Η ΕΟΕ θα δωρίσει αθλητικό εξοπλισμό στίβου στον ΣΕΓΑΣ για τις ανάγκες του ΟΑΚΑ

Μία ιστορική απόφαση πήρε η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην τελευταία συνεδρίαση της.

Η ΕΟΕ θα δωρίσει αθλητικό εξοπλισμό στίβου στον ΣΕΓΑΣ για τις ανάγκες του ΟΑΚΑ

Εκανε αποδεκτή την πρόταση του Προέδρου Σπύρου Καπράλου και θα αγοράσει αθλητικό εξοπλισμό στίβου τον οποίο στη συνέχεια θα δωρίσει στον ΣΕΓΑΣ για να καλυφθούν οι εκτεταμένες ανάγκες των προπονητηρίων στίβου στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ).

Συγκεκριμένα θα αγοράσει εξοπλισμό ύψους 80.850 ευρώ και συγκεκριμένα στρώματα ύψους, στρώματα επι κοντώ, στυλοβάτες, δίχτυα για τους κλωβούς των ρίψεων και άλλα εξαρτήματα, προκειμένου να αντικατασταθούν τα πεπαλαιωμένα στρώματα και άλλα αντικείμενα που είχαν αγοραστεί σε προηγούμενες δεκαετίες, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου «Αθήνα 1997» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004».

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έως τώρα έχει δώσει περισσότερα από 1.600.000 ευρώ απευθείας σε αθλητές και αθλήτριες για την Ολυμπιακή προετοιμασία εντός του 2023, αλλά είναι η πρώτη φορά που αντικαθιστά αθλητικό εξοπλισμό σε κρατικό φορέα παρότι δεν είναι η αρμοδιότητα της. Ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΣΕΓΑΣ στο σχετικό αίτημα του είναι απαραίτητη η αντικατάσταση του φθαρμένου εξοπλισμού.

Επίσης η Ολομέλεια της ΕΟΕ έκανε δεκτές τις εισηγήσεις της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας και θα δώσει στον ΣΕΓΑΣ επιπλέον 156.600 ευρώ για την προετοιμασία της Προολυμπιακής ομάδας του στίβου.

Επίσης θα δοθούν για Ολυμπιακή προετοιμασία:

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, 16.600 ευρώ για τους αθλητές Γιώργος Κουγιουμτσίδη και Μαρία Πρεβολαράκη.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, 15.000 ευρώ για τους αθλητές Ελισάβετ Τελτσίδου, Μιχαήλ Τσουτλασβίλι, Θοδωρή Κεσίδη

 Στην Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος, 25.000 για την Εθνική ομάδα.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ, 17.300 ευρώ για την αγορά σκάφους του αθλητή Στέφανου Δημόπουλου, μαζί με 800 ευρώ για τις μετακινήσεις αθλητών.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Τάεκβοντο, 10.600 ευρώ για τους αθλητές Διονύση Ραψομανίκη, Κωνσταντίνο Χαμαλίδη, Απόστολο Τεληκωστόπουλο, Φαίδρα Καλτέκη και Θένια Σαρβανάκη.

Με τις νέες εγκρίσεις για χρηματοδότηση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει δώσει περισσότερα από 1.900.000 ευρώ για Ολυμπιακή Προετοιμασία.

Δείτε Επίσης

Axd Sprint Triathlon στην Αλεξανδρούπολη στις 7/7/24

Axd Sprint Triathlon στην Αλεξανδρούπολη στις 7/7/24

➨ Έναρξη: 08.30πμ ➨ Εκκίνηση – Τερματισμός – Ζώνη Αλλαγών: Νέα Παραλιακή Ζώνη – Ανάπλαση ➨ Συνδιοργάνωση: ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ –Τ.Ο.Ε ➨ Υποστήριξη: Δήμος Αλεξανδρούπολης ➨ Αποστάσεις: 750μ κολύμβηση – 20 χλμ ποδήλατο – 5 χλμ τρέξιμο ➨ Ο αγώνας είναι ατομικός ή σκυταλοδρομία (ομάδα με 2 ή 3 άτομα, που ο καθένας συμμετέχει σε ένα ή δύο […]

H ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο

H ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο

Η ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά του στο Ολυμπιακό κίνημα και για την επιτυχία των Ευρωπαϊκών Αγώνων Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023.