιστικά παπούτσια των αθλητών-τριών θα πρέπει να είναι σύμφωνα με όσα ορίζουν οι κανονισμοί της World Athletics και συγκεκριμένα στο Άρθρο 5.
    Η σχετική λίστα υπάρχει συνεχώς ανανεωμένη στην κατηγορία κανονισμοί αγώνων-τεχνικές διατάξεις/κανονισμοί παπουτσιών του site της Ομοσπονδίας (https://www.segas.gr/kanonismoi-agonon/).

Προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των παραπάνω κανονισμών, θα οριστεί/ουν εξ αρχής Υπεύθυνος/οι Κριτής/ες Ελέγχου Αγωνιστικών Υποδημάτων ανά Όμιλο, που θα έχει/ουν την ευθύνη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας αλλά και της επικοινωνίας με τον Διευθυντή Αγώνων κ. Ανδρέα Γκόγκα καθώς και με τον Συντονιστή Τομέα Αντοχής κ. Δημήτρη Θεοδωρίδη σε περίπτωση οποιασδήποτε αμφισβήτησης.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η παρακάτω:
για τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και ειδικά αυτών των 5.000μ. Ανδρών και Γυναικών, θα πρέπει να γίνεται κατά την διάρκεια της δήλωσης της παρουσίας των αριθμών στην Αίθουσα Κλήσης, επίδειξη του αγωνιστικού υποδήματος του αθλητή/τριας καθώς και υποβολή της σχετικής υπογεγραμμένης υπεύθυνης δήλωσης του/της που επιβεβαιώνει τη χρήση του συγκεκριμένου αγωνιστικού υποδήματος. Ταυτόχρονα θα φωτογραφίζονται τα αγωνιστικά υποδήματα μαζί με τον αριθμό συμμετοχής του κάθε αθλητή/τριας. Ένας δεύτερος έλεγχος θα πραγματοποιείται πριν την εκκίνηση του συγκεκριμένου αγωνίσματος. Ανάλογη διαδικασία τηρήθηκε με επιτυχία και στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της World Athletics τα επιτρεπόμενα αγωνιστικά παπούτσια είναι ΜΟΝΟ αυτά που αναφέρονται στη σχετική λίστα. Όσα δεν αναγράφονται καθόλου στην λίστα θεωρούνται ως μη επιτρεπόμενα (εκτός αν είναι μοντέλο παπουτσιού με έτος κατασκευής το 2015 και πριν).

Ο αθλητής-αθλήτρια δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει σε καμία περίπτωση με μη επιτρεπόμενα αγωνιστικά παπούτσια.

  1. Διεξαγωγή μεικτών αγωνισμάτων
    Σε ορισμένους Ομίλους και για τη διευκόλυνση του ωρολογίου προγράμματος ορισμένα αγωνίσματα διεξάγονται μεικτά λόγω της μικρής συμμετοχής αθλητών/τριών. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η διεξαγωγή μεικτού αγώνα προβλέπεται μεν από τον κανονισμό σε συγκεκριμένα όμως αγωνίσματα (βλέπε Άρθρο 9.2.1), αλλά οι επιδόσεις θα πρέπει να καταγράφονται ως τέτοιες στα πινάκια και τα αποτελέσματα των αγώνων.

Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι οι επιδόσεις σε μεικτούς αγώνες δεν υπολογίζονται ως μετρήσιμες στο ranking της World Athletics, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση απαιτηθεί.

Δείτε Επίσης

H ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο

H ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο

Η ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά του στο Ολυμπιακό κίνημα και για την επιτυχία των Ευρωπαϊκών Αγώνων Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023.