Ο κορυφαίος Μίλτος Τεντόγλου, κορυφαίος στον κόσμο με 8,40 μέτρα

Ο Μίλτος Τεντόγλου στη συνέντευξη Τύπου για το Κοπέρνικους Καπ στο Τορούν μίλησε με ενθουσιασμό για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση, σε έναν αγωνιστικό χώρο που χαρακτήρισε από τους καλύτερους που έχει αγωνιστεί.

Ο κορυφαίος Μίλτος Τεντόγλου, κορυφαίος στον κόσμο με 8,40 μέτρα

Λίγες ώρες αργότερο ο κορυφαίος άλτης του κόσμου απέδειξε τι εννοούσε. Με άλμα στα 8,40 μ. στη δεύτερη προσπάθεια του, έγινε ο κορυφαίος άλτης φέτος στον κόσμο, στον μόλις δεύτερο αγώνα του στη σεζόν και δίχως να έχει ακόμη φτάσει στην κορύφωση της προπόνησης του, ενώ πέτυχε και ρεκόρ διοργάνωσης.

Ο Τεντόγλου έκανε φοβερό αγώνα στο μίτινγκ του Τορούν. Φωτο: Worldathletics

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,07 μ. συνέχισε με 8,40 μ., σημείωσε 8,24 μ. στο τρίτο άλμα άφησε την τέταρτη προσπάθεια, σημείωσε 8,27 μ. στο πέμπτο άλμα και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση.

To 8,40 μ. είναι το έκτο άλμα στην καριέρα του Τεντόγλου και το δεύτερο καλύτερο του στον κλειστό στίβο, πίσω από το 8,55 μ. στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου το 2022. Ο “χρυσός” ολυμπιονίκης του Τόκιο αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία τη δυναμική του και τη συνέπεια του σε μεγάλες προσπάθειες.

Ο 25χρονος αθλητής είχε ανοίξει τη σεζόν πριν λίγες ημέρες στο Γκέτεμποργκ με 8,12 μ. και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να πετύχει ένα πολύ μεγάλο άλμα. Όλα δείχνουν πως η συνέχεια θα είναι εξαιρετικά συναρπαστικό και πως ο Τεντόγλου θα μπορέσει να θέσει νέους μεγάλους στόχους σε σχέση με τις επιδόσεις που είναι σε θέση να πετύχει. Ο αθλητής είναι αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης και παράλληλα υποψήφιος να γίνει ο πρώτος αθλητής στην ιστορία της διοργάνωσης με τρία χρυσά στο μήκος.

Ο Τόμπιας Μόντλερ ήταν δεύτερος με 8,17 μ. και ο Μάικελ Μασό τρίτος με 7,84 μέτρα.

Ο επόμενος αγώνας του Τεντόγλου θα γίνει μπροστά στο ελληνικό κοινό στις 18 Φεβρουαρίου, ενώ έπειτα θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της Μαδρίτης (22/2), στην τελευταία του εμφάνιση πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Ο Τεντόγλου επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα μετά τις 20 ημέρες παραμονής στην Σπάλα, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Άκυρος ο Καραλής στο επί κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν μπόρεσε να βρει το ρυθμό του και να κυνηγήσει τα άλματα που θα ήθελε κι έτσι ολοκλήρωσε νωρίς τον αγώνα του στο Τορούν. Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,52 μ. ύψος που δεν μπόρεσε να υπερβεί, προκειμένου να συνεχίσει υψηλότερα. Ο Καραλής προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, διοργάνωση για την οποία έχει ήδη το όριο με το άλμα στα 5,83 μ. στο μίτινγκ της Καρλσρούης.

Δείτε Επίσης

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ!

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.