Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Ο Άγιος Κοσμάς «σουλουπώνεται»

«Ζεστά» έχει πάρει το θέμα του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά από τότε που ανέλαβε η νέα Διοίκηση και είναι γεγονός πως έχουν γίνει πολλά πράγματα.

Του Τόλη Λελεκίδη

Δεν είναι τυχαίο πως αθλητές και προπονητές της Εθνικής ομάδας έχουν να λένε μόνο καλά λόγια για τους ανθρώπους που πλαισιώνουν το νέο σχήμα της Διοίκησης με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Μερόπη Μοσχογιάννη.

Οι αθλητές με τους προπονητές τους έχουν σαν δεύτερο σπίτι τους το Αθλητικό Κέντρο, που περνούν πολλές ώρες πραγματοποιώντας τις προπονήσεις τους προετοιμαζόμενοι για τις μεγάλες διοργανώσεις και τους επόμενους στόχους τους. Όμως τα προβλήματα που συναντούσαν ήταν πολλά και γνωστά. Πολλές φορές είχαν γραφτεί…

Σταδιακά όμως με μεθοδική ως τώρα δουλειά η νέα διοίκηση έχει αλλάξει το Αθλητικό Κέντρο. Πολλά έχουν γίνει και σίγουρα υπάρχουν και άλλα, όμως με το ενδιαφέρον που δείχνουν, ένα είναι σίγουρο πως το Αθλητικό Κέντρο θα είναι αλλάξει προς το καλύτερο.

Η μορφή του αλλάζει μέσα και έξω. Λίγο πριν από την είσοδο στο κλειστό προπονητήριο, οι κερκίδες έχουν επισκευαστεί και βαφτεί, ενώ φτιάχτηκε και το πλέγμα προστασίας από τον ήλιο.

Στον εξωτερικό χώρο φτιάχτηκε καινούριος διάδρομος φοράς στο επί κοντώ και το στρώμα, με νέα σκάφη ώστε να υπάρχουν ασφαλέστερες και καλύτερες συνθήκες προπόνησης και αγώνα (ο λόγος ήταν πως πριν ήταν στην αντίθετη πλευρά, κάθετα, όπου ο πλάγιος άνεμος δημιουργούσε προβλήματα).

Έγινε και στο εσωτερικό του επί κοντώ επισκευή του διαδρόμου. Επίσης, αγοράστηκε ταπί γυμναστικής 56 μέτρων (4×13), μπλε μαλακός διάδρομος, που βοηθάει πολύ τους αθλητές στις προπονήσεις και την αποκατάστασή τους.

Και ένα από τα σημαντικά που έγιναν ακόμη ήταν η θέρμανση και ο κλιματισμός. Πολλές φορές οι προπονήσεις στο κλειστό γίνονταν χωρίς να είναι ζεστός το χειμώνα και δροσερός το καλοκαίρι ο χώρος. ενώ τώρα τοποθετήθηκαν έξι κλιματιστικά (ντουλάπες) και στα άμεσα σχέδια είναι να τοποθετηθούν άλλα έξι.

Επίσης, μέσα στα πλάνα είναι να φτιαχτεί ο κλωβός, να αλλαχτούν οι λάμπες στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο και να μπουν κρίκοι και τέλος να επισκευαστεί ο πρώτος διάδρομος.

Στα θετικά και η αίθουσα βαρών που παραμένει ως έχει η κατάσταση με κλειδιά να έχουν συγκεκριμένοι προπονητές για να μπαίνουν οι αθλητές τους να προπονηθούν.

Πρόβλημα θα λέγαμε πως υπάρχει με την ασφάλεια, καθώς δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί ο χώρος. Ίσως εδώ να χρειάζονταν οι τοποθετήσεις τουρνικέ, με security για να γίνεται καλύτερος έλεγχος ποιος μπαίνει στο χώρο. Ακόμη απαραίτητο είναι κάποια στιγμή να φτιαχτεί ο χλοοτάπητας.   

Να αναφέρουμε ότι η τωρινή διοίκηση αποτελείται από τους: Πρόεδρος: Μερόπη Μοσχογιάννη, έφορος: Χρύσα Μπισκιτζή, γραμματέας: Σπύρος Γιαννιώτης, αντιπρόεδρος: Κυριάκος Γιαννόπουλος, ταμίας: Κωνσταντίνος Δάνδολος, μέλη: Πέτρος Γαλάνης, Δέσποινα Ανδρουλάκη.

Φυσικά σημαντική είναι η βοήθεια του συντονιστή του κέντρου από τον ΣΕΓΑΣ, του Δημήτρη Χαλβατζάρα που «αφουγκράζεται» τα προβλήματα αθλητών και προπονητών και προσπαθεί να βρει λύσεις σε συνεννόηση και με τη διοίκηση.

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!