Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

O Μίλτος Τεντόγλου “ανοίγει” τη χρονιά στο Γκέτεμποργκ (2/2)

Τέσσερις δυνατές παρουσίες σε μίτινγκ στο εξωτερικό και συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Μίλτου Τεντόγλου για τον κλειστό στίβο, πριν τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης (2-5/3).

O Μίλτος Τεντόγλου “ανοίγει” τη χρονιά στο Γκέτεμποργκ (2/2)

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής κι ένας εκ των κορυφαίων του πλανήτη θα ανοίξει τη σεζόν στις 2 Φεβρουαρίου στο Γκέτεμποργκ με στόχο να κυνηγήσει από νωρίς άλματα του αγωνιστικού του επιπέδου.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης θα λάβει έπειτα μέρος στους αγώνες indoor tour της WA στο Τορούν (8/2) και στην πόλη Λιεβέν (15/2), πριν κάνει το καθιερωμένο του πέρασμα μπροστά στο ελληνικό κοινό, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού (18-19/2).

Ο έμπειρος άλτης δε θα μπορούσε να απουσιάζει και από το indoor tour της Μαδρίτης (22/2), που θα είναι ο τελευταίος του αγώνας πριν από το Ευρωπαϊκό κλειστού.

Ο Τεντόγλου ήταν νικητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού του 2019 στη Γλασκόβη και του 2021 στο Τορούν και ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι σε περίπτωση νίκης στη διοργάνωση της Τουρκίας, θα πετύχει ένα ακόμη σπουδαίο επίτευγμα, αφού θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία του αγωνίσματος που έχει στην κατοχή του τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκό κλειστού.

Μέχρι σήμερα μόλις τέσσερις άλτες έχουν καταφέρει να υπερασπιστούν τα χρυσά τους μετάλλια, ανάμεσα τους φυσικά και ο 25χρονος Έλληνας άλτης.

Δείτε Επίσης

Αποτελέσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου στο Σχινιά

Ζαχαρένια Πιλιτσίδου Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Δρόμου έγινε στις εγκαταστάσεις του κωπηλατοδρόμιου στο Σχινιά σε κυκλική διαδρομή (4.971μ. ), περιμετρικά του υδάτινου στίβου του κωπηλατοδρομίου. Ο δυνατός αέρας δημιούργησε πολλά προβλήματα τόσο στους αθλητές, όσο και στις αθλήτριες, αφού ήταν σχεδόν αδύνατο να βρουν τον ρυθμό τους. Όπως και το 2019 έτσι και φέτος, ο […]

Άκου το κορμί σου

του Κώστα Μανώλογλου (Ορθοπαιδικός χειρουργός | Διδάκτωρ ΑΠΘ) Ο αθλητισμός στον άνθρωπο μπορεί να χωριστεί σε 3 φάσεις. Η πρώτη αρχίζει από την ηλικία των 6-10 ετών που συνήθως ξεκινούν κάποιο άθλημα, μέχρι τη σκελετική ωρίμανση και ενηλικίωση στην ηλικία των 18-21 χρονών, ανάλογα με το φύλλο και τα γονίδια του κάθε ατόμου. Η δεύτερη […]