Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Μετάδοση σε κάθε γωνιά του πλανήτη για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη θα έχει ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας και οι εικόνες της Ελλάδας και του Αγώνα θα προβληθούν και στις πέντε ηπείρους!

Έχουν ήδη συναφθεί συμφωνίες με περισσοτέρους από 45 διεθνείς τηλεοπτικούς σταθμούς και όλη η δράση θα μεταδίδεται σε περισσότερες από 150 χώρες!

υγκεκριμένα, εικόνα θα λάβουν η Ευρώπη, η Αμερική, η Ασία, η Αφρική και η Ωκεανία, γεγονός που μετατρέπει αυτόματα το Γύρο Ελλάδας σε ένα από τα κορυφαία τηλεοπτικά αθλητικά γεγονότα που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, εφάμιλλο παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Η Eurovision έχει ετοιμάσει μια σύγχρονη τηλεοπτική παραγωγή που θα διανείμει τη δράση του μεγάλου ποδηλατικού αγώνα και θα αναδείξει τις ομορφιές της Κρήτης κα της ηπειρωτικής Ελλάδας, από όπου θα περάσει το πελοτόν το πενθήμερο της αγωνιστικής δράσης (27/4-1/5), σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και πρακτορεία ειδήσεων του πλανήτη.Στην Ελλάδα, η EΡΤ Sports θα μεταδίδει ζωντανά τα τελευταία 90 λεπτά για κάθε ένα από τα 5 ετάπ και ο Alpha θα προβάλλει ημίωρη ανασκόπησή τους, κάθε βράδυ από τις 27/4 έως και την Πρωτομαγιά.

Ο Alpha θα μεταδώσει και σε 54’ την ανασκόπηση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου μετά το τέλος της διοργάνωσης,

Το κατ’ εξοχήν κανάλι της ποδηλασίας, το Eurosport, μέσα από τις δύο συχνότητές του, θα μεταφέρει τη μαγευτική εικόνα σε 54 χώρες της Ευρώπης βάζοντας τον Γύρο της Ελλάδας σε 144 εκατομμύρια νοικοκυριά. Η παραγωγή περιλαμβάνει καθημερινές ημίωρες ανασκοπήσεις των ετάπ και πλήρη ανασκόπηση της διοργάνωσης, με τις καλύτερες στιγμές, δηλώσεις και όμορφα πλάνα, μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωσή του. Για σχεδόν δύο εβδομάδες, δηλαδή, η επιστροφή του ιστορικού αγώνα θα βρεθεί στο επίκεντρο και θα διαφημίσει τη χώρα μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Περαιτέρω συμφωνίες έχουν εξασφαλιστεί με παγκόσμια δίκτυα, μεταξύ των οποίων τα:

CNBC (στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική),
SPOTV Pan Asia, (ESPN και ZHIMBO SPORTS στην Κίνα),
Fox Sports (σε Κεντρική Αμερική και Αυστραλία),
BEIN Sports (σε ΗΠΑ, Καναδά, Τουρκία, Μέση Ανατολή και Ασία),
J-SPORTS (Ιαπωνία),
Flow Sports (Καραϊβική),
SONY – Ten sports (Ινδία),
SuperSport (Νότια Αφρική),
Dubai Sports και CNBC (στην περιοχή MENA),
TV5 Monte (Γαλλικό και παγκόσμιο),
Sport TV και Spiler TV (Ουγγαρία),
SPTV (Κροατία),
RTBF (Βέλγιο),
Sport TV (Σλοβενία),
A Bola TV – Benfica TV (Πορτογαλία),
Alpha TV (Φιλανδία),
Prime Tel (Κύπρο).

Εικόνα από τον ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας έχουν ζητήσει και θα λάβουν μόλις ολοκληρωθούν οι συμφωνίες κι άλλοι μεγάλοι διεθνείς ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω τη διεθνή εμβέλεια του εθνικού ποδηλατικού αγώνα μας.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, διαπιστώνοντας ότι ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας έχει τόσο μεγάλη απήχηση, με το εντονότατο ενδιαφέρον των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων από όλο τον κόσμο για να τον μεταδώσουν.

Ο Αγώνας και η Ελλάδα μας θα γνωρίσουν για πολλές ημέρες την προβολή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι μας, η γενέθλια γη του Αθλητισμού, όλα αυτά τα αιώνια σύμβολα για την παγκόσμια κοινότητα, σε συνδυασμό με τα απαράμιλλου κάλλους τοπία μας, συνθέτουν ιδανικό περιβάλλον για την προβολή του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου και στις πέντε ηπείρους και κατ’ επέκταση για τη διαφήμιση και την αναγνώριση της Ελλάδας, όπως της αρμόζει».

Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Ποδηλασίας

Δείτε Επίσης

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

του Λευθέρη Πλακίδαφωτογραφίες Νάσσος Τριανταφύλλου Ιστορικές στιγμές και μέρες έζησε η Ελληνική Ποδηλασία με τη διοργάνωση του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος. Ήταν πέντε μέρες, πέντε εταπ, 160 ποδηλάτες από όλον τον κόσμο 20 επαγγελματικές ομάδες και δύο Εθνικές (Ελλάδος και Κύπρου), χιλιάδες θεατών, εκατοντάδες εθελοντών και πολλά μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και της Cycling […]