Η Athletopia συγκεντρώνει €180.000 για την ψηφιοποίηση της δρομικής κοινότητας!

Η Athletopia συγκεντρώνει €180.000 για την ψηφιοποίηση της δρομικής κοινότητας με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Η Athletopia συγκεντρώνει €180.000 για την ψηφιοποίηση της δρομικής κοινότητας!

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα — Η Athletopia, η καινοτόμος ψηφιακή πλατφόρμα που μετατρέπει τη μονοήμερη εμπειρία ενός αγώνα τρεξίματος σε μια συναρπαστική διοργάνωση διάρκειας 100 ημερών, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει έναν ακόμη επιτυχημένη γύρο χρηματοδότησης. Συνολικά συγκεντρώθηκαν €180.000 σε αυτόν τον γύρο, που προστίθενται στα €120.000 του 2022.

Η «Athletopia», ως τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στοχεύει στην παροχή ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογικών λύσεων σε διοργανωτές αγώνων τρεξίματος παγκοσμίως. Με την παγκόσμια βιομηχανία του τρεξίματος να αξιολογείται στα €30 δισεκατομμύρια, η Athletopia βοηθάει τους διοργανωτές, τους δρομείς και τα brands να δημιουργήσουν μια καλύτερη εμπειρία για τους συμμετέχοντες, κάτι που είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό, καθώς η κοινότητα του τρεξίματος αυξάνεται συνεχώς.

Η Athletopia ιδρύθηκε από τον καθηγητή Νίκο Θεοδωράκη και τον Σουηδό επιχειρηματία Petter Hederstedt με στόχο να ανταποκριθεί στην ανάγκη για την ψηφιοποίηση των δεδομένων των αγώνων τρεξίματος. Έρευνα στο ΑΠΘ έδειξε την έλλειψη  χρήσης κατάλληλων τεχνολογικών λύσεων από τους διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων για να αναπτύξουν περαιτέρω τις διοργανώσεις τους, και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που στοχεύει να αντιμετωπίσει η Athletopia.

Ο CEO και συνιδρυτής Petter Hederstedt δηλώνει: “Με την ολοκλήρωση αυτού του γύρου χρηματοδότησης, είμαστε ενθουσιασμένοι να συνεχίσουμε το ταξίδι μας για να βοηθήσουμε στην ενδυνάμωση των αγώνων τρεξίματος. Έχουμε δει μεγάλη ανταπόκριση από την αρχή τόσο από τους διοργανωτές όσο  και από τους δρομείς, και αποβλέπουμε στο να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους δεκάδες χιλιάδες δρομείς να προετοιμαστούν για τον επόμενο τους αγώνα. Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε την υποστήριξη από τους Business Angels στο HeBAN, το Hellenic Business Angel Network”.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Athletopia: https://athletopia.com/

ή επικοινωνήστε στο [email protected]

Δείτε Επίσης

H ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο

H ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο

Η ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά του στο Ολυμπιακό κίνημα και για την επιτυχία των Ευρωπαϊκών Αγώνων Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023.