Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Λάρισα και Χανιά ποδηλατούν και δημιουργούν!

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Cycling in anchient Larissa» από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στα πλαίσια του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ως πρόδρομη δράση.

Οι νέοι της πόλης συμμετείχαν σε μια ποδηλατική ξενάγηση σε σημαντικά μνημεία της Λάρισας όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να συζητήσουν για την ιστορία της πόλης μας αξιοποιώντας τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν στο αστικό δίκτυο κατά την εφαρμογή του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Η διαδρομή την οποία ακολούθησαν οι ποδηλάτες του δημοτικού συμβουλίου νεολαίας ήταν η εξής: Πλατεία Λαού, Πλατεία Μπλάνα, Τείχη Ιουστινιανού, Γενί Τζαμί, Μπαϊρακλί Τζαμί, Φρούριο (Μπεζεστένι, Λουτρό, Βασιλική Αγίου Αχιλλειίου), Κοίτη Πηνειού, Β΄ Αρχαίο Θέατρο.

Στη δράση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας και ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας & Συστημάτων Έξυπνης πόλης κ. Ντίνος Διαμάντος.

Η ξενάγηση έγινε από την κ. Κατερίνα Ζάχου η οποία για 2,5 ώρες ενημέρωσε τους ποδηλάτες για την ιστορική πορεία των μνημείων της Λάρισας.

Τα Χανιά με τη σειρά τους διοργάνωσαν εργαστήριο δεξιοτήτων με τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων να παρουσιάσουν στο παλιό λιμάνι τις εργασίες που είχαν κάνει με θέμα το ποδήλατο, στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων.

Με την υποστήριξη της υπεύθυνης καθηγήτριας δούλεψαν πάνω σε μια ιστορική αναδρομή του ποδήλατου, στους ασφαλείς κανόνες οδήγησης με ποδήλατο, στα οφέλη για το χρήστη και το περιβάλλον.

Δημιούργησαν με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας ζωγραφιές θεματικές που θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μαζί με τις ζωγραφιές όλων των άλλων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε έκθεση που θα διοργανώσει ο Δήμος σε λίγες μέρες. Αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο στα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση, όπως και στους καθηγητές τους οι οποίοι υποστήριξαν την όλη προσπάθεια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο τερματισμός του 1ου και ιδιαίτερα απαιτητικού ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, θα λάβει χώρα έξω από τα Νεώρια στο παλιό Λιμάνι των Χανίων!

Το ραντεβού όλων, μαθητών, και κατοίκων της πόλης των Χανίων ανανεώνεται για το απόγευμα της 27η Απριλίου, όπου οι 140 διεθνείς αναβάτες θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα σε όλο τον κόσμο!

Δείτε Επίσης

Tihiorace MTB Edition

Tihiorace MTB Edition

Το διήμερο 23 & 24 Σεπτεμβρίου έγιναν με επιτυχία οι αγώνες Mountain Bike στα πλαίσια του TihioRace μέσα σε πανέμορφες ποδηλατικές διαδρομές με αφετηρία και τερματισμό το Τείχιο Δωρίδας.