Με το βλέμμα στα εμπόδια

Η Κέλυ Σαμάνη έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της στη Θεσσαλονίκη εν όψει της νέας σεζόν έχοντας θέσει με τον προπονητή της Κώστα Κοτσίδη υψηλούς στόχους.

Του Τόλη Λελεκίδη

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει εδώ και λίγο καιρό και συναθλήτρια που βοηθάει η μία την άλλη στα «κομμάτια», την πρωταθλήτρια των 60μ. Μαρία Γάτου.

Η Κέλλυ Σαμάνη μετά από μία δύσκολη φετινή χρονιά, που λόγω της πανδημίας με τον κορωνοϊό δεν μπόρεσε να προπονηθεί όπως θα ήθελε και να κάνει τους αγώνες που χρειάζονταν, ελπίζει με τον προπονητή της σε μια καλύτερη νέα σεζόν. Παρόλα αυτά κατάφερε το 2020 να «γράψει» δύο ατομικά ρεκόρ, στα 100 μέτρα με 11.50 και στα 100μ. εμπόδια με 13.45.

«Η προετοιμασία ως τώρα πάει πολύ καλά. Συνεχίζουμε στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχουμε προγραμματίσει μια προετοιμασία στην Κύπρο. Αν πάνε όλα καλά θα πάμε στη Λευκωσία από 25 Νοεμβρίου μέχρι 9 Δεκεμβρίου. Ο πρώτος στόχος είναι ο κλειστός», λέει ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Η 25χρονη είχε καλή παρουσία και στον κλειστό, πριν την πανδημία, τρέχοντας τα 60 μέτρα σε 7.34 και τα 60μ. εμπόδια σε 8.34.

Φωτογραφία: Angelos Zymaras / azsportsimages

«Θα μπει στον κλειστό και θα κάνει 60 μέτρα και 60μ. εμπόδια. Πάντως, τη νέα χρονιά θα δούμε καθαρά την Κέλλυ εμποδίστρια. Ο πρώτος στόχος είναι να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Τόρουν. Το όριο στα 60μ. το έχει τρέξει, αλλά θέλουμε να το επιβεβαιώσει τη νέα σεζόν. Στα 60μ. εμπόδια θα κάνει την προσπάθειά της και θα επικεντρωθούμε στη συνέχεια στον ανοιχτό στα 100μ. εμπόδια», καταλήγει ο Έλληνας τεχνικός.

Να αναφέρουμε ότι και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, αν κυλήσουν όλα ομαλά και γίνει η διοργάνωση στην Ναντσίνγκ, με όρια 7.30 στα 60μ. και 8.16 στα 60μ. εμπόδια είναι χρόνοι που μπορεί να «κυνηγήσει» η αθλήτρια του Αίολου Μακεδονίας. Φυσικά πιο εύκολα είναι τα όρια που έθεσε η ΕΑΑ (σ.σ. θα αλλάξει ο ΣΕΓΑΣ κάποια αγωνίσματα) με 7.40 στα 60μ. και 8.25 στα 60μ. εμπόδια.

Φωτογραφία: Angelos Zymaras / azsportsimages

Δείτε Επίσης